Saf, temiz ve açık bir zihinle doğan beynimiz yaşamımız boyunca belli kalıplara girmeye zorlanacak, belli sınırları kabullenecek, olumlu düşüncelerin yanında negatif düşünceleri de içselleştirecektir. Hayatımızın akışını da bu düşünce ve deneyimler şekillendirecektir. Düşüncelerimiz güçlü bir enerji kaynağıdır.
OLUMLU DÜŞÜNCE VE YARARLARI
Sonra da düşüncelerinizi kontrol altına alıp en küçük olumsuzluk düşüncesinden başlayarak büyük olumsuzluk düşüncesine doğru onların önce bilincine varıp vücuttaki ve yüzümüzdeki meydana getirdiği kasılmaları gevşetmek ve onları kaslarımız sayesinde vücudumuzdan akıp gitmesini sağlamaktır.
Olumlu düşünme, yararlı eylemleri harekete geçirmeyle gerçekleşebilir ve hayatınızı değiştirebilir. Bu yönden bakıldığında olumlu düşünme, hayallerinizi gerçekleştirmez. Hayallerinizi gerçekleştirmenin için yolunu açar. Bu yolda azim, hırs ve seçimler önemli etken.
Negatif düşünce tarzı, “yetersizim”, “başarısızım” veya “değersizim” gibi ifadeler, kişinin özsaygısını ve özgüvenini ciddi şekilde etkileyebilir. Sürekli olumsuz düşüncelere sahip olan bir kişi, kendini değersiz ve yetersiz hissedebilir, bu da hayata bakışta mutluluğu ve başarı hissini azaltabilir.
Pozitif düşünmenin birçok olumlu etkisi vardır ve genel zihinsel, duygusal/fiziksel sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilir. Örneğin pozitif düşünme, stresi azaltabilir, anksiyeteyi hafifletebilir, depresyon riskini düşürebilir. Olumlu düşünce alışkanlıkları, zihinsel sağlığınızı güçlendirebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Gelecekteki olayları aşırı planlama, detaylara fazla odaklanma ve kontrol isteği. Aşırı düşünme, stres ve endişe nedeniyle baş ağrısı, mide rahatsızlıkları veya gerginlik gibi fiziksel belirtilere yol açabilir. Aşırı düşünme genellikle uykusuzluğa veya uyku düzeninde bozulmalara neden olabilir.
İnsan çabasının belirli bir amaca ve sonuca doğru yönlendirilmesini sağlar. Yeterince bilgi toplamadan yanlış kararlar vermek yerine, düzen ve sistem içerisinde toplanan bilgiler yardımıyla kararlarına yön vermesini sağlar.
Düşüncelerimiz güçlü bir enerji kaynağıdır.
Araştırmalara göre optimizmin hayatın pek çok alanında yarar sağladığı görülmüştür – insanların geleceklerine karşı pozitif beklentilere sahip olması onların fiziksel sağlığını olumlu yönde etkiler. Öyle ki, birtakım enzimlerin salgılanmasını bile etkilediği sonucuna varılmıştır.
Optimist İnsanların Özellikleri. Optimist kişilere daha yakından baktığımızda onların her durumun olumlu tarafını görmeye eğilimli kişiler olduğunu fark ederiz.
Sürekli olumsuz düşünmek, insanların duygusal ve zihinsel sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Karamsar veya negatif düşünen kişiler, çevrelerindeki olayları sürekli olarak kötüye yorabilir, kendi kendilerini eleştirerek özsaygı ve özgüven düzeyini düşürebilirler.
Olumsuz duygular görmezden gelindiği zaman kişinin mutsuz olmasına neden olur. Vücudun hormonal dengesi bozulur, mutlu olmak için gerekli hormonların üretilmesine engel olan ve bağışıklık sistemine zarar veren bir döngünün meydana gelmesi kaçınılmaz hale gelir ve sonucunda da kronik stres ortaya çıkabilir.
Bu yaklaşım, genel ruh halimizi, zihinsel sağlığımızı ve yaşam kalitemizi iyileştirir. Kişisel gelişim, olumsuz düşüncelerin üstesinden gelmekte ve odağımızı değiştirmede etkilidir. Kişisel gelişim, kendine güven, olumlu düşünme ve öz saygı becerilerini geliştirir.
Ruhsal enerji neden düşer? Ruhsal ve zihinsel enerji, stres, uykusuzluk, kötü beslenme, fiziksel ve duygusal yorgunluk gibi çeşitli faktörler nedeniyle azalabilir. Kronik stres zihinsel yorgunluğa ve tükenmişliğe sebep olarak ruhsal enerjinizi azaltabilir.
Dilimize İngilizce'den geçen overthinking kavramı “fazla düşünmek” anlamına gelmektedir. Geçmişe dair yaşadıklarınız ya da geleceğe yönelik bir konu hakkında gereğinden fazla ve uzun süre düşünmektir. Düşünme, sürekli tekrar ettiği için “düşünce gevişi” olarak da tanımlanır.
Bu işlem kısaca şöyle özetlenebilir: Somut nesne -> Algılama -> Soyut nesne -> Düşünce. Yani arada algılama adımı gerekir. Özetle, düşünce soyut bir nesnesin zihinde oluşturduğu faaliyettir. Algı ise somut bir nesnenin zihindeki yansımasıdır.
Eleştirel düşünen bir kişi uygun sorular sorabilir, konuyla ilişkili bilgi toplayabilir, bu bilgiyi etkili ve yaratıcı biçimde dönüştürebilir, yeni bilgiler keşfedebilir, otoriteleri, geleneksel inançları, dogmaları ve doktrinleri sorgulayabilir (Schafersman, 1991).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri