Kuksanız kendi tasarımımızdır. ağaç seçimi kuksa yapımında çok önemlidir, doğru ağaç seçildikten sonra çatlama ve sızdırma yapmayacak şekilde ağaç el yordamı ile son haline getirilir. Kuksa için ceviz ağacı,ıhlamur ağacı,dut ağacı bizim en uygun gördüğümüz ağaçlardır.
Kuksa Bardak Kullanımı ve Korunması
Kuksa yapımında huş ağacının urunun daha sıklıkla tercih edilmesinin ilk sebebi, oval olması ve dış yüzeyinin işlemeye gerek kalmadan avuca kolay bir şekilde oturuyor olmasıdır.
Yetiştiği yörelerde meyvesinden pekmez, reçel, pestil, dut ezmesi, dut kurusu, meyveli dondurma, cevizli sucuk, sirke, meyve suyu konsantresi, ispirto gibi onlarca ürün yapılmaktadır. Özellikle karadut suyu son yıllarda oldukça yaygın bir içecek haline gelmiş ve aranan bir meyve olmuştur.
Sık bakım gerektirmez ancak uzun süre kullanıldıktan sonra ihtiyaç duyulması durumunda ince zımpara ile içi zımparalanıp bitkisel yağlar ile yağlanabilir. Görseller lazer kazıma ile işlendiği için yıkama ya da hafif sürtünmelere dayanıklıdır. Çatlamaya ve Sızdırmaya dayanıklı ve 2 yıl Garantilidir.
NiteliklerSert Ve Yağlı Ağaç grubuna Girer Yerli Zeytin Değildir.İthal Zeytin Ağacıdır.Yağlı Dokusu Sayesinde İşleme Kolaylıgı Sağlar Makina Yardımı Olmadan El İle Oyması Zordur Yağ Veya Vernik Olduktan Sonra Rengi Koyulaşır Kuksa Yapımında Kullanımı Uygundur.
İlgili 15 soru bulundu
Tahta kaşık yapımında genellikle şimşir, meşe veya armut gibi ağaçlar kullanılmaktadır. Küçük keser, törpü yardımıyla şekillendirilen kaşıklar genellikle Akseki, Gediz, Taraklı bucaklarında yapılmaktadır. Günümüzde yemek kaşıkları yanında süs, oyun kaşıkları da yapılmaktadır.
"Nedir bu sebepler, biz neden kuksa alalım diyorsanız?" buyrun .. Ahşabın yalıtkan özelliği sayesinde içeceklerin sıcaklığını korumasını sağlar. Sıcak içecekler daha uzun süre sıcak, soğuk içecekler daha uzun süre soğuk kalır. Tutuşta ağırlığı dengeleyerek bileği yormaz.
Pürüzsüz yüzeyi ve doğal kaplaması sayesinde kolay temizlenir. Ilık su ile yıkanıp silinerek kolayca temizlenebilir. Deterjanla yıkamayı gerektirmez . Detaylı temizlik için Karbonatlı su (yemek sodası) kullanılabilir.
Nedir Bu Kuksa? Isıya ve sıvıya dayanıklı tek parçadan oyulan “Kuksa ahşap bardakların” İsmi İskandinav kökenli ''guksi '' sözcüğünden gelmesinin yanında ahşap bardaklar birçok farklı kültürde farklı isimlerle anılmıştır. Kültürümüzde de uzun zamandır "Çamçak" adıyla bilinir.
Kuksa birçok ağaç türünden yapılabilir. Fakat her ağaçtan kuksa yapılmaz… Kolay işlenmesi açısından Huş Ağacı tercih edilir. Özellikle Huş ağaçlarının üzerinde oluşan tümörlü bölge bardak yapmak için gayet uygundur.
Dut yaprakları antioksidan özellikleriyle bilinir. Mide sorunlarına yardımcı olmak için ve Çin tıbbında diyabet ve karaciğer sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Dut yaprakları, anavatanı Asya olan Morus alba ağacının yapraklı kısımlarıdır. Güçlü bir tada sahiptir ve çeşitli şekillerde pişirilebilir.
Kış mevsimi dut ağaçlarını budamak için en uygun olan zaman olmaktadır. Bu ağaçtan alınan verimin fazla olması için budama işinin doğru yapılması gerekmektedir. Dut ağaçları budanırken sert kesimlerin yapılmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Böylece obur sürgün oluşumunun önüne geçilmesi mümkün olmaktadır.
Dut, daha çok sıcak ılıman ve bol güneşli bölgelerin bitkisidir. Dut bitkisi, ılıman iklimden subtropik iklime değişen farklı ekolojik şartlarda iyi gelişir. Optimum sıcaklık isteği 24–28 °C'dir. Diğer birçok bitkide olduğu gibi hava sıcaklığı 5– 36°C arası gelişimlerini düzenli şekilde devam ettirir.
Kaşığın Yapılışı ve Kullanılan Âletler: Kaşık, şimşir, karaağaç, armut, fedil ağacı (dağan ağacı), meşe, ardıç, gürgen, hatta çamdan olmak üzere hemen her tür ağaçtan yapılmaktadır.
NOT: Balsa ağacının dünyanın en sağlam ağacı olmasının bir çok sebebi vardır. Yapılan ölçümlere bağlı olarak; sertlik, bükülebilme ve sıkıştırılabilme kategorilerinde en sağlam ağaç olarak belirlenmiştir. Balsa ağacı; meşe ağacı ve çam ağacından bile daha dayanıklıdır.
Wood Balm Doğal Yağ Ahşap Kuksa Bakım Kremi Cilası 70 gr 70 gr Kullanıma hazır. Pamuklu bir bez ile tozu alınmış ahşap üzerine uygulanır. Tamamen doğal malzemeden imal edilmiştir. Zeytinyağı, balmumu ve çam terebentin den imal edilmiştir.
İçme bardakları ve gözlükler gibi bazı nesneler o kadar yaygın olarak silikat bazlı camdan yapılır ki, basitçe malzemenin adıyla anılırlar. Cam ani soğutulmuş alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle, diğer kimi metal oksitlerin çözülmesinden oluşan akışkan bir malzeme olup ana maddesi (SiO2) silisyumdur.
250 ml hacmindeki bu çift camlı bardak hem elinizin yanmasını önler, hem de içindeki içeceğin daha uzun süre sıcak veya soğuk kalmasını sağlar.
Bardak, içecekleri tüketmekte kullanılan, genellikle camdan yapılmış mutfak eşyası. İçecek türüne göre pek çok farklı çeşidi bulunur. Damıtılmış içkilerin tüketiminde kullanılan türleri genellikle kadeh olarak adlandırılır.
Afrodit Oyma Havan
Zeytin ağaçları gençleştirme amacıyla periyodik olarak budanır. Budanan dallar ağırlıklı olarak yakacak olarak kullanılır. Ürünlerimiz bu mucize ağacın dallarının uzun yıllar sizinle yaşaması için tasarlanır ve üretilir. Zeytin ağacı antibakteriyel özelliği nedeniyle servis ve sunum için idealdir.
Mantar ve böcek yüzünden ağaçta oluşan çürük kısımlara 'Kovuk' deniyor.
Isı artması ve düşmesi, ahşapta nem değişimlerine neden olur. Bu değişimler ahşabın mekanik direncini bozar. Ahşap neme maruz kalırsa şişer, kuruyunca büzüşür, fazla kuruysa çatlar ve nem oranı çok fazla olursa çürümeler başlar.
Kaşık hemen hemen her ağaçtan olur fakat en uygun ağaç kayın ağacıdır. Şimşir ve zeytin ağacından ise yemek yeme kaşığı yapılır.
Ynt: Balta sapı hangi ağaçtan veya ağaçlardan olur ? En iyisi kızılcık ve şimşir. Sonra sırasıyla karaağaç meşe kayın kestane. Hepsinden yapabilirsiniz.
Ağaç oymacılığına yeni başladıysanız, huş, limon, çam, söğüt ya da at kestanesi gibi, yumuşak bir ağaç seçmeniz iyi olur. Bunların oyulması daha kolaydır. Daha tecrübeli hale geldiğiniz zaman, kiraz, akçaağaç, elma, armut, zeytin ya da ceviz gibi ağaçlar kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri