Akvaryum için hava motorunun aslında herhangi bir zararı yoktur. Tam aksine yukarıda da bahsettiğimiz için hayat şartlarının en iyi şekilde olması için akvaryumda olmazsa olmaz ekipmanlardan biridir. Hava motorunun akvaryuma bir zararı yoktur ancak hava motorunun yanlış kullanımı balıklara zarar verebilir.
Akvaryum kullanan herkesin sahip olduğu akvaryum hava motoru balıkların daha sağlıklı ve uzun ömürlü yaşaması için gerekli olan bir ekipmandır. Akvaryum ürünleri arasında en önemli parçalarından birisi hava motorları olarak bilinir. Hava motorları fanus gibi daha küçük ebatta olan akvaryumlar için kullanılmamaktadır.
Akvaryumların en önemli parçalarından biri akvaryum motorları olarak karşımıza çıkmaktadır. Akvaryum motorunun temel işlevi ilk olarak akvaryuma basınç sağlamaktır. Bu teknik sayesinde havalandırma sağlanacaktır. Bunun yanı sıra suda dalgalanmalar da yaşanmasına destek olacaktır.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
İç filtreniz yüzeyi dalgalandırıyorsa hava motoruna pek gerek yok. Ama elinizde hava motoru varsa kuma gömerek yada hava taşı bağlayarak kullanabilirsiniz zararı olmaz faydası olur.
İlgili 35 soru bulundu
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
%9 indirimle Resun Air-8000 4 Çıkışlı Hava Motoru 699 TL'ye, %18 indirimle Aquawing AQ918 2.5 W Tek Çıkışlı Hava Motoru 153 TL'ye, %9 indirimle Resun LP-100 Hava Kompresörü 4.513 TL'ye, %4 indirimle Aquawing AQ938 Çift Çıkışlı 8 W Akvaryum Hava Motoru 289 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Kalitesinden emin olunmayan suyun akvaryuma koyulmadan önce dinlendirilmesi zorunluluğunun nedeni, klorun oda sıcaklığında uçmasını sağlamak başka bir deyişle kloru sudan arındırmaktır2.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Uzun lafın kısası hava motorunuz 24 saat çalışmalı... Ses problemi varsa o zaman sessiz bir motor bulmalısınız ve her ihtimale karşı motorun altına bir havlu gibi yumuşak bir şeyin üzerine koyunki daha sessiz olmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz.
Cihazlarin wattlari mutlaka yaziyordur. Elektrigin kWh'i 0.44 tl. Yani 5 watt bir filtre 0.005 kWh*0.44 tl den saatlik 0.0022 tl yakıyor. 0.0022*24*30 aylik 1.5 tl civari.
İç Filtre kullanımında dikkat edilmesi gereken bir başka şey de filtrenin 7/24 açık kalması gerektiği prensibidir.
Sağlıklı bir akvaryum oluşturmak için iyi bir filtre edinmek şarttır. Zira filtreler akvaryumdaki kalıntıların suyun içerisinden filtrasyon sistemiyle ayırt edilmesini, kirli suyun ise temiz suya çevrilmesini sağlarlar. Bu sayede balıkların ve bitkilerin doğal yaşam ortamı olan temiz su oluşmuş olur.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
Fanusta yaşamaz ,Akvaryumda yaşar. Fanusa hayır.Bunu biz değil balıklar istiyor. Eğer sizin için önemli olan onların istekleri ise lütfen küçükde olsa bir akvaryum alınız. Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür.
Sürekli çalışmak zorunda değil ama kapalı kalma süresi biraz da akvaryumun boyutuna göre değişebilir. Sürekli açık olmasına gerek yok. Geceleri kapatabilirsiniz.
Ancak, akvaryum ısıtıcılarının elektrik tüketimi birkaç faktöre bağlıdır. Akvaryum Boyutu: Daha büyük bir akvaryum, daha fazla suyu ısıtmak için daha fazla enerji gerektirir. Bu nedenle, akvaryumunuz ne kadar büyükse, ısıtıcı o kadar fazla elektrik harcar.
Özgün Bey merhaba 120x50x60 ölçülerindeki akvaryuma 40 kg.silis kum kullandım.Buda 4 cm.bir kalınlık oluşturdu.Sizin akvaryuma 40 kg.kum yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri