Fayansın arka yüzeyine evinizde bulunan silikon tabancası ile silikon sıkın. Daha sonra fayansı düştüğü yere yapıştırın ve kenarlarını bantla sabitleyin.
Dolgu sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işlemlerinde tercih edilirler. Ayrıca cam doğrama, PVC, metal fayans gibi yapı elemanlarının dolguları içinde ve yapıştırmada uygulanırlar.
Epoksi reçine esaslı seramik yapıştırıcılar genellikle çift bileşenli olurlar ve yüksek yapışma mukavemetine sahiptirler. Bakteri ve kimyasallara karşı da dayanıklı olduğundan özellikle endüstriyel mutfak veya hastane gibi binaların seramik yapıştırma işlerinde epoksi esaslı yapıştırıcılar tercih edilir.
Standart Silikon:
Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
Bir dişli tarak malzemesi yardımıyla harç taranır ve fayanslar yapıştırılır. Fayansların birleşim noktalarına derz artısı ismiyle bilinen malzeme kullanılır.
İlgili 28 soru bulundu
Bunun için yapmanız gereken çok basit. Fayansın arka yüzeyine evinizde bulunan silikon tabancası ile silikon sıkın. Daha sonra fayansı düştüğü yere yapıştırın ve kenarlarını bantla sabitleyin. Bu şekilde 2 gün beklettikten sonra bantları çıkarabilirsiniz.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Cam ve duvar arasındaki bağlantıyı sağlayan duşakabin silikonu ayrıca su sızdırmazlık ürünü olarak da kullanılıyor. Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Seramiklerinize uygun renkte seçtiğiniz seramik yapıştırıcıyı, diğer adıyla yapıştırma harcını bir spatula yardımıyla zemine sürmelisiniz. Seramiği duvara uyguluyorsanız zeminden, yere uyguluyorsanız köşeden uygulamaya başlamalısınız. Seramiği zemine yerleştirmeli ve hafif bir şekilde bastırmalısınız.
Granit ve Porselen seramik yapacaksanız mutlaka Flexmörtel ya da teknoflex almalısınız. Normal fayans ve kalebodur için normal kalekim alınız. Uygulama yapılacak yer su kullanımının fazla olduğu yer ise yine flex benzeri malzeme alınır.Normal kalekim olur fakat uzun vadede sağlıklı olmayabilir.
- Duvar karolarını yere ve dış mekânlara döşemeyiniz. - Yer karolarını uygun yapıştırıcılar kullanarak, duvara döşeyebilirsiniz. NE KADAR SİPARİŞ ETMELİYİM? - Seramik ihtiyacınızı belirlemeden önce, ne tipte döşeme yapacağınıza karar vermelisiniz.
Duvar karoları bünyeleri açısından dona karşı dayanıklı değildir. Bu sebeple herhangi bir dış mekanda kullanılmaları sakıncalıdır. Balkon ya da terasların duvarlarında yer karosu veya porselen yer karosu kullanılması gerekir. Duvar karosu, sadece iç mekanların duvarlarında kullanılmalıdır.
Atılan şapa çimento ve su yalıtım ürünleri dışında atılan kireç veya alçı şapta rutubete, gevşemeye sebep olur. Bu şekilde zeminde zamanla seramiklerde şişme görülür. Zeminde şişme ve kabarmaya sebep olan bir diğer etken ısı yalıtım için kullanılan strafor, sprey poliüretan köpük, sürme izolasyondur.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz. Özellikle hobi ve evimiz için düşündüğümüz dekorların yapımında da keyifle kullanabiliriz.
sıva yapılmadan, sadece seramik yapıştırıcısı kullanılarak seramik uygulaması yapılabilir.
Karoların daha çok duvarlarda kullanılmasının nedeni, seramiklere göre daha yüksek bir emme oranına sahip olmaları ve bu nedenle duvarlar için çok daha uygun olmalarıdır. Ancak seramik hem duvar hem de zemin için kullanılabilir, ancak sağlamlığı ve dayanıklılığı nedeniyle daha çok zemin için kullanılır.
BOYALI DUVAR YÜZEYLERİNİN ÜZERİNE SERAMİK KARO NASIL DÖŞENİR? Su bazlı boyalı yüzeylerde, boyanın sağlam ve yüzeye tutunmasının seramik karo kaplamasını taşıyacağına inanılması durumunda, bu yüzeylere uygun astar malzemeleri, kaplama yapılmadan önce kullanılabilir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Duvar kaplamaları
Banyonuzun duvarına seramik harici, boya veya duvar kağıdına yer verebilirsiniz. Duvar kağıdı uygulayacaksanız öncelikle duvar zeminin sıva ve alçısının sağlam olması gerekiyor. Yüzeyinde dalgalar bulunmamalı.Duş bölgesi hariç banyo duvarınızda duvar kağıdı rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Fayansları döşerken duvar fayansının döşenmesi bittikten sonra yer fayanslarını döşemenizde fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri