Maliyet / Duvar Kağıdı mı Boya mı Daha Ucuz: Duvar kağıtları boyalara göre daha pahalıdır. Tüm evinizin duvarlarını dekore ettiğinizi varsayarsak, boya uygulaması sizin için daha ekonomik olacaktır. Uygulama Süresi: Orta büyüklükteki bir evin komple boyasının yapılması, normal şartlarda en fazla 7 günde tamamlanabilir.
Duvar kağıdının bir rulo fiyatı da 2023 yılında 600 TL ile 1000 Tl arasında değişiklik göstermekte. Yani bir oda için duvar kağıdına harcayacağınız para ortalama olarak 2400 TL olarak düşünülebilir. Duvar kağıdı işçiliği genel olarak rulo başına hesaplanır ve 2023 yılında rulo başına 300 TL gibi bir rakam talep edilir.
Bunun dışında duvar kağıtları, genel itibariyle 10-15 yıl gibi bir süre dayanıklılık gösterebilmektedir.
Çeşitlilik. Boya badana uygulamalarında sedef boya ya da İtalyan boya kullanılarak çeşitli desenler elde edilebiliyor. Hatta bazı kişiler bu yüzden kendilerine duvar kağıdı mı sedef boya mı diye bile sorabiliyorlar. Ancak desen zenginliği ve çeşitlilik konusunda duvar kağıdı boyaya göre açık ara önde.
Boyalı duvar üzerinde, duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Ancak duvar kağıdını uygulayan kişinin usta olması gerekir. Çünkü uygulama sonrasında pürüz oluşmaması istenir. Bunun için de boyanın aşınmamış olmasına dikkat edilir.
İlgili 37 soru bulundu
Kullanım alanı açısından boyanın duvar kâğıdına göre daha avantajlı olduğu günleri geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. İlerleyen teknoloji doğrultusunda, duvar kâğıtları da farklı bir boyut kazandı. Suya dayanıklı, alev almaz modeller, banyo ve mutfak gibi zor alanlarda da duvar kâğıdı kullanımına imkân vermektedir.
Bir rulodan 5 adet 106 cm eninde parça alabildiğimize göre 5*106 cm=5,30 metre eninde duvarımızı kaplayabiliriz. Kaplamak istediğimiz duvarın eni 8 metre olduğuna göre 8 m / 5,30 m = 1,50 yani 2 ruloya ihtiyacımız var.
Bu dekoratif araçlardan biri de duvar kağıdıdır. Duvar kağıtları, duvarlara dekoratif amaçlı olarak özel tutkalla yapıştırılan çeşitli renk ve desenlerde olabilen estetik tasarım öğeleridir. Uygulandığı duvarda renklendirme ve özel yapısına, dokusuna, kabartmasına bağlı olarak hareketlilik sağlar.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Duvar Kâğıdı Hangi Yüzeylere Uygulanabilir? Günümüzde hemen her türlü yüzeyin yapısına uygun duvar kâğıdı çeşidi bulunur. Bu sayede kullanıcılar metal, plastik, ahşap ve alçı zeminler üzerine duvar kâğıdı uygulayabilirler.
Temizlik Bezi veya Sünger
Duvar kağıdını temizlemek için yumuşak bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı ıslak bezle silinir mi sorusuna ise nemli bezle silmek daha doğru olur şeklinde cevap vermek mümkündür. Bunun için temizlik bezini veya süngeri suyla nemlendirin ve fazla suyu sıkarak kullanın.
Kuruduktan sonra zımparalanmalıdır. Bu duvar yüzeyine toz tutmayı önlemek için tek kat primer astar sürünüz. DUVAR KAĞIDININ UYGULANACAĞI YÜZEY ÇİMENTO VEYA ALÇI SIVA ISE; Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için saten alçı macun çekilip pürüzleri yok etmek için zımparalanmalıdır.
Duvar kâğıdı kışın uygulanır mı? Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanı ortam sıcaklığının 7,8 derece altına düşmemesidir.
RULO HESABI
Öncelikle duvar yüksekliğini ve odanın çevresini tüm kapılar ve pencereler hariç tutarak ölçünüz. Bir rulonun kaç metre uzunluğunda duvarı kaplayacağını bulalım: Duvar Kağıdı Rulosu en: 53 cm (0.53 metre) ; boy: 10 metredir.
1 Rulo 5,33 m'2 alan kaplar
Leke ve kir tutmaz. Akustik ve ses emici özelliği vardır. Üretimleri Renk ve desen baskısı yapılan birinci hamur kağıttan yapılmıştır. Uygulaması kolay ve rahattır.%50-%60 oranında, hafif nemli bez veya sünger yardımıyla bastırmadan silinebilir.
Bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider? – 30-40 metre. Yani 2-3 top; Beğendiğiniz duvar kağıdı modeli 16m²lik ise 2-3 rulo, 10m²lik ise 3-5 rulo gerekir. 16m²likler büyük alanlarda daha ekonomiktir.
Maliyet / Duvar Kağıdı mı Boya mı Daha Ucuz: Duvar kağıtları boyalara göre daha pahalıdır. Tüm evinizin duvarlarını dekore ettiğinizi varsayarsak, boya uygulaması sizin için daha ekonomik olacaktır. Uygulama Süresi: Orta büyüklükteki bir evin komple boyasının yapılması, normal şartlarda en fazla 7 günde tamamlanabilir.
Duvarınızın Yüksekliği 2,5 Metreye kadar ise 1 rulo Eni 1,5 Metreye Kadar Alan Kaplar 1 Rulo; Yükseklik 2,5 Metre En 1,5 Metre Alan Kaplar Örneğin; Duvarınızın Eni 3 Metre İse 2 Rulo Almanız Gerekmektedir Bu Şekilde Duvar En Ölçünüze Göre Hesaplayabilir siniz.
Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Avantajları
Ev, ofis, işyeri gibi tüm alanların duvarında kullanılan duvar kağıdı modelleri farklı desenlerle üretilir. Bu desenleri pürüzsüz bir şekilde duvara uygulamak ve uygun bir şekilde yapıştırmak adına duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyaç duyulur.
Bu sebepten ötürü seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır; evin dekorasyon tarzı, duvar kağıdının modeli ve rengi, duvar kağıdının dokusu-kullanımı, uygulama kolaylığı ve bütçe olarak özetlenebilir.
Duvar kağıdı yapıştırırken en başta duvarın pürüzsüz olmasına özen göstermelisiniz. Sonrasında dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şöyle: Kağıtları keserken hata payı bırakmayı unutmayın. Kestiğiniz kağıt parçalarındaki desenlerin aynı hizada olmasına dikkat edin.
Duvar kağıdı, genellikle yalıtım malzemeleri gibi etkili bir ısı ve ses yalıtımı sağlamaz.
Poster duvar kağıdı usta hizmeti 10 m2 ye kadar 1000 ₺..... 10 m2 den sonra m2/50 ₺ dir. Duvar yüzeyindeki bozuklukların düzeltilmesi, astar sürülmesi, v.b. gibi durumlarda ekstra ücrete tabidir.
Birçok kişi duvar kâğıdı uygulaması sadece alçı duvara uygulana bilir diye düşünmektedir, fakat normal duvar içinde duvar kağıdı seçenekleri vardır. Eğer bu iş için size bulunduğunuz bölgedeki bir firmayla görüşürseniz, size duvar tipinize göre seçenekleri göstererek bu konu hakkında bilgi verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri