Beyaz sirke, su ile karıştırılarak hafif bir temizlik solüsyonu elde edilebilir. Yarım su bardağı beyaz sirkeyi yarım su bardağı suyla karıştırarak kullanabilirsiniz. Ancak sirkeyi duvar kağıdının görünmeyen küçük bir bölgesinde test etmek önemlidir, çünkü bazı duvar kağıtları asitlere karşı hassas olabilir.
Arap sabunu ya da karbonatınız yoksa az miktarda bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Bir kova ılık suyun içine bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ekleyerek duvar kağıtlarını silebilirsiniz. Arkasından ılık suyla bir kez de durulama yaparak duvar kağıtlarınızı ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz.
Özellikle is lekesi için doğal bir temizleyici arayışında iseniz sirke ve su karışımını uygulayabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine bir bardak sirke ekleyerek sünger yardımı ile lekeli noktalara bu karışıma sürün ve birkaç dakika bekletin. Beyaz sirke diğer sirkeye oranla daha az kokuya sahiptir.
Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
Beyaz sirke, duvardaki is lekesini çıkarmak için etkili bir doğal temizleyicidir. Eşit oranlarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesine doldurun ve iyice karıştırın. Lekenin üzerine bu karışımı püskürtün ve bir sünger veya temiz bir bezle hafifçe silin. Sirke, duvar yüzeyindeki lekeyi çözer ve temizler.
İlgili 19 soru bulundu
Duvar kağıdı temizliği yaparken sirke kullanacaksanız sadece beyaz sirkeyi tercih etmelisiniz. Çünkü diğer sirke çeşitleri yüzeyde renk atmasına neden olur. Desenli duvar kağıdı temizliği için de beyaz sirke başarılıdır. Sararmış duvar kağıdı temizliği için ise karbonatlı suyu tercih edebilirsiniz.
Genellikle önerilen temizlik yöntemi ılık su ile bulaşık deterjanı veya arap sabunu kullanmaktır. Bu sayede duvar kağıdı köpüklenir ardından nemli bir bez ile silerek durulanır. Duvar kağıdına parlaklık kazandırmak için de ılık su dolu bir kaba sirke ekleyerek doğal temizleyici yapılabilir.
Kalorifer kaynaklı is lekeleri, çocuklarınızın duvarları boyaması, mutfakta duvarlara sıçrayan yağ lekeleri, sigara dumanı kaynaklı lekeler ve kirleri artık dert etmenize gerek yok. Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
1- Sirke ve Su Karışımıyla Duvar Temizliği
Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve su doldurarak karışımı hazırlayın. Ardından karışımı duvardaki lekelere sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Son olarak, mikrofiber bir bezle lekeleri silin ve durulayın. Ayrıca sirke kötü kokuları da yok eder.
Buhar makinesi, suyu ısıtarak buhar oluşturan bir cihazdır. Duvar kağıdı sökme işlemi için buhar makinesi kullanmak, duvar kağıdının altındaki yapışkanın nemlenmesini sağlar.
1. Nikotin lekelerini bir bez veya kâğıt havlu ile silin. 2. Nikotin lekelerini silmek için çamaşır suyu ve sudan oluşan bir çözelti kullanın. 3. Nikotin lekelerini silmek için karbonat ve sudan oluşan bir çözelti kullanın.
Arap sabunu, hijyenik yapısı ve temizlik konusunda etkili gücü ile tanınan bir maddedir. Kolayca bulunan bu maddeyle duvarları silmek oldukça kolaydır. İki litre ılık suyun içerisine bir çay bardağı arap sabunu ekleyerek duvar silme suyunuzu oluşturmanız mümkündür.
Bunun dışında duvar kağıtları, genel itibariyle 10-15 yıl gibi bir süre dayanıklılık gösterebilmektedir.
Duvar kağıdını boyarken hemen hemen her türlü boyayı veya türü kullanabilirsiniz, ancak lateks boya ile uyumlu olduğundan emin olmak için astar kutunuzu kontrol edin.
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor. Son aşamada ise duvarı kurulamalısın.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
Zor duvar lekeleri nasıl çıkar
Biraz İzopropil Alkol alın ve bir pamuk yardımı ile leke çıkana kadar ovun. Bu işe yaramazsa, saç spreyi kullanmayı deneyin ve son olarak ortaya çıkan dalgaları temizlemek için yine saç spreyi kullanın. Asetonda deneyebilirsiniz.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir. Emaye, mermer ve doğal taş gibi aside hassas yüzeyler için uygun değildir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Bir kısım yumuşatıcıyı üç kısım sıcak suyla veya bir kısım damıtılmış beyaz sirkeyi iki kısım sıcak suyla karıştırarak duvar kağıdını çıkarmak için ev yapımı bir çözücü yapın. 4. Solüsyonun üzerine püskürtün. Püskürtücünüzü solüsyonla doldurun ve küçük bölümler halinde çalışarak duvarları püskürtün.
Karbonat: Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak bir macun yapın. Bu macunu yağ lekesinin üzerine uygulayın ve bir sünger veya fırça yardımıyla ovun. Leke çıktıktan sonra temiz bir bezle silin ve durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri