– Duvar kağıdının alt yüzeyi kağıt ise rulonun kağıt zeminine yapıştırıcı sürülmelidir. Duvar kağıdının alt yüzeyi nonwoven (elyaf) ise yapıştırıcı mutlaka duvara sürülmelidir.
Duvar Kâğıdı Hangi Yüzeylere Uygulanabilir? Günümüzde hemen her türlü yüzeyin yapısına uygun duvar kâğıdı çeşidi bulunur. Bu sayede kullanıcılar metal, plastik, ahşap ve alçı zeminler üzerine duvar kâğıdı uygulayabilirler.
Duvar kağıdıma yazık olur diye endişe etmeyin. En iyi ustalar tarafından ayarlanmış hazır sıvı tutkal kullanın. Ürünün çözülmesini beklemenize gerek yok. Paket elinize ulaşır ulaşmaz kullanmaya başlayabilirsiniz. 1000ml sıvı duvar kağıdı tutkalı ile yaklaşık 5m²-6m² (1 rulo) alanı döşeyebilirsiniz.
Tutkal çok fazla seyreltildiği takdirde, yapıştırma gücünün %50'den fazlasını yitirebilir. Bunun sonucu ise kağıdın zemine yeterince yapışamamasıdır. Duvar kağıdı zemine yeterince yapışmaz, dikiş yerleri yukarıda kalır ve bazen de kabarcık oluşabilir.
Sıvalı duvarlarda, beton sıva yeni nesil ise bu duvara kağıt uygulanmasından herhangi bir sorun yaşanmaz. Ancak yüzey bol pürüzlü ve eski nesil ise kağıt uygulamasından sonra tatmin edici bir görüntü sağlanamayacaktır. Bu nedenle yüzey pürüzlerinin uygulamadan önce taşlanması veya zımparalanması gerekmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Duvar kağıdı uygulamalarında ise bu süre çok daha uzundur. Dayanıklılık: Duvar kağıtları boyalara göre daha uzun süre dayanır, bu süre yaklaşık olarak 10 yıldır. Boya için bu süre yaklaşık 5 yıldır. Çabuk sıkılan biriyseniz uygun maliyetli boya uygulamaları ile evinizin görünümünü sürekli değiştirebilirsiniz.
Bir rulodan 5 adet 106 cm eninde parça alabildiğimize göre 5*106 cm=5,30 metre eninde duvarımızı kaplayabiliriz. Kaplamak istediğimiz duvarın eni 8 metre olduğuna göre 8 m / 5,30 m = 1,50 yani 2 ruloya ihtiyacımız var.
RULO HESABI
Öncelikle duvar yüksekliğini ve odanın çevresini tüm kapılar ve pencereler hariç tutarak ölçünüz. Bir rulonun kaç metre uzunluğunda duvarı kaplayacağını bulalım: Duvar Kağıdı Rulosu en: 53 cm (0.53 metre) ; boy: 10 metredir.
Hazırlanışı: 1 paket(500 gr) yapıştırıcı 14 litre ile 16 litre arası suyun içerisine yavaş yavaş dökülerek karıştırılır,karışım bal kıvamında olucaktır,kağıdın arkasına sürülerek yapıştırma işlemi gerçekleşir.kağıdın arkasına sürme işleminden sonra 5 dakika kadar bekletilir.not:suyun sıcaklığı önemli değildir 500gr 7-8 ...
Duvar kâğıtlarını önce ek yerlerinden mümkün olduğunca yırtmadan kopartın. Bir sprey şişesine sıcak su ve bulaşık deterjanı doldurarak duvarda kalan kâğıt ve yapışkanların üzerine sıkın. Ardından kalıntıları spatula vasıtasıyla hafifçe kazıyın.
Kuruduktan sonra zımparalanmalıdır. Bu duvar yüzeyine toz tutmayı önlemek için tek kat primer astar sürünüz. DUVAR KAĞIDININ UYGULANACAĞI YÜZEY ÇİMENTO VEYA ALÇI SIVA ISE; Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için saten alçı macun çekilip pürüzleri yok etmek için zımparalanmalıdır.
Duvarınızın Yüksekliği 2,5 Metreye kadar ise 1 rulo Eni 1,5 Metreye Kadar Alan Kaplar 1 Rulo; Yükseklik 2,5 Metre En 1,5 Metre Alan Kaplar Örneğin; Duvarınızın Eni 3 Metre İse 2 Rulo Almanız Gerekmektedir Bu Şekilde Duvar En Ölçünüze Göre Hesaplayabilir siniz.
Yüzeyler kuru, temiz, düzgün ve eski kağıtlardan arındırılmış olmalıdır. Çok emici yüzeyler, 1/80 oranında karışımla astarlanmalıdır. Paketin içeriği karıştırılarak, soğuk suya katılır. 2-3 dakika beklendikten sonra tekrar karıştırılır. 20 dakika bekledikten sonra, nihai karıştırma kuvvetlice yapılır.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanı ortam sıcaklığının 7,8 derece altına düşmemesidir.
Sayın müşterilerimiz duvar kağıdı uygulaması öncesinde eski yüzeyli boya zeminine mutlaka yeni uygulama öncesinde geçiş astarı boyasıyla boyanmasını öneriyoruz, eski boyalı zemini saten boyalı ise kesinlikle kağıt geçiş astarı ile boyası yapılmalıdır.
125 gr lık tutkalı 4-5 lt. Suya karıştırarak yavaş yavaş ilave ediniz. Uygulaması kolaydır.
Boyalı duvar üzerinde, duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Ancak duvar kağıdını uygulayan kişinin usta olması gerekir. Çünkü uygulama sonrasında pürüz oluşmaması istenir. Bunun için de boyanın aşınmamış olmasına dikkat edilir.
1 Rulo 5,33 m'2 alan kaplar
Leke ve kir tutmaz. Akustik ve ses emici özelliği vardır. Üretimleri Renk ve desen baskısı yapılan birinci hamur kağıttan yapılmıştır. Uygulaması kolay ve rahattır.%50-%60 oranında, hafif nemli bez veya sünger yardımıyla bastırmadan silinebilir.
Bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider? – 30-40 metre. Yani 2-3 top; Beğendiğiniz duvar kağıdı modeli 16m²lik ise 2-3 rulo, 10m²lik ise 3-5 rulo gerekir. 16m²likler büyük alanlarda daha ekonomiktir.
Odanızın dekorasyonunda kullandığınız ana rengi baz alarak bir duvar kağıdı seçebilirsiniz. Eğer hangi rengi seçeceğinize karar verdiyseniz dekorasyonda var olan diğer renklerin, duvar kağıdının desenlerinde de yer aldığından emin olmalısınız. Böylece duvar kağıdı ve oda dekorasyonu birbirini tamamlar.
Düz Duvar Hesaplama Yöntemi
Duvarın yüksekliği yani boyu ölçülür. Ör. 3 metre Duvar genişliği yani eni ölçülür. Ör 6 metre Duvar Metrekaresi = Boy X En (metre olarak) 100 cm 1 metredir. Örnek üzerinden gidilecek olursa; 6m x 3m = 18 metrekare olacaktır.
Duvarın alanını hesaplamak için duvarın uzunluğunu yüksekliğiyle çarpın. Örneğin; duvar 5 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde ise, alanı 5x3=15 metrekare olacaktır.
Duvar kağıdının bir rulo fiyatı da 2023 yılında 600 TL ile 1000 Tl arasında değişiklik göstermekte. Yani bir oda için duvar kağıdına harcayacağınız para ortalama olarak 2400 TL olarak düşünülebilir. Duvar kağıdı işçiliği genel olarak rulo başına hesaplanır ve 2023 yılında rulo başına 300 TL gibi bir rakam talep edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri