Duy çeşitleri aldıkları elektrik enerjisini ampule vererek ışığının yanmasını yani çalışmasını sağlamaktadır. Görevini yerine getirebilmesi için onun da elektrik bağlantısının olması gerekmektedir. Elektrik tesisatı ile duy arasında bağlantıyı yaparsanız rahatça kullanabilirsiniz.
Duy bir elektrik malzemesidir. Küçük veya büyük ampullerin sığabileceği şekilde olan bu araç, kablolardan geçen elektriğin daha kolay ve pratik şekilde ampule aktarılmasını sağlar.
Duy tipleri genelde E harfi ile başlar ve sonunda sayı veya rakam eklenir. E harfi Edison'dan gelir sayı ve rakamlar ise milimetresini belirler. Örnek: E27 duy tipi 27mmlik çapa sahiptir. E14 duy ise 14mmlik çapa sahiptir.
Duy, en kısa yoldan bir lambanın takıldığı yerdir. Lambanın elektrik bağlantısını yapan duy aynı zamanda mekanik olarak sabitleme görevini de üstlenir. Ampul yuvası olan duylar arızalandığında yenisi ile değiştirilebilir. Ayrıca duyun bağlı olduğu kablonun kısaltılıp uzatılmasıyla yükseklik ayarı da yapılabilir.
Ampulü bir yuvaya yerleştirmek elektrik enerjisinden faydalanmak için önemlidir. Bu yuvaya genel anlamda duy adı verilir. Sağlam ve elektriği dış ortama iletmeyen sadece ampulle etkileşime geçebilen E27 duylar oldukça dayanıklıdır. Bu sayede uzun yıllar kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Tabikide yanar. Duyun görevi sadece ampulun rahatça durabilmesi. Ampul kablolar ve anahtar olmadan bile çalışabilir. Ampulu sadece pile değdirsek bile çalışır.
Kaç Çeşit Duy Vardır? Duylar farklı kullanım alanlarına göre gruplandırılır. Lamba gerilim ve gücüne göre; normal duy, minyon duy, minyonet duy, goliat duy olmak üzere dört çeşit duy vardır. Bir diğer gruplandırma biçimi ise süngülü ve vidalı duylardır.
Duyların kablo bağlantılarında faz yani kahverengi kablo duyun alt kontağına bağlanmalıdır. Mavi renkli kablo duyun yan kontağına bağlanmalıdır. Kabloların duy kontaklarından çıkmaması için kablo uçlarının lehim için batırılmış olması tavsiye edilir.
Duy, ampullerin elektrik ve aydınlatma sistemleri ile bağlantı kurmasını sağlayan bir iletken olarak görev görür. Aydınlatma devrelerinin önemli birer parçası olarak karşımıza çıkar. Duyların kullanılabilmesi için bir voltaja ihtiyacı vardır. Fakat her duy modeli farklı voltajlara uygun olarak üretilir.
Duy: Ampulün bağlanmasını kolaylaştıran devre elemanıdır. Bir sembolü yoktur. Pil Yatağı: Pillerin bağlanmasını sağlayan elemandır.
Bunlar duy adları ile bilinir. E14 ampul de 14 mm duya uygun olan ampul çeşididir. Farklı ışık rengi, akım gücü ve tasarıma sahiptir. Siz de E14 duy çeşitleri ampul arıyorsanız bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
93 Tip Ampul – P21W ve 1016 Tip ampul – p21/5W
93 tip olan tek duy, 1016 tip çift duydur. Bu ampullerde genellikle gündüz farları, ön/arka sinyaller, stop/arka park ampulleri geri vites ampulü ve arka sisler gibi farklı amaçlarla araçlarda bulunur.
E14, 14 mm genişlikte ince vidalı duy çeşididir. E27 ise 27 mm genişliğinde kalın vidalı duy çeşididir. Duy genişliğini ölçerek hangi tipte ampule ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz.
En çok bilinen duyu organları, en basit haliyle, "5 duyu" olarak da adlandırılan; görme, koklama, işitme, tat alma ve dokunma işlevlerini yerine getiren göz, burun, kulak, dil ve deridir.
Lambanın aydınlatma armatürüne takılan kısmı duy olarak adlandırılır. En çok kullanılan duylar E27, E14 ve GU10′ dur. PHILIPS Led Lambaları yıllardır kullandığınız lambalarla aynı duy özelliklerinde aynı şekil ve boyutlarda sunulmaktadır, doğru ışık her şeydir.
Duy: Ampulün takılarak devre ile arasındaki bağlantının oluşmasına imkan tanır. Ampul: Devrede bulunan elektrik enerjisini ışık enerjisine dönüştürür. Bağlantı kablosu: Elektriğin doğru şekilde iletilmesi için elemanların birbirine bağlanmasına yardımcı olur.
Cevap. Duy olmadan da devremiz çalışabilir ve ampul ışık verebilir. Çünkü duy sadece bağlantı kablosu ile ampulü birbirine bağlayan bir araçtır. Duy kullanmadan bağlantı kablolarının uçlarını ampule bağlarsak da ampul ışık verebilir.
Duy, ampulün elektrikle buluşmasını sağlayan, ampulün yuvası olan araçtır. Duy ayni zamanda ampulü sabitleme görevini de yerine getirir.
100×100 boyutların da 1000w ampüller için en idael reflektördür. Gofrajlı alüminyum yüzeyi sayesinde, ışık akışını kanalize eder ve bitkileri yakmamak için ısıyı dağıtır. Tasarımı ve yüzeyi sayesinde ışığı %99 yansıtır.
Duyların bağlantıları uygun kablo kesiti ile yapılmalı ve vidalar tam olarak sıkılmalıdır. Faz mutlaka merkez kontağa bağlanmalıdır. Bağlantı kabloları tam sıkılmalıdır. Duylar banyo gibi rutubetli ve ıslak ortamlarda kullanıldığında lambalar sızdırmazlık contalı duy camları ile korunmalıdır.
Faz 2: Siyah. Faz 3: Gri. Nötr: Mavi. Topraklama ya da koruyucu iletken: Yeşil ya da sarı
Topraklama kablosu hangi renk olmalıdır sorusunun cevabı sarı- yeşil çizgilidir. Topraklama kablolarının rengi dünyanın her yerinde aynı yani standarttır. Topraklama kablosu neden sarı yeşil sorusunun cevabı dünyanın her yerinde aynı olarak herkesin anlayabilmesi içindir.
9 Watt E27 Duylu Led Ampul nedir sorusunun yanıtı ise bu noktada devreye girmektedir. Duy, ampullerin elektrik ile bağlantılarını sağlayan arabirim şeklinde tarih edilir.
T20 tek duy ve çift duy (tek kontak, çift kontak) olarak iki tiptir. Gündüz farları, ön ve yan sinyaller, arka park ve stop ampulleri, geri vites, stop ampulleri gibi kullanım alanı vardır. 93 tip olan tek duy, 1016 tip çift duydur. Gündüz farları, ön/arka sinyaller, stop/arka park ampulleri.
Duylar, aydınlatma ürünlerinin akıma ulaşmasını ve çalışmasını sağlayan temel araçlardır. G9 Duylar, standart kullanımda her kullanıcı tarafından bilinen aydınlatma ürünleri için kullanılmaktadır. Yanmaz ve erimez malzemeden üretilmiştir. IP20 standardına uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri