Duymer İşitme Cihazları, ürünlerinin başlangıç fiyatını 4.500₺ olarak belirleyerek emeklilere işitme cihazı fiyatları konusunda yardımcı olmayı amaçlar. Bu doğrultuda Duymer şubelerine başvuran kişiler, bütçelerine uygun işitme cihazlarını SGK katkı payı ödemelerinden yararlanarak satın alabilirler.
Sgk Emeklilere İşitme Cihazı Ödemesi 2022-2023
Emeklilere işitme cihazı ödemesi güncel Sut (Sağlık Uygulama Tebliği)' ne göre kulak başına 3028 TL olup, cihazın bedeli ne kadar olursa olsun bu tutarda ödeme yapılmaktadır. Merkezimizde bu ödeme miktarı cihaz bedelinden düşülerek işitme cihazı satışı gerçekleşmektedir.
İşitme cihazı kullanacak kişi 18 yaş ve üzerinde ise, Emekli olması durumunda 2725,20 TL ödeme yapılır. Çalışan olması durumunda 2422,40 TL ödeme yapılır.
SGK'dan İşitme Cihazı Alımı
Kişiler öncelikle üniversite yahut devlet hastanelerinin Kulak Burun Boğaz bölümüne giderek, muayene olmalı ve işitme testine girmelidir. Ardından raporla anlaşmalı bir merkeze giderek, cihazı edinmelidir.
Son güncellemeler ile birlikte işitme cihazı ile ya da cihazsız olarak bir kişinin işitme engelli raporu alması için şart koşulan oran %40 olarak belirlenmiştir.
İlgili 39 soru bulundu
Genel olarak 6'lı işitme cihazı pilleri için fiyatlar 15,00 TL – 35,00 TL arasında değişiklik göstermektedir. İşitme cihazı pil fiyatları pilin markasına göre değişiklik göstermektedir.
Bu nedenle diğer elektronik cihazlarda da olduğu gibi kullanım ömürleri sınırlıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sosyal güvencesi olan kişilere 5 yılda bir işitme cihazı desteği sağlamaktadır. Bu karara göre işitme cihazının ömrü ortalama 5 yıldır diyebiliriz.
Güncel işitme cihazı fiyatları 7.000 TL ile 40.000 TL arasında değişmektedir. 2021 ve 2022'de olduğu gibi, 2023'de de işitme cihazlarının fiyatları işitme kaybınızın derecesine ve tipine, kulak kanal yapınıza, estetik tercihlerinize ve teknolojik özelliklerine göre farklılık gösterecektir.
İşitme cihazı alırken, kaliteli ve güvenilir bir marka seçmek önemlidir. Bu nedenle, en iyi işitme cihazı markaları arasında Oticon ve Philips İşitme Cihazları öne çıkar. Oticon işitme cihazları konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahip bir markadır. Oticon, işitme kaybı olan kişilere özel işitme cihazları sunar.
eleman.net verilerine göre, İşitme Engelliler Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İşitme Engelliler Öğretmeni , Temmuz 2023 yılında ortalama 17.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 13.420 TL maaş alıyordu.
İşitme cihazı bedeline SGK tarafından katkıda bulunulması için; Kurumla sözleşmeli resmi sağlık kurumlarınca (Devlet veya SGK anlaşmalı Vakıf Üniversitesi Hastaneleri) en az 1 (bir) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzman hekiminin yer aldığı Sağlık Kurulu Raporu'nun düzenlenmiş olması gerekmektedir.
İşitme cihazları kişiye özel ayarlandığı ve kullanıcının ihtiyacına göre ayarları değiştirildiği için, ikinci el almak mantıksızdır. İkinci el bir cihazın önceki kullanıcısının işitme kaybına uygun olarak ayarlandığı için sağlık açısından risk taşıyabileceği düşünülür.
Hiç duymayan kulağa işitme cihazı olur mu? Hiç duymayan bir kulağa işitme cihazı kullanılması anlam ifade etmez. İşitme cihazları ses yükseldiğinde daha rahat duyan kişiler için sesin daha yüksek duyulmasını sağlayan cihazlardır.
En uygun görünmez kulak içi işitme cihazları, SGK katkı payı düşüldüğünde ortalama olarak 9.000 TL bandından başlamaktadır. Özelliklerine ve segmentine göre 40.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Dilediğiniz takdirde Bluetooth teknolojisi de entegre edilebilmektedir.
İşitme cihazı temel olarak dış ortamdaki sesleri yükselterek hastanın duymasını sağlayan bir cihazdır. İşitme kaybının azalmasına veya artmasına neden olmaz.
Raporun geçerlilik süresi yaklaşık 4 aydır.
Kulak İçi İşitme Cihazları
Her yaştan işitme kaybı yaşayan bireyler kulak içi işitme cihazlarını kullanabilmektedir.
Beyni canlı tutmak için cihazı sürekli kullanmak önemlidir. İşitme kaybı nedeniyle tembelleşen sinirler, beyni de etkiler ve beynin duyamadığı sesleri unutmasına yol açar. İşitme cihazını sürekli takmak bu riski ortadan kaldırır ve konuşmaları anlama konforunuzu gün geçtikçe artırabilirsiniz.
İlk tavsiye edildiği zamanda cihaz kullanılmazsa işitme hücreleri ve sinirlerde işlevsel kayıp başlar. Sesi Algılayıcı reseptör hücreler ve beyne giden sinirlerin aktif olarak çalışmasının aksatılmaması gerekir. Bu sebeple işitme cihazı kullanılmaya hemen başlanmalıdır.
İşitme cihazının çalışma süreçleri içerisinde kişiye herhangi bir zararı olmadığı açıkça anlaşılmaktadır. İşitme cihazının kulağı tembelleştirici özellikte olduğu bilgisi de tamamen yanlıştır. Bunun aksine ihtiyaca rağmen işitme cihazı kullanılmazsa normal işitenlerin duyabildiği sesler duyulamaz.
İşitme cihazlarının pil ömrü cihazdan cihaza ve cihazın boyutundan türüne göre değişmektedir. Örneğin; boyut 10'un 3 ile 7 gün kadar pil ömrü vardır. 312 numara ise 3 ile 10 gün kadar dayanırken boyut 13, 6 ile 14 gün kadar dayanabilir. Son olarak boyut 675 ise 9 ile 20 güne kadar pil ömrüne sahiptir.
SGK'nın sisteminde kayıtlı her bir işitme cihazı için işitme cihazı pili SGK ödemesi 400 TL'dir. İşitme cihazı pili SGK ödemesi yıllık olup, katılım payından muaftır.
İşitme cihazının pili bittiğinde cihaz bip sesleri çıkarır. Genel olarak cihazlardan çıkan bu bip sesi, iki bip sesinden oluşur. İki bip sesi çıkmaya başladıktan sonra cihazınız kısa bir süre kadar çalışmaya devam eder. Etkin olarak çalışmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri