Düzce hangi meyvesi meşhur? Coğrafi işaretli olan Akçakoca sarı fındığı Düzce'nin meşhur meyvesidir.
Ekim alanlarının önemli bir kısmında fındık tarımı yapılmaktadır. Düzce'de fındıktan sonra en fazla ekim alanı mısıra ayrılmıştır. Düzce'de yetiştirilen diğer önemli ürünler balkabağı, şeker kamışı, tütün, şeker pancarı ve patatestir.
Alabalık tesisleri ve mısır pancar üretimiyle ünlü kentte, hamsili yemekler ve Çerkez mutfağından lezzetlerle bol bol karşılacağınızdan emin olabilirsiniz. Düzce'nin yöresel yemekleri listesinde, kentte denemeden dönmemeniz gereken lezzetleri yer alıyor.
Düzce'nin yöresel en meşhur tatlısı olan melengüççeği tatlısı, özellikle bölge halkı tarafından evlerde sıklıkla yapılmaktadır. Özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen bu meşhur tatlı, şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır.
Farklı kültürleri buluşturan zengin bir mutfağı var Düzce'nin. Kafkas, Balkan ve Kırım mutfaklarından izler taşıyan geleneksel Düzce mutfağının en sevilen lezzetleri arasında Arnavut böreği, Çerkez tavuğu göbete, katlama, isli balık ve Boşnak tatlısı gibi kozmopolit lezzetler ilk sıralarda yer alıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Bugün farklı topluluklardan insanların bir arada yaşadığı Düzce'de 19. yüzyılın ilk yarısında Türk, Tatar, Kürt ve sayıları az olmakla beraber Laz, Gürcü, Boşnak, Abaza, Arab, Arnavut kökenli aileler yaşamıştır. Bu ailelerden Gürcüoğlu sülalesi bugün (Gürcü) Asar köyü ve civarında ikamet etmektedir.
Şehir, özellikle kendi ürettikleri organik ürünlerle dikkat çekmektedir. Tatilinizi sonlandırmadan alabileceğiniz hediyelikler arasında Düzce fındığı, tütün kolonyası, buzdolabı magneti, havlu, el işi dokumaları, gravür sanatı ürünler, kestane balı, dağ çileği gibi ürünler yer almaktadır.
Düzce, 1999 yılında il statüsü kazanmış, Batı Karadeniz'de bulunan şirin ve yemyeşil bir şehirdir. 2016 yılında yapılan nüfus sayımına göre 370.371 kişinin yaşadığı Düzce, Karadeniz kıyısına paralel dağlara sahiptir. 1999 yılında yaşanan yıkıcı deprem sonucunda şehir ekonomik açıdan büyük darbe almıştır.
Akçakoca 35 km'yi bulan sahili boyunca dünyada ender rastlanan siyah inci taneli kumsalları, mavi bayraklı plajları (Ceneviz Kalesi Plajı, Çuhallı Plajı, Akevler Plajı), Soyat yalıyarları ve yemyeşil doğası ile bölgenin parlayan yıldızıdır.
Düzce'nin Gölleri - Düzce
Öne çıkan göller; Efteni Gölü, Topuk Yaylası Göleti, Hasanlar Baraj Gölü, Torkul Yaylası Göleti, Çamlıpınar Göleti ve Kurugöl Tabiat Parkı'dır.
Düzce Ovasında çeşitli ürünler yetiştirilmektedir. Belli başlı yetiştirilen ürünler; şeker pancarı, patates, buğday, mısır, soğan, fındık, elma ve armuttur. Sanayi bitki ürünleri de son yıllarda artmıştır.
Düzce, Türkiye'nin Düzce ilinin merkez ilçesidir. 9 Aralık 1999 tarihinde Bolu ilinden ayrılarak il statüsü kazanan Düzce'nin il merkezidir.
Düzce'nin düşük rakımlı kesimlerinde tüm portakal çeşitlerini rahatlıkla yetiştirebilirsiniz fakat yüksek rakımlı olan yayla kesimlerinde ise ev ortamında ancak saksı içerisinde mandalina yetiştirebilirsiniz.
Düzce, doğal bitki örtüsü açısından zengin sayılan bir ildir. Kıyı kesimi maki ve yalancı makiler, kıyı ardındaki dağlar ise gürgen, kayın, kestane ve meşelerden oluşan ormanlarla kaplıdır.
Düzce bölgesindeki en sıcak ay Temmuz ayıdır; bu ayda ortalama yüksek sıcaklık 28°C iken düşük sıcaklık 18°C düzeyindedir. Serin mevsim 3,4 ay uzunluğundadır ve 1 Aralık tarihinde başlayıp 14 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 12°C altındadır.
Düzce'nin ilçe belediyeleri hangi partiden? Türkiye nüfusu 2021 yılına göre toplam 84.680.273 olup, 42.428.101 erkek ve 42.252.172 kadından oluşmaktadır. Düzce'nin'nin nüfusu 2021 yılı verilerine göre 400.976'dır.
İlde; Düzce Belediyesi (Merkez), Kaynaşlı, Çilimli, Gümüşova, Gölyaka, Yığılca, Akçakoca, Cumayeri ilçe belediyeleriyle Beyköy ve Boğaziçi belde belediyeleri olmak üzere toplam 10 belediye vardır. İlimize bağlı 7 ilçe bulunmaktadır.
Kuzey kesimde Akçakoca Dağları, doğu kesimde Bolu Dağları, güney kesiminde Elmacık Dağları yer almaktadır.
1869 veya 1870 yılında Bolu Sancağı'na bağlı Kaza olmuştur. 1999 yılına kadar ilçe olan Düzce 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından dönemin 57. Türkiye Hükûmeti tarafından TBMM'de alınan il statüsü verilme kararı ile ve 9. Türkiye cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayı ile il statüsü verilmiştir.
-PAHALI İLLER-
İstanbul'u 105.2 ile İzmir, 105 ile Ankara izledi. Ardından 104.8 ile Kocaeli, Bolu, Düzce, Sakarya, Yalova; 104 ile Antalya, Burdur, Isparta geldi.
Kaç günde gezilir; Düzce'yi ortalama 2 günde gezebilirsiniz. Ziyaret Edilecek En İyi Zaman; Karadeniz ikliminin hakim olduğu Düzce'de yağış miktarı oldukça fazladır. Bu sebeple yaz ayları ziyaret etmek için en uygun zamandır.
Düzce, konum olarak Sakarya , Ankara ve Zonguldak illerine yakın olduğu için genelde öğrenci potansiyeli de bu illerden tercih yapan üniversite öğrencileri oluyor. Düzce Üniversitesi yurtları , Düzce Üniversitesi Merkez Kampüsü etrafında ve Düzce Şehir Merkezindeki Yurtlar olarak konumlanmıştır.
Samandere Şelalesi Tabiat Parkı, Melen Çayı, Efteni Gölü, Fakıllı Mağarası, Balıklı Yaylası, Aktaş Şelalesi, Aydınpınar Şelalesi, Sarıkaya Mağarası, Kurugöl Kanyonu, Karaburun Köyü, Toptepe, Derebalık Yaylası, Yörükler Yaylası, Yoğunpelit Mengen Şelaleleri, Saklıkent Şelalesi, Harmankaya Şelalesi, Sarıyayla Şelalesi ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri