Alabalık tesisleri ve mısır pancar üretimiyle ünlü kentte, hamsili yemekler ve Çerkez mutfağından lezzetlerle bol bol karşılacağınızdan emin olabilirsiniz. Düzce'nin yöresel yemekleri listesinde, kentte denemeden dönmemeniz gereken lezzetleri yer alıyor.
Şehir, özellikle kendi ürettikleri organik ürünlerle dikkat çekmektedir. Tatilinizi sonlandırmadan alabileceğiniz hediyelikler arasında Düzce fındığı, tütün kolonyası, buzdolabı magneti, havlu, el işi dokumaları, gravür sanatı ürünler, kestane balı, dağ çileği gibi ürünler yer almaktadır.
Düzce hangi meyvesi meşhur? Coğrafi işaretli olan Akçakoca sarı fındığı Düzce'nin meşhur meyvesidir.
Akçakoca Melengücceği Tatlısı Osmanlı Saray Mutfağına da girmiş lezzetlerden birisidir. Melen Nehri kenarında yetiştirilen mandaların sütünün kaymağının işlenmesi ile elde edilen ve “dartı” olarak adlandırılan iç malzemesi, tatlıya asıl lezzetini veren yöresel bir tattır.
Akçakoca Sarı Fındığı
Karadeniz olur da fındık olmaz mı hiç alınacaklar listesinde. Akçakoca Sarı Fındığı Düzce'den ne alınır sorusunun ilk cevabı. Özellikleri bakımından diğer fındık türlerinden farklı olan bu fındık içi epey sarı renkli ve oldukça lezzetli.
İlgili 24 soru bulundu
Akçakoca Yemeklerinde Manav Türkleri Kültürü
Özel bir hamur tatlısı olan “Melengüçceği” bölgemizde oldukça meşhurdur. Bunun yanı sıra su ve tereyağı ile yapılan bir tava böreği olan “Höşmerim” de önde gelen yemekler arasındadır.
Düzce'ye özgü yemekler arasında Boşnak böreği, mamursa, Çerkez tavuğu, isli balık, kiremitte palamut, bazlama, mamalika, sebzeli kaygana, hamsili börek gibi pek çok lezzet yer almaktadır. Düzce'ye geldiğinizde birbirinden lezzetli yemeklerin ve tatlıların tadına bakmadan tatilinizi bitirmemelisiniz.
Ekim alanlarının önemli bir kısmında fındık tarımı yapılmaktadır. Düzce'de fındıktan sonra en fazla ekim alanı mısıra ayrılmıştır. Düzce'de yetiştirilen diğer önemli ürünler balkabağı, şeker kamışı, tütün, şeker pancarı ve patatestir.
Düzce Ovasında çeşitli ürünler yetiştirilmektedir. Belli başlı yetiştirilen ürünler; şeker pancarı, patates, buğday, mısır, soğan, fındık, elma ve armuttur. Sanayi bitki ürünleri de son yıllarda artmıştır.
Bugün farklı topluluklardan insanların bir arada yaşadığı Düzce'de 19. yüzyılın ilk yarısında Türk, Tatar, Kürt ve sayıları az olmakla beraber Laz, Gürcü, Boşnak, Abaza, Arab, Arnavut kökenli aileler yaşamıştır. Bu ailelerden Gürcüoğlu sülalesi bugün (Gürcü) Asar köyü ve civarında ikamet etmektedir.
Akçakoca 35 km'yi bulan sahili boyunca dünyada ender rastlanan siyah inci taneli kumsalları, mavi bayraklı plajları (Ceneviz Kalesi Plajı, Çuhallı Plajı, Akevler Plajı), Soyat yalıyarları ve yemyeşil doğası ile bölgenin parlayan yıldızıdır.
Efteni Gölü ve Büyük Melen boyunca rakım 112 m'ye kadar düşmektedir. Elmacık Dağları üzerinde bulunan Kardüz Yaylası 1.830 m yükselti ile ilin en yüksek noktasıdır. Düzce; akarsu ve gölleri, soğuk su kaynakları, yaylaları, eşsiz kumlu plajları ile dinlenmek için ideal bir ildir.
Samandere Şelalesi Tabiat Parkı, Melen Çayı, Efteni Gölü, Fakıllı Mağarası, Balıklı Yaylası, Aktaş Şelalesi, Aydınpınar Şelalesi, Sarıkaya Mağarası, Kurugöl Kanyonu, Karaburun Köyü, Toptepe, Derebalık Yaylası, Yörükler Yaylası, Yoğunpelit Mengen Şelaleleri, Saklıkent Şelalesi, Harmankaya Şelalesi, Sarıyayla Şelalesi ...
Düzce, Orhan Gazi'nin komutanlarından Konuralp Bey'in Bizans Tekfurları ile 1323'te yaptığı savaşlar sonucu Osmanlı topraklarına katıldı. Düzce'nin Konsapa adını alması bu devrededir. O zamanki yerleşim merkezi Gümüşabadı'dır. Daha sonra ilçe merkezine Üskübü denildi.
Düzce, 1999 yılında il statüsü kazanmış, Batı Karadeniz'de bulunan şirin ve yemyeşil bir şehirdir. 2016 yılında yapılan nüfus sayımına göre 370.371 kişinin yaşadığı Düzce, Karadeniz kıyısına paralel dağlara sahiptir. 1999 yılında yaşanan yıkıcı deprem sonucunda şehir ekonomik açıdan büyük darbe almıştır.
Demografi. Düzce, Türkiye'de yaşayan farklı etnik grupları barındıran bir şehirdir.
Buna göre 385 bin 831 nüfuslu Düzce'de en çok Sakarya ve Trabzonlular yaşarken, en az Hakkari ve Tunceliler yaşıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldi. Büyükşehir yasası ile ilgili yapılan istişarede yeni kararlar alındı. Çok kısa bir süre içinde Düzce ile birlikte 30 yeni büyükşehir daha geliyor.
Düzce bölgesindeki en sıcak ay Temmuz ayıdır; bu ayda ortalama yüksek sıcaklık 28°C iken düşük sıcaklık 18°C düzeyindedir. Serin mevsim 3,4 ay uzunluğundadır ve 1 Aralık tarihinde başlayıp 14 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 12°C altındadır.
Düzce'de hayata geçirilen proje kapsamında Mergiç bölgesindeki 121 dönüm araziyi tarıma kazandıran 30 kadın, ada çayı, biberiye, kekik ve melisa gibi aromatik bitkiler yetiştirmeye başladı.
Düzce ilinde düşük rakımlı bölgelerde zeytin yetiştiriciliği yapılabilir fakat yüksek rakımlı bölgelerde ise ancak saksı içerisinde ev ortamında zeytin yetiştiriciliği yapabilirsiniz.
Kaç günde gezilir; Düzce'yi ortalama 2 günde gezebilirsiniz. Ziyaret Edilecek En İyi Zaman; Karadeniz ikliminin hakim olduğu Düzce'de yağış miktarı oldukça fazladır. Bu sebeple yaz ayları ziyaret etmek için en uygun zamandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri