e-Devlet Üzerinden Abonelik İptali Nedir? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme ile 26 Ekim 2020 tarihi itibariyle abone sayısı 200 binin üzerinde olan elektronik haberleşme işletmecilerinin hizmetlerine ait abonelik iptalleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
Elektrik abonelik iptalinin en kolay yolu E-Devlet üzerinden başvuru yapmaktır. E-Devlet ile online elektrik abonelik iptali yapmak için takip edilmesi gereken adımlar şu şekildedir: Öncelikli olarak E-Devlet üzerinden abonelik "fesih başvuru sayfası"na giriş yapmanız gerekir.
e-Devlet'e girin, TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın.Belediyeler'e girin. Bulunduğunuz şehri seçin ve Görüntüle'ye tıklayın. Yerel hizmet kurumları bölümünde “Su ve kanalizasyon idaresi veya genel müdürlüğü” bulun. Abonelik sözleşme fesih başvurusu linkine tıklayın.
İlgili 22 soru bulundu
Abonelik iptali, abonenin kendi başvurusu ile gerçekleştirilebilir. Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde elektrik işlemleri yapabileceğine dair ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ıslak imzalı yetki belgesi ile başvuru yapılabilir.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir. Abonelik iptal işlemi; E-DEVLET, İSKİ E-ŞUBE ve MOBİL İSKİ' den veya İSKİ Şube Müdürlüklerinden yapılabilmektedir.
Sözleşme fesih işlemlerizi; şubelerimize gelmeden İGDAŞ web sayfasından Online olarak feshedebilirsiniz. Online Fesih İşlemleri için tıklayınız! Ayrıca E-Devlet, İGDAŞ Mobil Uygulaması, OİM ve Alo 153 Çağrı Merkezi aracılığı ile de Sözleşme Fesih İşleminizi yapabilirsiniz.
Abonelik iptalini en kısa sürede ve en kolay şekilde tamamlayabilmenize imkân tanıyan e-devlet kapısı, var olan aboneliği dilediğiniz yerden ve yalnızca birkaç dakikada kapatabilmenizi sağlayarak size zaman kazandırır. Taşınma sürecinde yapılması gereken işlemler arasında elektrik aboneliği iptali de bulunur.
Elektrik aboneliği açtırmak için bağlı bulunduğunuz bölgede görevli tedarik şirketinin müşteri hizmet merkezlerine doğrudan başvuru yapabileceğiniz gibi internet sitesi üzerinden veya e-devlet aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
İptal talebinizi başvuru tarihinizden itibaren en geç 14 gün içinde yapabilirsiniz. İptal talebiniz ile birlikte dağıtım şirketi, elektrik sayacınıza ait son kullanım endekslerini almak ve kapanış işlemlerini yapmak üzere adresinize ulaşır.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Usulsüz doğal gaz kullanımının tespiti durumunda, sayaç açma kapama bedeli %300 zamlı olarak uygulanır. 2023 yılı için sayaç açma kapama bedeli 66 TL + KDV'dir.
Konut abonelik sözleşmesi fesih işleminizi; Başkentgaz Mobil uygulama, 0850 222 64 29 numaralı Çağrı Merkezi, web sitesinde Online İşlemler başlığı altında yer Fesih Talebi menüsünden veya e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
SAYAÇ AÇMA / KAPAMA BEDELİ
198.00 ₺ + K.D.V. 66.00 ₺ + K.D.V.
Doğalgaz güvence bedeli 15 gün içinde geri ödenecek
Ayrıca abonelerin alacaklarının olması durumunda, bu tutarlar, yine abonelik sözleşmesinin sona ermesine ilişkin talep tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde müşteriye veya yetkili temsilcisine ödenecek.
Doğalgaz Aboneliğini Üzerine Almama Cezası Ne Kadar? Enerji Piyasaları Denetleme Kurumu'na (EPDK) göre doğalgaz aboneliğini üzerine almamanın yasalarla belirlenen bir cezai süreci var. Kaçak ya da usulsüz kullanım gerçekleşirse +KDV hariç 90 TL para cezası verilmektedir.
Sözleşme sonlandırma işleminiz için size en yakın hizmet noktamızdan, 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizden, Online Hizmetler Merkezimiz üzerinden, Enerjisa Mobil üzerinden ya da e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
Güvence bedelinizin iade edilebilmesi için kendi adınıza ait vadesiz TL hesabının IBAN numarasını hazırlayın. IBAN numaranız bulunmuyor ise güvence bedeliniz, PTT kanalından iade edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri