Derslerinin ortalaması 50 ya da 50'nin üzerinde olan ve 3 zayıfı olan öğrenciler okumuş oldukları sınıfı direk zayıfsız olacak şekilde geçerek bir üst sınıfa ya da mezun olmaya hak kazanırlar. Derslerinin ortalaması 50'nin altında ve 3 zayıfı olan öğrencilerin sorumluluk sınavlarına girmesi gerekmektedir.
Başarısız olduğu bir veya daha fazla dersi olan öğrencilere, bu sınavlara katılarak dersi geçme veya notunu yükseltme fırsatı verilir. Bu tür sınavlar, öğrencilerin sorumluluk almasını teşvik etmek ve başarısızlık durumunda telafi imkanı sağlamak amacıyla düzenlenir.
O sorumluluk dersini veremezsen diploma alamazsın, diploma alamazsan üniversiteye kayıt olamazsın.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Sorumluluk sınavına girmezseniz sınıfta kalırsınız.
Öğrencilerin kaldıkları derslerden geçebilmeleri için sorumluluk sınavına girmeleri şarttır.
İlgili 26 soru bulundu
Sorumluluk sınavları 30 Haziran'a kadar yapılabilecek
Bu kapsamda, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla sorumluluğu bulunan öğrenciler, tüm derslerden sorumluluk sınavlarına alınabilecek. Sorumluluk sınavları, ihtiyaç hâlinde eğitim kurumu müdürlüklerince 30 Haziran'a kadar planlanabilecek.
Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar. Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.
Sorumluluk sınavı sonunda o dersten en az "Geçer" not alması durumunda kalkar.
Sorumlu olarak sınıf geçme
Ders yılı sonunda doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. İleride yapılacak sorumluluk sınavında başarılı olduğunda sorumluluk kalkacaktır.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
Geçemezseniz mezuniyette sorun oluşturur. Eğer üniversite okuyacaksanız, kazandığınız senenin sonuna kadar okula diploma götürme mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde kaydınız silinir.
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
Lisede zorunlu vereceğin ders sadece edebiyattır. Eğer karne notun 50 ve üstüyse aynı zamanda edebiyatın 50 ve üstüyse diğer derslerden otomatik olarak geçiyorsun düşük olsalar da ama edebiyatın 50'nin altında ise edebiyatı sorumlu olarak geçiyorsun okullar başladığı zaman sınava sokuyorlar.
Sorumluluk sınavını geçmeden lise diploaması alamazsın. Sınırsız hakkın var.
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir.
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar. Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır. aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacaklardır.
Zettapat. Yıl sonu genel not ortalamanız 50'nin üzerindeyse ve edebiyattan da kalmıyorsanız herhangi bir sorumluluk sınavına girmeniz gerekmiyor. Fizik, baraj derslerden değil.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
Sorumluluk sınavları öğrencilerin başarısız olduğu dersler için yapılmaktadır. Başarısız dersi olmasına rağmen sorumluluk sınavına katılmayan öğrenciler bu dersten kalmış sayılır. Öğrenciler mezun durumunda olsa bile sorumlu bulundukları dersi vermediği sürece mezun olamaz.
MEB 2022 2023 takvimi ile lise 12. sınıf sorumluluk sınavı tarihleri belli oldu. Açıklamaya göre 12. sınıfta başarısız oldukları derslerden öğrenciler sorumluluk sınavlarına 19-25 Haziran tarihleri arasında katılabilecekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri