Sağlık raporu sayfasını bulmak için arama çubuğuna "Sağlık Raporu" yazın ve sayfaya giriş yapın. Sağlık raporu sayfasına girdikten sonra, sağlık raporu talep formunu doldurmanız gerekmektedir. Talep formunda size kişisel bilgilerinizin yanı sıra sağlık raporunu neden istediğinizi belirten bir bölüm de bulunmaktadır.
E-nabıza giriş yaptıktan sonra "Sağlık Hizmetleri" sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan listede "Kişisel Sağlık Bilgi Formu" seçeneğini seçin. Eğer daha önce bir sağlık raporu almadıysanız, sağ üstte yer alan "Yeni Başvuru" seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada sizden istenen kişisel bilgileri doldurun.
Kişisel sağlık bilgi formu seçeneğine basarak e-Devlet sitesi üzerinden sağlık raporunun alınması da mümkün olur.
Adım 1: e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin. Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin.
İlgili 45 soru bulundu
Bu süreç genellikle 3-5 iş günü sürmektedir.
Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.
E-Devlet'e giriş yapın ve arama çubuğuna 'Kişisel Sağlık Bilgi Formu' yazın. Bu form, sağlık hizmet sunucularına sağlık raporu başvurularınız için başvurmadan önce doldurmanız gerekli belgedir.
Devlet Hastanesinden Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Sağlık raporları sağlık ocakları, özel sağlık kuruluşları ve sağlık merkezleri ya da hastanelerden alabilirsiniz.
Ancak ilgili belgeye e-devlet üzerinden ulaşmak da belli koşullar altında mümkündür. E-devlet sağlık kurulu raporu sorgulama işlemi için turkiye.gov.tr'yi ziyaret ettikten sonra “e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama” adlı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Buna göre sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir.
Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir. Tam teşekküllü sağlık raporları neden istenir?
Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Ehliyet yenileme için sağlık raporu e-Devlet üzerinden alınamıyor. Ancak platform üzerinden rapor almak için gerekli olan kişisel sağlık bilgi formu oluşturulabiliyor.
e-Rapor Sistemi Nedir? Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir.
Az tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde en geç 5 yılda bir defa, Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde en geç 3 yılda bir defa, Çok tehlikeli sınıfında yer alan iş yerleri için ise en geç yılda bir defa işe giriş sağlık raporları yenilenmelidir.
SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR? Sağlık raporu almak için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir. Bu rapor aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve özel hastanelerden alınabiliyor.
Özel poliklinikler, muayenehaneler, hastaneler ve aile sağlık merkezleri sağlık raporu alınabilecek kuruluşlar arasındadır. Bu rapor günümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır. Örneğin işe giriş aşamasında veya evlilik öncesinde sağlık raporuna ihtiyaç duyulmaktadır.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Sporcu kendi e-devlet kapısına veya velisi velayeti altında bulunan sporcu için kendi e-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra e- devlet ana sayfasının arama bölümüne Spor Bilgi Sistemi yazarak Spor Bilgi Sistemi (Gençlik ve Spor Bakanlığı) yazısına tıklamalıdır.
E-nabız'dan sağlık raporu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: E-nabız web sitesine (https://enabiz.gov.tr) veya mobil uygulamasına giriş yapın. Ana sayfada yer alan “Sağlık Raporları” bölümüne tıklayın. Sağlık raporu almak istediğiniz tarih aralığını seçin.
Hasta her ay alacağı ürünler için sağlık raporunu firmaya vermek yerine fotokopisini çektirip doktoruna veya aile hekimine “Aslı Gibidir” işlemi yaptırabilir. Raporun aslı hastada kalmalıdır. Kişi raporu kaybederse veya sarf malzeme alımında raporun aslını firmaya verirse yeniden rapor çıkartmak zorundadır.
50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışacak olan kişiler işe giriş sağlık raporlarını aile hekimlerinden veya devlet hastanelerinden alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri