E-Devlet Kapısı'nda, "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmeti ile hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecek.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
İlk olarak e-Devlet'e giriş yapın. Arama kısmına gelin. Arama kısmına “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazın. Karşınıza ilk çıkan sonuca tıklayın.
Bugün ise bir bankacılık çözümü ile karşımıza çıkan e-Devlet, hangi bankada hesabınız olduğunu gösterecek. e-Devlet içinde "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adı altında bulunabilen özellik sayesinde hangi bankada aktif bir mevduat/katılım fonu hesabınız olduğunu kolayca sorgulayabileceksiniz.
Murisin bankalarda bulunan hesaplarına ulaşılabilmesi için Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçı veya vekilinin yetkili olduğunu gösteren belgeler ile doğrudan ilgili olduğu düşünülen banka şubelerine başvuru yapılması gerekmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Adalet Bakanlığı veya Türkiye Noterler Birliği) kurum tarafından veraset ilişkisi doğrulamasının yapılmasının ardından, mirasçısı olunan kişinin, bankalardan alınan verilere göre hangi bankalarda mevduat veya katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilmektedir.
Daha kolay bir yol aranıyorsa Bankalar Birliği'ne de başvurulabilir. Veraset ilamı alındıktan hemen sonra eğer Bankalar Birliğine başvuru yapılırsa ölen kişi üzerine ait olan tüm banka hesaplarını görme imkanı mevcut. Kişinin ölümü üzerine bankadaki parası için tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olurlar.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
Bunlar; 35 mevduat bankası (3 adet devlet mevduat bankası (Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank), 30 adet yerli ve yabancı sermayeli özel mevduat bankaları, 3 adet TMSF'ye ait banka (Birleşik Fon Bankası, Türk Ticaret Bankası ve Adabank), 16 kalkınma ve yatırım bankası ve 6 katılım bankası şeklindedir.
Bu giriş anlaşmasının kullanılabildiği bankalar ise Akbank, Albaraka bankası, Anadolubank, Finansbank, Enpara.com, Garanti, INGBANK, TEB, Şekerbank, Türkiye İş Bankası, YapıKredi ve Ziraat Bankası şeklinde sıralanmaktadırlar.
Onaylı ve Sözleşmeli Papara kullanıcıları E-Devlet`e İnternet bankacılığı sistemi ile giriş yapabilmeli.
Daha önce 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alınan e-devlet şifresi ve mobil ya da elektronik imza ile e-Devlet kapısına giriş yapılabilirken, yeni gelen düzenlemeyle internet bankacılığını kullanan vatandaşlar şifre almaya gerek kalmadan banka üzerinden sisteme giriş yapabilecekler.
Evet, e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile bu mümkün. e-Devlet banka borcu sorgulama işlemi ile Türkiye Bankalar Birliği'nde adınıza hazırlanmış olan en güncel rapora ulaşabilirsiniz. Kredi limit ve borç bilgilerinin yanı sıra geçmişte yapmış olduğunuz işlemleri de bu raporda görmeniz mümkün.
Hangi Banka Hesaplarına Haciz Konulamaz? İcra hukuku kapsamında borçlunun maaş hesabının haczedilmek istenmesi durumu buna bir istisna getirmektedir. Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz.
Bankanın müşteri hizmetlerini aradıktan sonra hesap dökümünü istediğini e-posta olarak istediğini söyleyip, onların istediği bilgileri verdikten sonra e-posta üzerinden çıkarabilirsin. Hesap hareketleri dökümünü almanın son yolu ise müşterisi olduğun bankanın en yakın şubesine giderek hesap dökümü istemek.
Bankacılık Kanunu'nun 73. Maddesine istinaden Banka personelinin görevi sırasında öğrendiği müşterilerine ait bilgileri kanunen yetkili kılınmış kurum ve kişiler dışındaki 3. Şahıslarla paylaşması yasaktır.
E–devlet banka hesabı tanımlama, ödenek aktarımlarının hızlanmasını sağlayan bir hizmettir. Vatandaşlar kart bilgilerini sisteme kaydederek, parasal işlemlerde çabuk hizmet alır. IBAN tanımlama olarak da bilinen uygulamayı akıllı cihazlardan gerçekleştirmek mümkündür.
Bankamızda kayıtlı cep telefonunuza bağlı farklı müşteri numaralarınız var ise; BAKIYE boşluk MUSTERI NO yazıp 4747'ye SMS gönderdiğinizde ilgili müşteri no altında bulunan tüm hesapların bakiyeleri cep telefonunuza gönderilecektir.
E-devlet üzerinden "Sosyal güvenlik kurumu sahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama” yazarak tanımlayabilirsiniz veya ALO 170'i arayarak tanımlatabilirsiniz.
Doğum parası 112 gün (16 hafta) üzerinden hesaplanıyor. En düşük doğum parası 8.904 lira. Para annenin adına açılan Ziraat Bankası hesabına doğum izni bittikten sonra yatıyor. Paranın yatıp yatmadığı 'turkiye.gov.tr'den kontrol edilebiliyor.
Şahıs ödemeleri PTT'ye yatması durumunda yatırılan parayı, PTT'den almanız gerekir ya da 2 ay daha bekleyip paranın tekrar SGK' ya aktarılmasını sağladıktan sonra banka hesap numarası tanıtmak suretiyle paranızın banka hesabına aktarılmasını sağlamanız söz konusudur.
Bu sorumluluk, mirasın paylaşılmasından itibaren veya, miras bırakanın ölümünden sonra yerine getirilmesi gereken borçlarda, borcun muaccel olduğu tarihten 5 yıl geçince sona erer. Kişinin ölümü ile birlikte bankadaki parası üzerinde tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olur.
Söz konusu hizmetin www.turkiye.gov.tr adresinde BDDK'ya ilişkin alanda yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu hizmet kapsamında hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecektir.
Ölen Kişinin Banka Hesabı Kapanır mı? Ölen bir kişinin banka hesabının durumu, ölümünden sonra banka ile yapılan işlemlere ve ölen kişinin mirasına göre değişebilir. Genellikle, ölen bir kişinin banka hesabı, ailesi tarafından banka ile iletişime geçildiğinde devam ettirilir veya kapatılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri