e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Bu hizmeti kullanarak, şahıs ödemeleri için geçmişte yaptığınız banka hesabı tanımlama işlemlerini görüntüleyebilirsiniz. Tanımlı banka hesabınız varsa; hesabınızı güncelleyebilir, iptal edebilir ve iletişim bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Tanımlı banka hesabınız yoksa yeni hesap tanımlayabilirsiniz.
E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir. Kimlik örneğine ulaşabilir.İkamet ve adres bilgilerini görüntüleyebilir. Kişi adına kayıtlı araçları ve mülkleri sorgulayabilir.Dava ve icra dosyalarını görebilir, inceleyebilir.
e-Devlet'e IBAN (banka hesabı) tanımlamak için ilk olarak e-Devlet hesabının açılması gerekmektedir. e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin.
İlgili 30 soru bulundu
İlk olarak e-Devlet'e giriş yapın. Arama kısmına gelin. Arama kısmına “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazın.
Yalnızca kimlik belgesi ile ilgili bankanın şubelerine gidilmesi ve bireysel banka hesabı açtırılması mümkündür. Ayrıca günümüzde online bankacılık sistemi sayesinde internet ortamında da bireysel hesap açma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
e-Devlet Kapısı çalışanları sizi arayarak şifrenizi sormaz, bu nedenle kendisini e-Devlet Kapısı çalışanı olarak tanıtarak şifrenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Sizden e-Devlet şifrenizi isteyenleri savcılıklara bildiriniz.
Şifreyi Nereden/ Nasıl Alabilirim? Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, Türksat Kablo Ofislerinden yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
Kullanacağınız kimlik tipini seçerek " Kimlik No" ve "Kimlik Detay" sayfalarında istenen bilgileri ilgili kutucuklara yazınız. e-Devlet Kapısı'nda doğrulanmış iletişim bilgilerinizi yazınız. Güvenlik Kodu" sayfasında cep telefonunuza veya e-posta adresinize gönderilen doğrulama kodunu yazınız. Yeni şifre belirleyiniz.
Kısacası hesaplarınızdaki detayları göremeyeceksiniz. Paylaşılan bilgilere göre bu hizmet Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iş birliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor.
e-Devlet Kapısı'na internet bankacılığı ile giriş yapmak artık çok kolay! e-Devlet Kapısı İşCep ve İnternet Şubesi ile çok yakınınızda! e-Devlet Kapısı'na giriş yapmak için artık ayrıca e-Devlet Şifresi almanıza gerek yok.
IBAN Numarası Nasıl Öğrenilir? IBAN numaranızı hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, bankanızın kurumsal internet sitesinde bulabileceğiniz IBAN sorgulama alanından, internet şube ve mobil şube uygulamasından ya da çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Bunlar; 34 mevduat bankası (3 adet devlet mevduat bankası (Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank), 30 adet yerli ve yabancı sermayeli özel mevduat bankaları, 1 adet TMSF'ye ait banka (Birleşik Fon Bankası), 19 kalkınma ve yatırım bankası ve 8 katılım bankası şeklindedir.
Banka hesap hareketlerini görmek için iki yetki bulunur. Bu yetkilerden birisi hesap sahibine aittir. Diğer yetkili ise ilgili bankada çalışan kişilerdedir. Bu sebep ile de üçüncü tarafların banka hesap hareketlerinin görülmesi mümkün değildir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yabancılara düzenlenen geçerli çalışma izin kartı ile birlikte pasaport ibrazı istenmektedir. Geçici Koruma Belgesi olan vatandaşların pasaport ibrazına gerek yoktur. Yurtdışında yaşıyorsanız, e-Devlet şifresini yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilirsiniz.
Kimlik Kartı sahibi yabancılar, Türkiye'ye giriş ve Türkiye'den çıkış bilgilerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlayabilecek.
E-devlet şifrenizi teslim almak için detaylı bilgiye, Başkonsolosluğumuz web sayfasında bulunan "Konsolosluk İşlemleri" bölümünü tıklayarak, "Diğer" başlığı altında ulaşabilirsiniz. E-devlet şifresi için randevu almanıza gerek yoktur.
E-Devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir. Şifreniz ve kimlik numaranız çalınırsa size ait bilgiler başkalarının eline geçebilir. Soy kütüğü, ikamet adresi, adli sicil kaydı, nüfus kayıt bilgileri gibi önemli bilgiler görüntülenir ve adınıza işlem yapılabilir.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
Ek olarak mobil uygulamalarımız vasıtası ile anlık bildirim yapılabilmektedir. e-Devlet Kapısı ticari içerikli e-posta veya SMS göndermemektedir, kullanıcıların iletişim bilgilerini üçüncü parti kişi veya kurumlar ile paylaşmamaktadır. e-Devlet Kapısı'ndan gönderilen iletiler aşağıdaki içerikleri kapsar.
Bankaya gitmeden vadesiz hesap açma farklı yöntemlerle yapılabilir. Vadesiz hesap açma online olarak, yani bankaların alternatif dağıtım kanalları olan telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilir.
Eskiden bu işlemler ile ilgili tüm detayları halletmek için şubeye gitmek gerekirken artık dijital bankacılık ile online başvuru yapabilirsiniz.
Uzaktan müşteri edinimi (DOB) ile banka şubesine gitmeden mobil uygulama üzerinden kimlik belgesi ibrazı ve müşteri temsilcisi ile uzaktan yapılan görüntülü görüşme ile tamamlanır. Bu aşamadan sonra online banka hesabı açma işlemi yapılır. İnternetten müşteri edinimi DOB olarak adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri