e-DEVLET HASAR TESPİT SORGULAMA NASIL YAPILIR? Vatandaşlar adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler.
Vatandaşlarımız e-devlet (turkiye.gov.tr) veya hasartespit.csb.gov.tr adresi üzerinden bilgileri ile sorgulama yaparak hasar durumlarını öğrenebilirler. Hasar tespit sonuçlarının mahalle muhtarlıklarında ilan edilmesinin ardından 1 aylık itiraz süresi bulunmaktadır.
Hasar Tespiti İçin Nereye ve Nasıl Başvuru Yapılmalıdır? Deprem, sel, yangın gibi doğal afetler sebebiyle ev ve iş yerleri hasar gören kişiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediyelerden hasar tespitinin yapılması talepte bulunabilir. Buna ek olarak depremin meydana geldiği yerlerde re'sen de hasar tespiti yapılır.
Aynı zamanda "hasartespit.csb.gov.tr" adresinden de kimlik numarasıyla birlikte adres sorgusu yaparak, binasının ağır hasarlı, yıkık, veya az hasarlı, hasarsız olduğunun tespitini yapabiliyor. Hasar tespit sorgulama ekranında vatandaşlardan il, ilçe, mahalle, sokak ve bina no bilgisi isteniyor.
Bina Hasar tespit sorgulama, Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen bir hizmettir. Bu hizmet, vatandaşların ve ilgili kurumların, bina hasar durumlarını sorgulamasına olanak sağlar. Bina hasar tespit sorgulama, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Bu açıklama sonrasında hasar durumuyla ilgili bilgiler vatandaşların gündeminde yer aldı. e-DEVLET HASAR TESPİT SORGULAMA NASIL YAPILIR? Vatandaşlar adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-Devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem hasar tespit başvurusu e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Vatandaşlarımız e-Devlet ya da bakanlık adresinden evlerinin hasar durumunu öğrenebilir" dedi.
Binaya henüz bakılması anlamına gelir.
İl ya da bölge genelinde yaşanan heyelan, deprem ya da sel gibi doğal afetler sonrasında binalarının hasar aldığını düşünenler başvurularını kendileri yapabilirler. Hasar tespiti için başvuru yolları ise şunlardır; Alo 181 (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hattı) Doğal afet yaşanan il belediyesi telefon numarası
E-Devlet Üzerinden Tramer Sorgulama
Öncelikle e-Devlet'e giriş yapmanız gerekir. Karşınıza Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranı çıkacak. Aracın plakasını yazdıktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayın. Girdiğiniz plakaya sahip olan aracın bilgileri, resmi evraklarla birlikte karşınıza çıkacaktır.
Belediyemizce yürütülmekte olan bina inceleme çalışması ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. İnceleme sonucunda Kentsel Dönüşüm Kanunu'ndan yararlanabilecek miyim?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Vatandaşlarımız adres ve tc kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler." dedi.
"MALİYETİ 20 BİN LİRADAN BAŞLIYOR"
Ücret binanın büyüklüğü ve işlemlerin kapsamına bağlı olmak kaydıyla değişebilir. Bina başına test maliyeti 20 bin liradan başlıyor." açıklamasında bulundu.
Otomobilin sigorta geçmişi hakkında detaylı bilgiye ulaşılması için “DETAY” yazıp bir boşluk bırakılmalı ve plaka bilgisi girildikten sonra mesaj 5664'e yollanmalıdır.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bina hasar tespit durumu e-Devlet'te görünmeyen depremzedelerin, valilik ve kaymakamlıklar önündeki Afet Koordinasyon Merkezlerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.
Bina hasar testi yapılan konutların analiz sonuçları yaklaşık 30 gün içinde belli oluyor. Senin soruna gelirsek girilemeyen bina tanımı bilinen hasar tespit tanımları içinde yer almıyor. Buradan şunu anlayabilirim ki sizin binaya giremedikleri için herhangi bir hasar tespit çalışması yapılmamış. Bu yüzden.
Yaşadığınız binanın depreme dayanıklılığını test ettirmek için önünüzde iki yol var: Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmi kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak. Birçok belediyenin deprem laboratuvarı yok ve zaten nihai denetim yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda.
Bina güvenliğiyle ilgili tarama işlemleri, 'binatespiti.ibb.istanbul' sitesine başvuru sonrası ücretsiz yapılıyor. Tut, hızlı tarama yöntemiyle 10 günde sonuç açıklarını söyledi.
Binasının hasar tespiti hiç yapılmayan, binasının hasar durumunun hatalı olduğunu düşünen ya da başka sebeplerle hasar tespitlerine itiraz eden vatandaşlarımızın 30 günlük süre içerisinde itiraz talepleri alınmaktadır. Bu süre sona erdikten sonra itiraz hasar tespitleri başlamaktadır.
Kasko hasar ödemesi için kazaya dair bilgi ve belgelerin 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine bildirilmesi gerekir. Kasko hasar beyanı yapıldıktan sonra ekspertiz raporu ile hasar tespit edilir. Belgelerin eksiksiz olması ve hasarın tespitinden sonra 10 iş günü içerisinde kasko hasar ödemesi yapılır.
Depremde hasar gören evler ve konutlar için başvurulması gereken ilk yer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmalıdır.
İL ETAPTA BELİRLENEN HASAR TESPİT SONUÇLARININ MAHALLE MUHTARLIKLARINDA İLAN EDİLMESİNİN ARDINDAN ASKI KODUYLA BERABER 30 GÜN İÇERİSİNDE İTİRAZ BAŞVURULARI YAPABİLECEK OLUP, YENİDEN HASR TESPİTİ YAPILARAK SONUÇLAR KESİNLEŞECEKTİR.
Depreme dayanıklılık testleri, bağımsız araştırma şirketleri ya da belediye ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.
Öncelikle belirtmeliyiz ki, yapı malikleri (sahipleri) veya bunların (avukat, vasi v.b.) kanuni temsilcileri masrafları kendilerine ait olmak üzere riskli yapı başvurusunda bulunabilir. Dolayısıyla bir apartmandaki daire sahiplerinden herhangi birinin başvurusu yeterli olup, çoğunluk kararına ihtiyaç yoktur.
Binada oturan gayrimenkul sahiplerinden birinin şahsen veya kanuni temsilcisi aracılığıyla başvuruda bulunması yeterlidir. Başvuru için çoğunluk kararı aranmaz. Riskli yapı tespiti başvurusunda bulunmak için gayrimenkul sahibinin kimlik fotokopisi ve tapunun ibraz edilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri