Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının e-Devlet'te hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar artık HGS ve OGS borç ve bilgilerini görebilecek.
E Devlet HGS Borcu Sorgulama
E-devlet sayfasındaki arama motoruna HGS borç sorgulama yazdığınızda karşınıza çıkacak olan sayfadan HGS borç sorgulaması yapabilirsiniz. Bu ekran üzerinden plakaya ait olan HGS borcunuz çıkacaktır.
Ayrıca anlaşmalı bankaların ATM'lerinden, mobil uygulamalarından ve internet bankacılığından da kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz. Online ödeme yapmak istemezseniz de PTT şubelerine giderek HGS borcunu ödeyebilirsiniz.
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Geçiş İhlali Ödemeleri Nereye Yapılır? İhlalli bir geçiş yaptıysanız bunun ödemelerini HGS hesabına bakiye yükleyerek yapmanız gerekir. Bunun için PTT HGS bakiye yükleme sayfasını kullanabilir ya da anlaşmalı bankaların internet şubelerinden yüklemenizi yapabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
İhlali Geçiş Ödemeleri İçin Ziraat Bankası ve Halkbank Şubelerine Başvurabilirsiniz.
HGS geçiş ihlali için ödemelerini PTT HGS yükleme sayfasından veya anlaşmalı bankaların internet şubelerinden yapabilirsin. Eğer ödemeyi ceza tebliğ gününden itibaren 15 gün içinde ödersen %25 indirimden yararlanabilirsin. Aksi durumda mevcut cezanın 10 katı kadar ödeme yapmak durumunda kalabilirsin.
HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ve HGS Mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için aynı ücret tarifesi kullanılıyor. 2023 yılında geçerli ücret tarifelerine göre tek bir geçiş için; otomobiller 8,25 TL; hafif ticari araçlar 10,75 TL, motosikletler için ise 3,25 TL ücret alınıyor.
Otoyol ve Köprü OGS Geçiş İhlal Cezalarını Kurumumuz web sayfasında (www.kgm.gov.tr) bulunan ihlalli geçiş sorgulama ve ödeme ekranından ve PTT'nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
OGS'den HGS'ye Geçiş İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir? Dönüşüm kapsamında ücretsiz HGS etiketi alma hakkına sahip olan müşterilerimiz İşCep, İnternet Şubesi ve İş Bankası şubelerinden HGS etiketlerini ücretsiz alabileceklerdir.
HGS ceza sorgulama yapmak için e-devlet Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama ekranını kullanabilir ve HGS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS borç ödeme yapmak için Yapı Kredi İnternet Şubesi, Yapı Kredi Mobil veya size en yakın Yapı Kredi ATM'sini kullanabilirsiniz.
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Yeterli bakiye bulunmadığı durumda hesaplar 15 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde hesap kapatılır. Ayrıca yasal işleme tabi tutulmaktadır. 15 gün içerisinde hesaba yükleme yapılmaması durumunda geçişin yapıldığı mesafe ücretinin 11 katı cezalı olarak tahsil edilmektedir.
HGS cezalarınızı ödemek için Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde bulunan “Geçiş İhlali Sorgulama” sayfasından yararlanabilirsiniz. Plakanızla sorgulama yaptıktan sonra sayfada bulunan ödeme kutucuklarından istediğiniz cezaları seçip internet üzerinden kolaylıkla ödeme yapmanız mümkündür.
Hayır, HGS borcu araç satışına engel değildir. HGS borcu kişiye özel olan borçlar arasındadır. Kaçak geçiş sırasında veya bakiye yetersizliği gibi durumlarda araç kullanıcısına ceza kesilebilir. İlk 15 gün içerisinde ödenmediği takdirde ödeme 5 kat cezalı olarak yapılır.
PTT işyerleri aracılığı ile alınmış HGS ürünleri arasında bakiye aktarımı yapılmaktadır. PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 45 TL, kart tipi etiket bedeli ise 65 TL'dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.
Kaçak geçiş ücreti belirlenen gişe ücretinin 4 katı olarak yansıtılır. Sürücüler sadece köprü ücretini değil, 4 katı bedelini ödemek zorunda kalmaktadır. İlgili kaçak geçiş cezası sadece 15 gün ile sınırlıdır. 15 günü artması halinde her gün için ceza miktarı artmaktadır.
Trafikteki ücretli otoyol geçişleri için araçlardan ücret alınmaktadır. HGS aboneliğiniz olmadan geçiş yaptıysanız, 2 hafta içerisinde HGS hesabı açmalısınız.
Motosiklet kullanıcıları çok fazla HGS kullanmadığı için birçok PTT şubesinde motosikletler için HGS etiketi bulunmamakta. Kurum adına HGS almak istiyorsanız ürün temsil belgesi, araç ruhsatı ve ruhsat fotokopisini yanınızda götürmeniz gerekmekte.
Araç satışı gibi bir durum söz konusu ise HGS iptali yaptırmanız gerekir. HGS'nin iptal edilmemesi durumunda aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalmış olursunuz.
HGS diğer adıyla Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinmektedir. Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri