Internet World Stats isimli web sitesinin verilerine göre, kıta nüfusunun (1,3 milyar) yüzde 46'sı internet kullanıyor. Afrika genelinde internet kullananların sayısı 634 milyon 863'e yükseldi. 2011'de kıtanın yüzde 13,5'i internet kullanırken bu oran 2018'de yüzde 28'e çıktı.
İçerik dağıtım ağı (CDN) şirketi Akamai Technologies, Afrika'da en hızlı internet erişiminin Kenya'da olduğunu açıkladı. Kuruluşun yayımladığı 2016 son çeyrek raporunda, Afrika'da kullanıcıların en hızlı internet hizmetine Kenya'da ulaşabildiği kaydedildi.
Nüfusu 1 milyonun üzerinde olan ülkeler arasında en hızlı internete sahip ülke Tayvan. İngiltere'de yapılan araştırmaya göre interneti en yavaş kullanan ülkeler ise Afganistan, Yemen ve Suriye oldu.
Dünyada en hızlı sabit internete sahip ülkeler
Yakın zamanda paylaşılan bilgilere göre dünyada ortalama en hızlı sabit internete sahip ülke. 264.15 Mbps ile Singapur. Hemen ardından onu yine bir Asya ülkesi olan Hong Kong, 263.07 Mbps ile takip ediyor.
Ülkeyi yöneten hükümet tarafından sık sık keyfi internet kesintisi yaşanan, fiyatların da son derece pahalı olduğu bu ülke dünyanın en yavaş internetini kullanıyor. Türkmenistan 4.19 Mbps puanıyla en yavaş internet kullanan ülke oldu.
İlgili 26 soru bulundu
Dünyanın en gelişmiş şehirleriyle birlikte 1.000 Mbps hız Türkiye'de de var!
NASA ve MIT'den bir grup araştırmacı, geçen yıl kendi kırdıkları rekoru ikiye katlayarak uzaydan dünyaya saniyede 200 gigabit hızında veri transfer etmeyi başardılar.
Türkiye, sabit internet erişiminde 31.7 Mbps indirme hızı ile 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Katar mobilde 169.51 Mbps indirme hızı ile liderliğini korurken Singapur ise sabit internet hızında ortalama 225.71 Mbps hız ile lider konumda. Sabit internet hızında Çin, yükselişi ile dikkat çekiyor.
Güneydoğu Asya'nın gelişmiş ülkelerinden Singapur, 60 Mbps yüksek internet hızıyla dünya genelinde birinci olurken onu; İsveç, Danimarka ve Norveç gibi Kuzey Avrupa ülkeleri izledi.
Çin, Myanmar, Suudi Arabistan ve İran'da da hükümetin izin vermediği sitelere girmek tamamen yasak ve bu ülkelerin bazılarında elektronik postalar filtreleniyor.
Dünyadaki ilk internet bağlantısı ABD'nin Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'ndeki (UCLA) bir bilgisayar ile aynı eyalette bulunan Stanford Üniversitesi arasında 29 Ekim 1969'da kuruldu. İki bilgisayar da küçük bir ev boyutundaydı.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
Güney Afrika'da yaklaşık 3.500 Türk yaşamaktadır.
Afrika'da yetiştirilen başlıca tarım ürünleri arasında buğday, mısır, pirinç, pamuk, meyve-sebze, kakao, sorgum, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yer alırken, ürünler bölgeler düzeyinde incelendiğinde; • Kuzey Afrika'da; Buğday, mısır, pamuk, üzüm, hurma, pirinç • Batı Afrika'da; Fıstık, pirinç, meyve, kahve, mısır, ...
İnterneti 1993'te, cep telefonuyla görüşme, veri aktarımı ve SMS gönderimine olanak sağlayan 2G'yi ise 1994'te kullanmaya başlayan ülke, sesin yanında datanın da önem kazanmasıyla 2009 itibarıyla 3G'ye geçti. Türkiye, 1 Nisan 2016'da ise mobil cihazlarda internet hızını 12 kat artıran 4,5G teknolojisiyle tanıştı.
Dünyanın En Hızlı İnterneti Hangi Ülkede? Güney Asya ülkesi olan Singapur, Speedtest tarafından açıklanan listede dünyanın en hızlı internet ortalamasına sahip. Singapur'un sabit internette ortalama indirme hızı 192,17 Mbps olarak zirvede yer alıyor.
12 Nisan 1993'te TÜBİTAK ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) iş birliği ile başlatılan TR-NET projesi kapsamında 64 Kbps kapasiteli bir kiralık hat kullanılarak ODTÜ ile ABD'deki Ulusal Bilim Vakfı Ağı (NSFNet) arasında ilk internet bağlantısı kuruldu. Bugün ülkemizde internet kullanımının 25. yıl dönümü.
Türkiye internet istatistikleri kapsamında birçok farklı veri de kullanıcılarla paylaşıldı. En hızlı internet hangi şehirde sorusunu soranlar için de bir cevap veren BTK, mobil internet hızında birinciliği Denizli'ye verdi. Denizli'yi en hızlı internet il sıralaması içerisinde Giresun ve Kars takip ediyor.
İşte detaylar.. Temmuz ayında başlatılan ve 13 Kasım'da resmi olarak hizmete alınan Pekin-Uhan-Guangzhou üzerinden uzanan 3000 kilometreden fazla uzunluğundaki yüksek hızlı optik fiber ağı, 1,2 terabitlik veri iletim hızına sahiptir.
Avustralyalı araştırmacılar, internet bağlantısı hızında dünya rekoru kırıp saniyede 44,2 terabayta (TB) ulaştı. Bu hızla, 1000 adet yüksek çözünürlüklü bir filmi bir saniyede indirmek mümkün.
Çin, Dünyanın En Hızlı İnternet Alt Yapısını Kurduğunu Duyurdu: Tam Tamına Saniyede 1.2 Terabit!
Dünya standartlarında bir teknoloji olan 1000 Mbps internet hızını 1 Gbps (Gigabit) olarak ifade edebiliriz.
Adresinizdeki internet altyapısının hangi teknolojiyi desteklediğini öğrenmek için altyapı sorgulaması yapmanız gerekir. Biz de TurkNet olarak adresi yerleşik operatörün (Türk Telekom) fiber altyapısında bulunan müşterilerimize, Özgür İletişim Fiber ile 100 Mbps'e kadar download 4 mbps'e kadar da upload sunuyoruz.
NetOne Telekom, tasfiye halindeki Sabancı Telekom'dan Turk.net markasını satın alarak TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş. unvanını aldı. TurkNet, Türkiye'nin ilk veri merkezini kuran ve işleten SATKO Telekom Oteli'ni satın alarak, Telekom Odaklı Veri Merkezi'ni de bünyesine kattı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri