e-Devlet kimliği ve şifrenizi girerek öncelikle arama kısmına "Nüfüs İşleri Genel Müdürlüğü", ardından "T.C Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi" yazın. Daha sonra karşınıza çıkan "Kayıp Bildirimi" butonuna tıklayarak devam edin. Gerekli bilgileri tamamlayarak işlemi kaydedin.
9. Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Kimlik Kartının kaybedilmesi durumunda iptal işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden sağlayabilirler. Hizmetten yararlanabilmek için e-Devlet Kapısı'na e-imza, mobil imza veya SMS doğrulama yöntemlerinden biri ile giriş yapılması gerekmektedir.
İptal edildikten sonra kartınız bulunsa da iptal işlemi geri alınamaz. Bu durumda, kartınızı kapı geçişlerinde ve nakit harcama noktalarında (kafeterya, spor salonları, sosyal bina, havuz, kütüphane, öğrenci işleri) kullanamayabilirsiniz.
Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kimliğinizi kaybettiğinizde e-devlet üzerinden ya da ALO 199 numaralı çağrı merkezinden kimliğinizin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak yeni kimlik için başvuruda bulunabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Bu ceza miktarı 2023 yılı için aşağıdaki gibidir; Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
Nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası 67 TL para cezasıdır. Ancak her türlü doğal afet, gasp, hırsızlık, yangın ve terör nedeniyle nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedilmesi ve bu hallerin belgelenmesi durumunda bu para cezası uygulanmaz. Yeni Doğan Bebeğe Nüfus Cüzdanı Nasıl Çıkartılır?
Eski nüfus cüzdanları yeni kimlik kartları alınıncaya kadar geçerli olacak.
Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından haklarında soruşturma veya kovuşturma bulunan özel güvenlik görevlilerinin özel güvenlik kimlik kartı idare tarafından iptal edilmektedir.
Kimliğinizi kaybettiyseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Hemen en yakın polis merkezine veya karakola gidin ve kaybı bildirin. Polisten aldığınız tutanakla birlikte en yakın Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurun. Gerekli belgeleri (tutanak, kimlik fotokopisi vb.)
Verilerin hukuka aykırı ele geçirildiği ve işlendiği şüphesi halinde savcılığa da başvurulması gerektiğini vurgulayan Göksoy, KVKK'ya yapılan başvuru süreci tamamlandıktan sonra savcılığa başvuru yapılmasının daha etkili sonuç verdiğini kaydetti.
Alo 199 çağrı merkezini arayarak bildirim yapabilirsiniz. Ya da bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaatınız gerekecektir.
Örneğin kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, sizin adınıza bankalarda ve kimlik onayı gerektiren internet sitelerinde işlemler yapabilir, sizin adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir hatta şirket kurabilir.
Soruşturma veya kovuşturma sonucunda kişinin lehine karar verilmesi halinde kimliğin iade edilmesi mümkündür. Personel göreve başladığı anda mevcut olmasa bile, göreve başladıktan sonra güvenlik görevini yerine getiremeyecek bir akıl veya vücut sağlığı engelinin yaşanması durumunda kimlik iptal edilir.
Yenileme Eğitimi sonrası, Yenileme Sertifikasını almış kursiyerlerin, Yenileme Kimlik Kartı Başvurusu için bu aşamalarını kolaylaştıran E-Devlet üzerinden Kimlik Başvurusu artık çok kolay. Eskiden İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gidilerek elden evrak teslimi ile başvuru yapılıyordu.
Kimliğinin kaybeden kişilerin ya da çaldıranların ilk olarak ALO 199 çağrı merkezini araması gerekir. Bunun dışında bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne giderek bizzat müracaat etmeniz gerekir. Aynı zamanda kayıp kimliğin yeniden çıkartılabilmesi için de randevu alınması gerekiyor.
Kimlik yenileme işlemi Nüfus Müdürlüklerinden 2024 yılına kadar yapılmaya devam edecek. Ancak yoğunluk nedeniyle Nüfus Müdürlüklerine gitmeden randevu alınması gerekiyor. Randevu işlemleri telefon veya internet üzerinden yapılabiliyor.
İşyerinden kaynaklanan ve çalışmayı önleyen sebepler bu madde kapsamına girmez. Özel güvenlik görevlisinin kimlik kartının süresinin bitmesi ile fesih işveren tarafından zorlayıcı sebeple gerçekleştirildiğinden işçi Kıdem Tazminatına hak kazanır.
Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir. Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir.
CEZA HÜKÜMLERİ
"Bahse konu yasanın yürürlüğe girdiği 26 Ocak 2016 tarihinden itibaren Nüfus Cüzdanı kayıp edenlere uygulanan idari para cezası uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren yenilenir.
Akıllı kimlik kartınız kırıldığında ya da fiziksel olarak zarar gördüğünde ve bu durumdan dolayı kullanamadığınızda kartınız ücretli olarak değiştirilir. Kart talebinde bulunmak için cardinfo websayfasını (https://cardinfo.metu.edu.tr/) kullanabilirsiniz.
PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ödeme yapılabileceği gibi; vergi dairesi müdürlüklerinden, gelir idaresi başkanlığına ait internet adresi üzerinden ya da gelir idarisi başkanlığına ait web sayfasından üzerinde de ödeme yapılmaktadır.
Alınan Bedel BAĞIŞ DEĞİLDİR. Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
Kimlik yenileme ücreti 2023 yılında; Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri