E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Adres Değişikliği İçin Muvafakat Verme İşlemi. E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne gitmemiz gerekecek.
Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
Adrese kayıtlı kişinin “Adres Beyanı için Muvafakat Verme” sayfası üzerinden adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgileri girerek onaylaması gerekir. İstenen bilgiler, bildirimde bulunacak kişilerin isim, soyisim ve kimlik numarasıdır. Onaylama işlemi e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile yapılır.
e-Devlet'ten, “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturmak İçin / Muvafakatlı)” hizmetini kullanarak elektronik imza, mobil imza veya SMS ile doğrulama yöntemlerinden biriyle işleminizi yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden www.turkiye.gov.tr/nvi-adres-beyan-icin-muvafakat-verme resmi sitesine girilir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra hizmetin ilk aşamasında adres bildiriminde bulunmak isteyen kişiye ait bilgilerin girilerek onaylanması gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
E-Devlet (Turkiye.gov.tr) Adres Değişikliği İçin Muvafakat Verme İşlemi. E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne gitmemiz gerekecek.
İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ
Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir.
Kişiler, ikametgah belgesi almak için e-Devlet sisteminden de faydalanabilmektedirler. T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmasının ardından gerekli bilgiler doldurularak adres değişikliği kolaylıkla yapılabilmektedir.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
18 Yaş Altı Muvafakatname Ücreti 2023
Muvafakatname, noter onaylı olmalıdır. Dolayısıyla noterden temin edilecektir. Noterde çıkarılacak bu belgenin uzunluğuna ve içeriğine göre bir ücret talep edilir. Ancak noterlerde alınacak muvafakatname ücreti 2023 yılı için yaklaşık 1000-TL civarındadır.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
İzin belgesi niteliği taşıyan muvafakatname belgesi eğer resmi bir işlem için talep ediliyorsa mutlaka noter huzurunda hazırlanmalı ve onaylanmalıdır. Belge düzenlenirken kişi ve yasal sorumluların noterde bulunması gerekir.
Bir Başkasının Yanında Kalacak Vatandaşlarımız Adres Beyanlarını e-Devlet Kapısı Üzerinden Yapabilirler. Paylaş: Çeşitli sebeplerle bir yakınının yanında kalacak olan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirler.
Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir. Eğer taşınılan adres daha önce başka biri tarafından beyan edilmişse, elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturası gibi belgeler istenir. Ancak beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Muvafakat beyanı herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğünce alınabilecektir. Muvafakat beyanı, kişinin kayıtlı yerleşim yeri adresi için verilebilecektir. Muvafakat beyanının geçerlilik süresi 5 iş günü olarak belirlenmiştir.
Muhtarlıktan ikametgah değişikliği yapmak mümkündür. Gerekli evraklarla birlikte, bağlı bulunduğunuz muhtarlığa başvuru yapmanız yeterli olur. Bu esnada ikametgah değişikliği için gerekli evraklar ise diğer başvurulardan herhangi bir ayrım gütmeksizin şunlardır: Nüfus cüzdanı veya pasaport.
ADRES DEĞİŞİKLİĞİ HEMEN SİSTEME DÜŞER Mİ? Bu sistem üzerinden adres değişikliği ve ikametgah adresi taşıma işlemleri de tamamlanmaktadır. E-devlet sistemi ya da nüfus müdürlüğü tarafından yapılan adres değişiklik sistemleri bir kaç iş günü içerisinde sisteme düşmektedir.
- e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. - Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. - Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
E-devlet sitesine giriş yapan kişiler TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme erişim sağlamaktadır. E-devlet sayfası üzerinden ikametgah kategorisi ve işlemleri seçilmektedir. Ardından eski ikametgah adresi silinerek yeni adres girilmektedir.
Birbiri yanına adres kaydı yaptırmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden muvafakat/izin vermek şartı ile birbiri yanına adres kaydı yaptırabilirler.
Taşındıktan sonra ortaokul ve ilkokul nakil işlemleri de aynı şekilde adres baz alınarak gerçekleştirilir. İkamet değişikliği yapıldıktan sonra çocuklar, taşınılan evin kayıt alanında olan okula nakil edilebilir.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri