Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilecek.
kimlik numarası e devlet sistemi üzerinde kayıtlı değil ise ya da tapu bir Osmanlı tapusu ise sistem üzerinden tapu sorgulaması yapılamaz. Sistemde tapu bilgisi yer almayan kişilerin e devlet sayfasında yer alan “Beyanda Bulunun” kısmından ilgili Tapu Müdürlüğü'ne beyanda bulunulması gereklidir.
Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Tapu Bilgileri Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
Öncelikle e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın. Birinci adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan 'Tapu bilgileri sorgulama' butonuna tıklayarak sorgulama işlemini başlatınız.
İlgili 43 soru bulundu
Son dönemlerde en merak edilen ve İnternetten araştırılan konulardan biri, başkasına ait tapu sorgulama işlemlerini yapılmasıdır. Ancak başkasına ait olan tapu işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Bu işlem sadece kişinin kendi üzerine olan ve kayıtlı bulunan tapular üzerinden gerçekleşebilir.
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgeleri de e-devlet üzerinden alınabilecek.
Bir taşınmazın tapu bilgilerine ulaşmak isteyen kişi, tapunun fotokopisi ile tapunun bağlı olduğu tapu dairesine giderek sorgulama işlemi yapabilir. Bu işlem e-Devlet üzerinden ' Tapu Harç Sorgulama ' bölümünden de yapılıyor.
Tapu kayıt örneği için tapu müdürlüklerine gitmenize gerek yok! Taşınmaza ait detaylı bilgilerin yer aldığı resmi işlemlerinizde kullanabileceğiniz tapu kayıt örneğini e-Devlet Kapısı üzerinden web tapu sistemine giriş yaparak alabilirsiniz.
Tapu sicilinin amacı, taşınmazlar üzerindeki ayni hakların durumunu göstermek suretiyle aleniyeti sağlamaktır. Bu amacın gerçekleştirilmesi için tapu sicilinin herkese açık olması gerekir. TMK m. 1020/I'deki “ Tapu sicili herkese açıktır.” ifadesiyle tapu sicilinin açıklığı ilkesi kabul edilmiştir.
Parsel sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden de yapabilirsiniz. Parsel Sorgulama alanı üzerinden ulaşacağınız “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/” adresinde yer alan ilgili alanları doldurduktan sonra talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Hisseli Arazide Yer Tespiti Nasıl Yapılır? Hisseli bir arsa ve hisseli bir arazi üzerine hissesi bulunan mal sahiplerinin, sahip oldukları alanın yerini tespit etmeleri ve arazinin sınırlarını öğrenmeleri için arsanın bulunduğu konumdaki kadastro müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir.
İlgili tapu dairesinde yoğunluk yoksa tüm işlemler 1 gün içinde tamamlanacaktır. Tapu dairesi yoğunsa randevunuz ileri günlere ertelenebilir.
Tapu teslimi yapıldıktan sonra para ödenir. Bu yöntem, hem alıcının hem de satıcının güvenliğini sağlar.
Aktif parsel içerikleri söz konusu olduğu takdirde; aksi olan pasif durumda olmadığı ve olağan akışında ilerlediği ifade edilebilir. Yani parsele ait durumların işlenebilir ve açık konumda olduğunu bildirir.
E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ilçeler bazında bulunan müdürlüklerinden alınabilecek olan bilgiler ile gayrimenkullerin doğru şekilde değerlendirilmesi mümkün oluyor.
Resmi bir kurum olan Tapu Sicil Müdürlüğünce verilen “Tapu Belgesi” taşınmaz bir malın sahibinin kim olduğunu gösteren belge niteliğindedir.
Ayrıca, https://www.turkiye.gov.tr/tkgm-tapu-kayit-belgesi linkini takip ederek de tapu bilgileri sorgulama bölümünden tescile konu olan taşınmazların detaylarını görüntüleyip sicil sorgulamasında bulunabilirsin. Gerekli belgeleri PDF olarak kolaylıkla indirebilirsin.
sss (tkgm) Web tapudan başvuru yapılarak tapu müdürlüğüne gitmeden talebin karşılanması mümkündür.
Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır. Web Tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada gerçekleştirilir. Tapu Müdürlüğü seçilir. Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılır.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
1-İlk olarak E-devlet internet adresine girerek. T.C kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. 2-Daha sonra, anasayfada bulunan arama butonuna "Veraset İlami Sorgulama" yazmanız yeterli olacaktır.
MİRAS SORGULAMA KAYIT BULUNAMADI NE DEMEK? Veraset ilamı sorgulama uygulamasında, tarafınıza miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz. Sorgulamayı yaptıktan sonra eğer miras sorgulama kayıt bulunamadı ifadesi çıkıyorsa bu durum sorgulattığınız kişiden şahsınız için bir miras kalmadı demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri