İnternetten Yapılandırma Yapılır mı? Yapılandırma başvurusunu internetten de kolaylıkla yapabilirsiniz.
e-Devlet vergi borcu yapılandırmasına nasıl başvurulur? e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapabilirsiniz. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvurunuzu yapabilirsiniz.
Şahıs işletmeleri e-devlet şifresiyle giriş yöntemini seçerek e-devlet şifresiyle de giriş yapabilirler. Sisteme giriş yaptıktan sonra 7440 yapılandırma işlemleri bölümünden 7440 ödeme sekmesine tıklıyoruz. Açılan sayfada ödemek istediğimiz yapılandırmayı bulup yanındaki öde butonuna tıklıyoruz.
Ayrıca, mükellefler e-devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine bağlanarak yapılandırma ve vergi affı başvurusunda bulunabilirler. Ayrıca vergi mükellefleri, bağlı oldukları vergi dairelerine giderek veya posta yoluyla, diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapabilecekler.
Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
SGK İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) üzerinde yer alan “7440 Sayılı Yapılandırma İşlemleri” başlığına tıklamanız gerekmektedir.
EMO - 7440 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 23 HAZİRAN. Üyelerimiz 31 Aralık 2022 ve öncesi aidat borçları için 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında bayram tatili nedeniyle 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirler.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
SGK yapılandırma başvurusu için süreç başladı. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili SGK İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine başvuru yapabileceği gibi başvurular elektronik ortamda da (e-Devlet, e-İşveren) gerçekleştirilebilecek.
Borç yapılandırması (Vergi, SGK ve DiğerBorçlar), Matrah ve Vergi artırımı yapan mükellefler Peşin, 1. ve 2. taksitleri ödememiş veya eksik ödenmiş ise 7440 sayılı kanun 9/6. maddesine göre; TÜM BORÇLARI 31/08/2023 TARİHİNE KADAR ÖDEMELERİ HALİNDE hak kaybına uğramayacaklardır.
Kesinleşmiş Borçlar İçin Başvuru Başvurular; Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (gib.gov.tr) veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak, Page 19 • Bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla, yapılabilecektir.
Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.
Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabilecek.
Vergi affı kapsamında olan borçların yapılandırılması için başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfası gib.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Ayrıca vatandaşlar vergi dairelerine bizzat müracaat ederek veya posta yoluyla başvuru yapabilecek.
Hangi borçlar yapılandırılacak? Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, 12/3/2023 tarihinde yürürlüğe giren 7440 Sayılı Kanun (Yapılandırma Kanunu) uyarınca SGK alacakların yapılandırılmasına ilişkin 20/03/2023 tarihli ve 2023/14 sayılı genelge yayımlandı.
E-devlet hesabınıza giriş yaparak Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine ulaşıp, sizden istenilen bilgileri eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi girdikten sonra karşınıza borcunuzun görüntülendiği bir ekran çıkacak o sayfa üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.
7440 Sayılı Kanun Kapsamında SGK İşveren Sistemi üzerinde yer alan Yapılandırma Başvuru ekranları açılmıştır.
Yapılandırma talebi için vergi dairelerine dilekçe göndermek gerekir. Bahsi geçen dilekçeyi fiziki veya sanal ortamdan ilgili kuruma iletmeniz mümkündür. Vergi borcu yapılandırma işlemini doğrudan internet aracılığıyla yapabilirsiniz. Bu işlem için ilk olarak Gelir Dairesi Başkanlığı sitesine giriş yapmanız gerekir.
7440 sayılı Kanun Kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırılması için son başvuru süresi 31/5/2023 tarihinden 30/6/2023 tarihine, peşin ve ilk taksit ödeme süresi ise 30/6/2023 tarihinden 31/7/2023 tarihine uzatılmıştır.
Vergi borçları 31 Aralık 2022'den önce olanların başvuruları da alınıyor. Başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor. İlk taksit ödemelerinin de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
Bu durumda, Cumhurbaşkanı Kararı ile başvuru, bildirim ve beyan süreleri 31.05.2023 tarihinden itibaren bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmış ancak 30/6/2023 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle başvuru süresi 3 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılabilecektir.
Borçlular taksit ödemelerini on-line olarak bankalar vasıtasıyla ve internet bankacılığı ile ödeyebilecekleri gibi SGK internet sitesinden “e-SGK-İşveren-Kart ile Prim Ödeme” menüleri aracılığıyla kredi kartı ile de ödeyebileceklerdir.
Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için hazırlıklar başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına alınacak. Borçlar uzun vadelere bölünecek ve borçluların rahat ödemesine imkan tanınacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri