1000 “ZARF KUYRUĞA EKLENDİ”: Gönderici fatura belgesi olan zarfı oluşturur ve Merkez Birime gönderir Bu zarf Merkez Birimde kuyruğa alınır. Ne yapılmalı: Durum kodunun güncellenmesini beklemeniz gerekir.
Zarf gönderim yapıldığı zaman ekranda belirecek ilk durum kodu “Zarf kuyruğa eklendi” dir. Bu faturanın GİB sisteminde işlenmek üzere kuyruğa alındığını ifade eder. Zarfın işlenmeye başlaması yani 1100 kodu alması için geçen süre ; GİB sistemi yoğunluğuna göre uzayabilir.
1.2 Zarf Nedir? e-Fatura olarak düzenlenen faturaların, istenilen adette bir araya getirilerek topluca Gelir İdaresi'ne gitmek üzere tek belgede gönderilmesine Zarf adı verilir. Faturaların Gelir İdaresi'ne gönderimi ya da Gelir İdaresi'nden alımı tek tek fatura olarak değil, zarf bazında gerçekleştirilir.
Arşive alınma işlemi tamamlandıktan sonra zarf numaraları ekteki resimde olduğu gibi bir uyarının içerisinde yer almaktadır. Arşive alınan faturaların zarf ID'leri portalden görülememektedir. Alıcıya faturanızın içerisindeki Fatura Numarasını ve ETTN numarasını verebilirsiniz.
1163 “GONDERILEN ZARF SISTEMDE DAHA ONCE KAYITLI OLAN BIR FATURAYI ICERMEKTEDIR” durumu aynı fatura numarası ya da ETTN numarası ile daha önce gönderim (yükleme) yapıldığı durumlarda oluşur (farkında olmadan aynı fatura ya da ETTN numarası ile ikinci kez gönderim yapmaya çalışıyor olabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Zarf Bazında Listeleme ekranı zarfın (fatura paketinin) detay bilgilerini içerir ve gönderilen zarfların hata açıklamasını belirtir. Fatura Bazında Listeleme ekranı her bir faturanın bilgilerini içerir ve faturalara yanıt verebileceğiniz, verilen yanıtı görebileceğiniz menüdür.
Merhaba, "2004:ZARF ID BULUNAMADI" durumu GİB'de bulunmayan bir zarf sorgulandığında ortaya çıkar. Bu durumda henüz zarfı gönderici GİB'e göndermemiştir (gönderdiğini sanıyor olabilir ama göndermemiştir). Zarfı neden gönderemediğini kendi yazılımcısı bilmelidir. (Entegrasyon yöntemini kullanmaktasınız.)
Fatura zarf xml'ini, https://portal.emikro.com.tr/ üzerinden "giden faturalar" alanında ilgili faturaya sağ tıklayıp "zarf indir" seçeneği ile indirebilirsiniz.
1200 - Zarf başarıyla işlendi
Gönderilen zarf işlenip kontrollerden geçtiğinde ve herhangi bir hata alınmadığında e-fatura 1200 durum kodu şeklinde güncellenecektir. Bu noktada zarfın durumu ile sistem yanıtı Gönderici Birim'e iletilir. Gönderim esnasında bir hata yaşanmışsa dahi sonraki aşamaya geçilir.
1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gönderilen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gönderilen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.
E-MM Ön Eki
Ön Ek'ler belgelerinizin (fatura, irsaliye, müstahsil makbuzu) sıra numarasındaki ilk üç harftir.( Örneğin; ABC2018...) Her bir ön ek birbirinden farklı olmalıdır.
Zarf Bazında Listeleme Ekranında “GİB Elektronik Fatura Merkezine iletildi.” ya da “GİB Elektronik Fatura Merkezi yanıtı geldi.” mesajları görüldüğünde mükellefler tarafından e- fatura alıcıya başarıyla iletilmiş varsayılarak işlem tesis edildiği gözlenmiştir.
Zarf işlenmiş, kontrollerden geçmiş ve merkez sistemde bir hata almamışsa zarfın durumu "ZARF BASARIYLA ISLENDI" olmaktadır. 1110 ZIP DOSYASI DEĞİL: Gönderdiğiniz zarfın formatı ".zip" olmalıdır. 1110 hata kodunu alıyorsanız, faturayı yeniden göndermeniz gerekmektedir.
Zarf işlenmiş, kontrollerden geçmiş ve merkez sistemde bir hata almamışsa zarfın durumu 1200 “ZARF BAŞARIYLA İŞLENDİ” olmaktadır. Bu aşamada zarfın durumu sistem yanıtı ile Gönderici Birime gönderilir. Gönderim sırasında bir hata oluşsa bile bir sonraki aşamaya geçilir.
Zarflar çoğunlukla fiilleri niteler ve bize bir şeyin nasıl, ne sıklıkla, ne zaman, veya nerede yapıldığı hakkında bilgi verir. Zarflar niteledikleri fiilden sonra gelirler.
Zarflar, fiile yöneltilen neden, ne zaman, nereye, ne kadar ve nasıl sorularının cevaplarını oluşturur. Aşağı, yukarı, nazikçe, çok, az, fevkalâde, en, ileri, geri, şimdi, geç gibi kelimeler cümle içerisinde zarf olarak kullanılabilir. Türkçede pek çok sıfat aynı zamanda zarf olarak da kullanılabilir.
Firmaların birbirleri arasında düzenleyeceği faturalar eğer 2000 TL'den fazla ise kağıt olarak düzenlenemeyecek. Firmaların vergi mükellefi olmayan vatandaşa düzenleyeceği veya firmaların yurt dışına düzenleyeceği faturalar 5.000 TL 'den fazla ise yine kağıt ortamında olamayacak.
1300 durum kodundaki faturalar alıcı tarafından sistemine başarıyla alınmış demektir. 1300 durumu, alıcının zarfları sorunsuz bir şekilde sistemine aldığını bildirir. Zarfın durumunun 1300 olması alıcının sisteminden gelen mesaja (sistem yanıtına) göre yapılmaktadır.
1220“HEDEFTEN SISTEM YANITI GELMEDI” durum kodunda alıcı zarfı sistemine aldığını GİB'e bildirmiş ancak zarfı sorunsuzca işleyip işleyemediğine dair olumlu ya da olumsuz bir cevap dönmemiştir. Bu durumda GİB yanıt dönmeyen mükelleflere otomatik uyarı maili atar.
e-Fatura XML nedir? XML'in Türkçe açılımı, "Genişletilebilir İşaretleme Dili" olarak geçmektedir. XML e-fatura, kesilen e-faturaların GİB sisteminde ne durumda olduğunu sorgulamamıza yardımcı olur; faturanın sistemden geçip geçmediğini öğrenmemize yarar.
XML, (Extensible Markup Language) insanlar ve bilgi işlem sistemleri tarafından kolay okunabilen doküman oluşturmayı sağlayan bir sistemdir. İnternet üzerinden sistemler ve platformlar arasındaki veri alışverişinin belli bir standartta olmasını sağlar.
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML'i açılır. (dosya uzantısı “.zip” değil, “.xml” olmalıdır.)
Zarf; bir malzemeyi alıcısına ulaşması esnasında korumak ve gizlemek amacıyla veya estetik amaçlı olarak kullanılan, kâğıt veya plastikten üretilen paket. Kırtasiye malzemesi olarak kullanılan zarflar daha çok posta sistemlerinde kullanılmaktadır.
Zarf çeşitleri; durum zarfları, zaman zarfları, azlık-çokluk zarfları, yer-yön zarfları, soru zarflarıdır. Zarfların özellikleri; zarflar, tek başına kullanıldığı zaman isimleşir. Zarflar, isim çeki eklerini almazlar. İsim cümlelerinde zarflar, sıfat görevinde kullanılır.
Soru Zarfları:
Eylemlerin ve eylemsilerin anlamını soru yoluyla tamamlayan zarflardır. “Neden, niçin, niye, ne kadar, ne zaman, ne, nasıl...” gibi sözcükler soru zarfı olarak kullanılabilir. Neden beni aramadın? (s.z.) Ne zaman gideceğiz? (s.z.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri