Ayder Yaylası geziniz sırasında yanınızda hırka, yağmurluk gibi kıyafetleri bulundurmanızda fayda var. Bunun yanı sıra yanınıza şemsiye de almalısınız. Yağışların etkisiyle ıslanan zemin, ayakkabılarınızın kaymasına ve kirlenmesine yol açabilir.
Ayder Hava Durumu ve İklimi
Yüksek rakımı nedeniyle geceleri biraz daha soğuk oluyor. Yüksekliği aynı zamanda bol oksijenli bir doğa ortamı sunuyor. Yaz aylarında günlük ortalama 23 derecelere kadar sıcaklık görülüyor. Kışın soğukluk -7 dereceye kadar inebiliyor.
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Ayder Yaylası'na girişlerden, 20 Ağustos'tan itibaren ücret alınmayacak. Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak belirlenen Ayder kaplıcalarına, İl Özel İdaresi'nce giriş ücreti alınması, Kültür Bakanlığı'nın 31 Aralık 1992 tarihli onayı ile uygun görülmüştü.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
Ayder, tertemiz ve lezzetli suları ile çok ünlü. Osmanlı döneminde buradaki suların güzelliği kayıtlara geçmiş ve ünlü Ayder kaplıcalarında şifa bulmak isteyen birçok kişi buraya gelirmiş. Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “Turizm Merkezi” olarak ilan edildi.
İlgili 16 soru bulundu
Ayder Yaylası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Tuvalet var, mescit var, içme suyu var. Telefon ve internet çekiyor. Yemek yiyebileceğiniz ve konaklayabileceğiniz tesisler var.
Ayder Yaylası'na Arabayla Ulaşım
Araba kiralayarak ya da kendi aracınızla Rize/ Ardeşen – Fırtına Vadisi – Çamlıhemşin –Kaçkar Milli Parkı- Ayder Yaylası istikametini kullanarak Ayder Yaylası'na ulaşımı sağlayabilirsiniz.
Muhlama - Hayvore / Ayder Yaylası - Rize 🍴 🕦 Çalışma Saatleri 07:00-24:00.
Ayder Kaplıcası
250 metre derinlikten gelen ve suyu 50 derece sıcaklıktaki kaplıca, misafirlerine şifa dağıtıyor. Kaplıcanın suyunun başta romatizma ve cilt hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.
Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kaçak yapılan salıncaklar kaldırıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yıkım ihalesinin ardından 25 salıncak ile kaçak ve ruhsatsız yapılarla ilgili Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı dünyaca meşhur Ayder Yaylasında 2007 yılından buyana düzelenen Ayder Kar Şenlikleri (Kardan Adam Festivali) bu yıl 28-29 ve 30 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlecektir.
Ayder yaylası, Rize'ye 69 km uzaklıkta Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda 1350 metre yükseklikte çam ormanlarıyla kaplı yaylasıdır. Ayder'de gezilecek yerler arasında Aşağı ve Yukarı Ambarlık Şelaleleri, yayla evleri, kaplıcalar ve ormanlar bulunmaktadır.
Osmanlı döneminden beri şifalı suyu ile ilgi odağı olan Ayder 1987 yılında turizm merkezi ilan edilmiş, romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına şifa verdiği iddia edilen, 260 metre derinlikten gelen 50 derece sıcaklığındaki kaplıcalarından faydalanılabilmesi için modern ...
Horon ve sisli manzaralar, yayla yaşamının vazgeçilmezlerindendir. Ayder Yaylası : Bugün Rize'nin en popüler merkezi durumunda olan Ayder, Çamlıhemşin İlçesi'nin 19 km güneydoğusunda konumlanır.
Şehir ve köylere göre daha serin ve yağışlı olan bu tip yaylalar hayvancılığın gelişmesinde büyük fayda sağladığı gibi, bu yerlerde yaşayan ahaliye ekonomik destek de sağlar. Yaylacılık göçebe yaşam tarzına benzese de bazı yönleriyle ayrılır. Yaylacı kışlak ve yaylak arasında yaz ve kış ritmik göç eder.
Ayder Yaylası :
1218 m rakıma sahip, Fırtına Deresi'nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri'ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır.
Rize. Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası, her mevsim olduğu gibi kış aylarında da ziyaretçilerinin akınına uğruyor.
Her Türlü alt yapı hizmeti tamamlanmış olan yayla, tatail kasabası görünümündedir. Zengin flora ve faunasının yanısıra kaplıcası da ünlüdür, çam ormanları ve Kaçkar manzarasının tam ortasındadır. Ayder Balı da yaylada tadına bakılması gereken lezzetlerdendir.
Yayla çok güzel ama yolu çok kötü yaylaya hususi araçla çıkılması tavsiye edilmez.
Karadeniz yaylaları her mevsim çok güzel; fakat Ayder Yaylası özellikle yaz aylarında tertemiz havası ve göz alıcı doğasının yanında serin rüzgarları sayesinde ferahlatıcı bir etkiye sahip.
Yaylada ağaçlık alan yok, odununuzu yanınızda getirmelisiniz. Mangal ve önceden belirlenmiş yerlerde ateş yakılabilir.
Pokut Yaylası'na gidilebilecek en doğru zaman Mayıs ortası-Ekim ayları arasındadır.Pokut yaylası 24 saat açık olan bir yayladır. Bundan dolayı ziyaret etmek için herhangi bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Buraya ulaşım hem araba ile hem de yaya olarak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri