E-imza, 5070 Sayılı E-imza Kanunu'na göre verilen bir yetkidir ve bu kanuna uygun olarak belirli sürelerle kullanılabilir. Bu süreler genellikle 1, 2 veya 3 yıl olarak belirlenmiştir.
E-devlet üzerinden doğrudan e-imza almak mümkün değildir.
Online başvuru seçeneğini kullanarak e-imza başvurusu yapmak da son derece kolaydır. Başvurunuzu online olarak tamamladıktan sonra, e-devlet üzerinden onay işlemini gerçekleştirerek e-imzanızın aktifleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu onay işlemi tamamlandığında, e-imzanız size maksimum 3 iş günü içinde ulaştırılır.
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
İlgili 15 soru bulundu
Yenileme Süreci
Kamu SM, sertifika sahiplerine kayıtlı e-posta adresi üzerinden bildirim yapar. Süre bitimi uyarı e-postası alan sertifika sahibi, yenileme başvurusu talebi için kurum e-İmza sorumlularını bilgilendirir. Kurum sorumlusu Kurumsal Ek Başvuru Sürecini işleterek Kamu SM'ye yenileme talebinde bulunur.
Kimlik No, Ad Soyad, Kurumsal E-Posta, Çalıştığı Kurum Birimi bilgilerini içeren E-İmza yenileme talep ettiğinizi belirten bir mail atılması yenileme başvurusu yapılması ve yenileme sürecinin başlatılması için yeterli olacaktır.
1) 444 5576 numaralı TÜBİTAK müşteri hizmetleri aranarak bilgi alınabilir. 2) Bilgisayarda kurulu olan Akis Kart İzleme Aracı üzerinden sertifika geçerlilik tarihi öğrenilebilir.
İlk adım olarak güvenilir bir e-imza sağlayıcısı seçmektir. Daha sonra online başvuru formunu doldurabilir ve gerekli belgeleri e-imza sağlayıcısına gönderebilirsiniz. TÜRKTRUST ile kolayca e-İmza alarak belgelerinizi elektronik ortamda daha hızlı ve güvenli bir şekilde onaylayabilirsiniz.
Şahıs şirketleri, mali mühür kullanmadan e-imza ile faaliyetlerini sürdürebilir. E-imza gerçek kişiye verilirken mali mühür firmaya verilir. E-imza, Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarından alınır.
- https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz.
https://onlineislemler.kamusm.gov.tr sayfası üzerinden e-devlet ile kimlik doğrulama yaparak sertifika listele menüsünden sertifikalarınızı görebilirsiniz.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
Elektronik imza sertifikaları Türk vatandaşları için 3 yıl, yabancı uyruklular için 1 yıl süre ile geçerlidir.
5. Elektronik imzamı kaybettim ne yapmalıyım? E-imzanızı kaybetmeniz durumunda iptali için hemen e-imzaTR (+90 312 242 01 11) ile iletişime geçmelisiniz. Sonrasında başvuru ve ödeme işlemlerini tekrarlayarak yeni e-imzanızın oluşturulmasını talep edebilirsiniz.
Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
Online başvuru ve ödeme aşamalarının tamamlanmasının ardından elektronik imza yenileme işleminin tamamlanması için E-İmza (token) bilgisayara takılı konumdayken 0850 321 85 55 numaralı telefondan E-GÜVEN teknik destek ekibi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
Coğrafi olarak bulunduğunuz yerin Turkcell merkezi arşivine olan uzaklığı ve iş yoğunluğuna bağlı olarak en geç 2 hafta içerisinde Turkcell Mobil İmza'nız aktif hale gelecektir. Turkcell Mobil İmza başvurusu vekâletname ile yapılamaz.
İşte bu sertifikalar hakkında daha fazla bilgi: Birden Fazla Sertifika Alabilirsiniz: Bir kişi, ihtiyaç duyduğu kadar çok E-imza sertifikası başvurusu yaparak bu sertifikalara sahip olabilir. Her sertifika, belirli bir süre için geçerlidir ve ayrı ayrı alınır.
E-İmzanızın şifresini değiştirmek veya yeni şifre almak için TÜBİTAK KamuSM kamusm.bilgem.tubitak.gov.tr sayfasında online işlemler menüsüne E-Devlet şifreniz veya E-İmzanız ile giriş yapınız. Açılan pencerede Nes İşlemleri > Bireysel İşlemler > Pin Oluşturma/Kilit Çözme menülerini seçerek devam ediniz.
Elektronik imzanızı kaybetmiş iseniz, yeniden elektronik imza başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Üretilen sertifikalar kuruma faturalandırılır. Kurum yasal süreç içerisinde Kamu SM Vakıfbank ve Ziraat Bankası Kurum Ödemeleri sayfalarından(Banka Şubeleri, İnternet Şube, Mobil Şube) vergi kimlik numarası ile sorgulama yaparak ilgili ödemeyi hesaba yatırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri