ekte gönderilen görüşleri doğrultusunda, elektronik ortamda imzalanan belgelerin çıktısı alındıktan sonra yetkili memurlarca "Bu belge elektronik imzalı aslı ile aynıdır." şerhi ile birlikte adı, soyadı ve tarih de belirtilerek ıslak imza ve mühür konulmak suretiyle onaylanması durumunda kanıtlayıcı belge olarak ödeme ...
Noterler tarafından yapılan tüm işlemlere dair bilgi ve belgeler Türkiye Noterler Birliğinin Bilişim Sisteminde kaydedilir ve saklanır. Güvenli elektronik imza ile imzalanmış belgelerde kanunlarda belirtilen mühürleme işlemi uygulanmaz ve ayrıca suret aranmaz.
“Madde 295/A- Usulüne göre güvenli elektronik imza ile oluşturulan elektronik veriler senet hükmündedir. Bu veriler aksi ispat edilinceye kadar kesin delil sayılırlar.
Elektronik İmza Kanunu ve ikincil düzenlemeler ile elektronik imzanın elle atılan ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğuracağı ve kesin delil olarak kabul edileceği hükme bağlanmıştır. Kısacası elektronik imza elektronik ortamda yapılan işlemlere hukuksal geçerlilik sağlaması açısından önemlidir.
İlgili 21 soru bulundu
Dijital İmzalar doğrulandığında, imza durumunu belirtmek için belge mesaj çubuğunda bir simge görüntülenir. Diğer durum ayrıntıları İmza panelinde ve İmza Özellikleri iletişim kutusunda görüntülenir.
Kanunların resmi ya da özel bir merasime tabi tuttuğu yasal işlemler ile teminat sözleşmeleri e-İmza ile gerçekleştirilemez. Örneğin; evlenme, verasat ve intikal, emlak alım satımı gibi işlemlerde e-İmza kullanılmaz ve bu işlemlerin yasal geçerliliği ıslak imza ile sağlanır.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
Elektronik imza resmi şekilde uygulanan her türlü süreçte ıslak imzanın yerine geçmektedir. Dijital bir uygulama olup hukuki nitelikleri bakımından da ıslak imza ile aynı özellikleri taşımaktadır. Bununla birlikte E- İmza; ıslak imza gibi belirli bir şekle sahip olmamaktadır.
Elektronik imza, bilginin doğruluğunu onaylar. Okunan mesajın yanlışlıkla ya da kasten değiştirilmediğini ispatlar. Teknik açıdan elektronik imza, imzalanmış doküman bir özet değeri içerir. İçerikte yapılacak herhangi bir değişiklik özet değerini de değiştireceği için imzanın geçerliliğini sona erdirecektir.
Elektronik imzanın taklidi, kopyalanması, tahrifatı imkansız. Doküman değiştirildiğinde imza geçersiz hale geliyor. Akıllı kartın içindeki özel anahtarlar çıkarılamıyor. Çalındığında parola bilinmeden kullanılması mümkün değil.
Elektronik imzalı diploma uygulaması da bu anlamda kayda değer bir örnek. Uygulama ile geçici mezuniyet belgeleri tarihe karışırken, yeni mezunlar artık uzun süre beklemek zorunda kalmadan diplomalarına kavuşuyor.”
Bununla birlikte yapılan işlemin güvenliğinin sağlanması ve olası dolandırıcılıkların önlenmesi için e-İmza kullanımı ön plana çıkıyor. Bankacılık sektöründe müşteriler ve kullanıcılar e-İmza çözümlerini şu işlemlerde kullanabilir: Para yatırma talimatı Para çekme talimatı
Elektronik imza nedir? E-imza olarak da bilinen elektronik imza , belgelerinizi dijital olarak imzalamanın etkili bir yoludur. Dijital belgeler üzerinde onay veya rıza almak yasal olarak geçerli bir yöntemdir.
Elektronik imza; bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan (bilgiyi ileten tarafın oluşturduğu orijinal haliyle) ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini elektronik veya benzeri araçlarla garanti eden harf, karakter veya sembollerden oluşur.
Dijital imza genellikle bir belgeyi yetkisiz kişilerce değiştirilmemesi için güvence altına almak içindir. Aynı şekilde, yasal olarak bağlayıcıdır ve belgenin sahibine izlenebilirliği nedeniyle gerçek olduğu için tercih edilir. Elektronik imza genellikle belgeyi veya sözleşmeyi imzalama niyetini gösterir.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
Güven sekmesinden Güvenilir Sertifikalara Ekle butonuna tıklayın ve açılan Acrobat Güvenliği sekmesinde Tamam butonuna tıklayarak devam edin. Onaylı Belgeler ve altında yer alan üç seçeneği de işaretleyip Tamam butonuna basın. Gelen ekranda İmzayı Doğrula butonuna basarak doğrulama ve imzalama işleminizi tamamlayın.
Hayır. E-imza attığınız belge elektronik formatta olacağından ıslak imza atılamaz.
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Muhasebe süreçleri ve finansal işlemlerde de e-İmza kullanmak mümkün. Şahıs şirketlerinde ödeme işlemleri, fatura ve irsaliye belgeleri için e-İmza ıslak imza ile aynı yetkileri sunuyor.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Masaüstünüzde bulunan e-imza uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız. Daha önce indirdiyseniz tekrar indirmenize gerek yoktur.) İmzalama işlemini gerçekleştiriniz.
Şahıslar tarafından kullanılan imza türüdür. Kurumsal e-imza ile yalnızca isimleri farklılık barındırmaktadır. Kullanış ve nitelik açısından bireysel e-imza ile kurumsal e-imza arasında hiçbir farklılık bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri