Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
E kayıt yaptıranların okula gitmesine gerek yok ama üniversitelerin bazı programları için bu durum söz konusu değildir. Elektronik sınavla veya özel yetenek sınavlarıyla alım yapan bölümler ve ikinci öğretim, uzaktan öğretim gibi programlarda e kayıt tek başına kabul edilmemektedir.
E KAYIT YAPTIKTAN SONRA ÜNİVERSİTEYE GİTMEYE GEREK VAR MI? Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Öğrencilerin ders kaydı aşamasına kadar ekstra belge teslim etmesine gerek duyulmayacak.
Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.
İlgili 31 soru bulundu
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. 3. Elektronik kayıt işlemi 2022-2023 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır.
Üniversite kayıtları için yüz yüze kayıt zorunluluğu bulunmuyor.
E devletten kayıt yaptıktan sonra bazı üniversiteler (belki hepsi de olabilir) okulun sitesinden kayıt yaptırmanızı istiyor. O bilgileri doldurunca size okul no, şifre, e posta gibi bilgiler veriliyor. Bu süreç sonrasında okulun YÖK Sistemine kayıt bildirimini onayladıktan sonra öğrenci belgesi gözüküyor.
17-18 Haziran 2023 TYT-AYT sınavına giren öğrenciler, 20 Temmuz 2023 günü puanalarını öğrenip üniversite tercih işlemlerine başladılar. 27 Temmuz Perşembe günü başlayan ve 13 gün sürecek olan tercih dönemi 8 Ağustos Salı günü sona erecek.
E-kayıt işlemi yapmayan öğrencilerimizin ise sadece 31 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihlerinde üniversitemize şahsen başvurarak kayıt olmaları gerekmektedir. İlan edilen kayıt süreleri içinde üniversiteye kayıt işlemlerini (e-kayıt veya şahsen kayıt) yaptırmayan öğrenciler üniversiteye kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
Üniversite kayıtları YKS'ye giren ve bu yıl kayıt yaptırmak isteyen üniversite adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşmeye hak kazan adaylar elektronik kayıt yapabilecek. Üniversite kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden elektronik olarak yapılabilecek.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Eğer puanın ve başarı sıralaman tercih listendeki okullardan en az birine uyuyorsa bu o bölüme yerleşme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına gelir. Tercih sonucu yerleştiğin bölüme kayıt yaptırmaz ve tekrar sınava girersen bu sınav sonucun hesaplanırken ortaöğretim başarı puanın düşer.
hocam e kayıt belgesi,nüfus cüzdanın,lys sonuç belgen ve yerleştirme sonuç belgeni götür.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
Üniversite bilgilerini öğrenme için Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılması gerekmektedir. Burada kayıt bilgileri ve kayıt belgesi rahatlıkla görülmektedir. Sayfaya giriş yapıldığında 'Öğrenci Belgesi Sorgulama' sekmesine tıklamanız gerekmektedir.
www.turkiye.gov.tr adresine e-devlet şifreniz ile giriş yaparak ve sitede yer alan arama kutucuğuna ''Üniversite e- Kayıt'' yazarak kayıt işlemleri sayfasına ulaşabilirsiniz. Kayıt işlemlerini yapabilmek için kişisel bilgilerinizin (e-posta, telefon) onaylanmış olması gerekmektedir.
Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da adlandırılır. Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor.
ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, tercih ettiğiniz bölümlerden herhangi birine yerleşemezseniz okul puanınız düşmez. Ancak tercihlerinizden herhangi birine yerleşirseniz, okula kayıt yaptırmasanız dahi puanınız düşer.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Eğitim & Kariyer konusunda 992 cevap paylaştı. 2 dönem üst üste kayıt yaptırmazsan okuldan atılırsın. Devamsızlıktan kalmak pek bir sorun etmez. Sorun olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri