E nabızda zaten referans dışı olduğu zaman kırmızı yazı ile belirtiyor eğer kırmızı işaret yok ise normal yeşil ok var ise sıkıntı yok demektir.
Yeşil Liste; Takip gerektiren hasta listesidir.
e-Nabız kan tahlili sonuçları nasıl görüntülenir? Yapılan kan tahlili sonuçlarının çıkma süresi yaklaşık olarak 24 saat sürer.
Kan verdiniz ve sistemde kan sonuçlarınızın karşısında değer dışı referans yazıyor ve bu kırmızı kutucuk içinde yer alıyorsa burada olması gereken değerin dışında bir değer olduğunu sizlere belirtmektedir.
Tıpta tanımlanmamış, hastalarda nasıl bir değişikliğe yol açtığı anlaşılmayan, ne gibi sonuçlar doğurduğu bilinmeyen hastalıklar için kullanılan bir kelimedir.
İlgili 17 soru bulundu
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
Kırmızı kan hücre sayımı, hemoglobin ve hematokritin sonuçlarından oluşur. Çıkan sonuç normalden düşükse anemi olma ihtimaliniz yüksektir. Normalden daha yüksek bir kırmızı kan hücresi sayısı veya yüksek hemoglobin veya hematokrit seviyeleri, polisitemia vera veya kalp hastalığı gibi tıbbi bir duruma işaret edebilir.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir.
Özel hastane sonuçları e-nabızdan görünür mü sorusu bu hastaneleri tercih edenlerin aklına takılan sorulardan birisidir. Bunun cevabı çok basittir. E-nabız sistemine giriş yaparak tahliller kısmından bütün sonuçlarınızı görebilirsiniz.
Beta HCG hormon değerinin 0-10 mIU/ml'den yüksek olması gebeliğin olduğuna işaret ediyor.
E nabızda zaten referans dışı olduğu zaman kırmızı yazı ile belirtiyor eğer kırmızı işaret yok ise normal yeşil ok var ise sıkıntı yok demektir.
- İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir. - Kan tahlil sonuçları en geç iki iş günü içinde sisteme düşerken daha detaylı bir analiz istenmesi durumunda bu süre bir haftayı hatta bazen birkaç haftayı bulabilir.
e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.
Yeşil alan: Hafif yaralanma ve hastalık durumlarında yeşil alan birimi hizmet vermektedir. Yeşil alandaki hastaların sağlık durumu, sarı ve kırmızı alandaki hastalara göre daha az aciliyet barındırmaktadır. Bu sebeple, bu gruptaki hastalar özellikle kalabalık hastanelerde uzun süre bekleyebilmektedir.
İleri uzmanlık gerektiren polikliniğe MHRS'den randevu almak için hekimin sizi takipli hasta listesine eklemesi gerekmektedir. Ana dal hekimi 180 gün, ileri uzmanlık gerektiren poliklinik hekimi ise süresiz olarak sizi takipli hasta listesine ekleyebilir.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Devlet hastanesinde yapılan tahliller kayıt altına alınır ve ileride birgün sistemde görülür. Özel hastanelerdekilerde hastanenin kendi bünyesinde kaydedilir ve hastaya özeldir, başka kimse bilemez ve göremez.
EKG çekiminden sonra kişiler sonuca e-Nabız üzerinden ulaşabilir. Bunun için e-Nabız sistemine giriş yapmak ve bilgilerini doğru bir şekilde girmek gerekecektir. Bununla birlikte hastanede çekilen EKG sonucu sistem üzerinde karşınızda belirecektir.
Başlıca yöntemler; kan testleri, görüntüleme yöntemleri (MRI, bilgisayarlı tomografi vb.) ve biyopsi işlemi ile alınan parçaların patolojik açıdan incelenmesidir. Kanserler, türlerine bağlı olarak farklı mikroskobik yapılara ve yayılma hızına sahiptir. Bu yüzden her kanser türünde farklı tedavi yolları izlenir.
Dolaşımdaki tümör markerları (circulating tumor markers) en sık kanda bakılır. Bunun dışında idrarda ve vücut sıvılarında da ölçülebilir. (Ör: CEA, CA 15.3, CA 19.9, CA 125, kalsitonin, vb) Aslında klinikte en sık kullanılan markerlar bunlardır.
Tümör belirteçleri kan testleriyle belirlenebiliyor
Tümör belirteçleri, değişik kanserlerde farklı olabildiği gibi, bir kanserde birden fazla ve değişik miktarda görülebilmektedir. Bu belirteçler yapılacak olan kan, idrar ve tüm vücut sıvıları testi ile tespit edilebilmektedir.
0.5 µg/L'den az düşük sepsis riski. 0.5-2 µg/L sepsis ihtimali. 2-10 µg/L orta ve yüksek sepsis riski. 10 µg/L ve üzeri yüksek sepsis riski.
Anemi (Kansızlık) hemoglobin miktarının yaş ve cinsiyete göre dünya sağlık örgütü tarafından kabul edilen kriterlerin altında kalmasıdır. Bu kriterler erişkin erkeklerde 13 g/dL, kadınlarda 12 g/dL nin altı kabul edilir. 6 ay ile 6 yaş arası çocuklarda 11 g/dL nin, 6-14 yaşlarda 12 g/dL nin altı anemidir.
Eğer kan örneği alındığı sırada vücudunuzda enfeksiyon, iltihap gibi bir sorun varsa beyaz kan hücrelerinizin sayısı normal aralıkların dışında çıkar. Akyuvar değerinin normalden düşük çıkması ise vücudunuzun olası bir enfeksiyon durumunda zorlanabileceği anlamına gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri