Sınavlarda kopya çeken veya çekilmesine yardım eden öğrenciler sınav salonundan çıkarılır ve o sınav için sıfır (0) puan verilir.
Evet, ortlamanız düştüğü için OBP puanınız düşecektir. Örnek vermek gerekirse; İlk sınavdan 100, ikinci sınavdan K (0) aldınız. 100+0/2=50 yapıyor.
Değerlendirme sonuçları da e-okul sistemine işleniyor. Kopya çeken ögrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen ögrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak ve hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek.
c) Bir dersten FF veya K harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır.
5) (R) Girmedi: Sınava girmeyen öğrenciler için kullanılır. Sınav notu sıfır (0) olarak değerlendirilir.
İlgili 32 soru bulundu
Yani G yazıyorsa o not daha girilmemiş demektir.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
(Değişik üçüncü fıkra: 20.5.2006/26173 RG) Özürsüz olarak sınavlara katılmayan, ödev veya projesini zamanında teslim etmeyen ve sınavlarda kopya çeken öğrenciye sıfır (0) puan verilir ve durum okul yönetimine yazılı olarak bildirilir.
Üye. K12; Kanada, ABD ve Avusturalya'da ilk, orta ve lise dengi okulların siteleri için belirlenmiş bir standarttır. Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türemiştir. Kindergarten; 4-6 yaş aralığında okula başlayan çocukları temsil ederken 12thgrade veya grade 12 ise 12.sınıf anlamına gelmektedir.
e - Okul'a G yazılırsa karne notuna kötü yönden bir etkisi olur. Sınava girmediğimiz kabul edilir. O sınavdan 0 almışız gibi değerlendirilir.
Hectopat. Evet, 0 olarak sayılıyor.
Kopyanın cezası disiplin kurulu tarafından kurallara göre belirlenir. Genel olarak kâğıdın alınıp öğrenciye sıfır verme cezası uygulanır. Bunun dışında uyarma, kınama, disiplin kuruluna sevk gibi cezalar da bulunur.
Sınavda kopya çektiği tespit edilen öğrencinin, kopya işlemini gerçekleştirdiği o oturumdaki sınavı, sınav görevlileri tarafından düzenlenen Bireysel Sınav İptal Tutanağına dayanarak ilgili birim yönetim kurulu kararıyla geçersiz sayılır.
E okula girilen notlar okul idaresi tarafından kilitlenmişse notları değiştirmek sadece okul idaresi tarafından değiştirilebiliyor. Kilitleme gerçekleşmişse ya da not girme süresi geçmişse kurum amiri bu değişikliği gerçekleştirebilir.
90+0+80= 56.6667 olarak karnesine geçecektir. Kopya çekilen dersten yakalandığınız e-okula ''K'' ibaresi yazılır ve o dersten ''0'' (sıfır) almış olarak sayılırsınız.
Aslında K harfi rakamların yanında 1000'i ifade ediyor. 8K sayısının, açılımı 8000'dir. Sayının 1000 ile çarpılmasını ifade eder ve İngilizce dilinde bu şekilde ifade edilir.
10K şu anlamlara gelebilir: 10000 (sayı), 9999'dan sonraki ve 10001'den önceki doğal sayı 10K koşu, 10 kilometrelik koşu yarışı mesafesi. 10-K Susuzluk Söndürücü, 10-K Thirst Quencher, sporcu içeceği.
K–12 terimi, 12 yıllık okul öncesi, ilk ve orta öğretim yerine, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Güney Kore, Filipinler, Mısır, Avustralya, Hindistan ve İran gibi ülkelerde kullanılan bir terimdir.
Ayrıca tutanak tutulup ceza verilirse bu durum kişinin siciline de işlemektedir. Ceza da ayriyeten sicile işlemektedir. Böylece kişi, üniversite değiştirse bile bu kural ihlali sicilinde görülecektir. Sicile işlenen bu ihlal, ileride memuriyete girişte veya özel sektörde iş ararken kişinin karşısına çıkabilir.
Ancak kopya çekmeye devam ederseniz ve üst üste yakalanırsanız üniversite sizi okuldan bile atabilmektedir. YÖK kuralları çerçevesinde ise kopya çeken öğrenciye yalnızca uzaklaştırma ve kınama cezası verilmelidir.
Bu soruya çok farklı cevaplar vermek mümkündür. Ancak, yarışma ve rekabete dayalı eğitim, olumsuz öğretmen tutumları, ezbere dayalı öğretim, kopyanın yanlış olabileceğini anlayamama, çalışma alışkanlığının kazanılmamış olması, kişilik bozuklukları gibi etkenler kopya çekmeye yol açan başlıca nedenlerdir.
AÖF final sonuçlarının belli olmasıyla öğrencilerin harf notları açıklandı. AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci kalmış olur. FF alınan dersleri tekrar seçebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri