E sınıfı buzdolabı, A+++ sınıfı buzdolabına göre daha az enerji verimlidir. E sınıfı bir buzdolabı, yılda yaklaşık 300 kWh enerji tüketirken, A+++ sınıfı bir buzdolabı yılda yaklaşık 100 kWh enerji tüketir. Enerji tüketimi, buzdolabı fiyatlarında da etkilidir.
E sınıfı, düşük enerji verimliliği sağlayan enerji sınıflarından biridir. İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür.
D enerji sınıfında bulunan bir buzdolabı günde yaklaşık 0,69 kW elektrik harcar. E enerji sınıfı gardırop tipi bir buzdolabı bir günde yaklaşık 0,878 kW elektrik harcar. Buzdolaplarının saatlik enerji tüketimi, kullanıldıkları modlar ile ilgilidir.
A enerji sınıfı, en tasarruflu sınıftır. Evin ayrılmaz bir parçası olan buzdolaplarının ses seviyesi de en az enerji sınıfı kadar önemlidir. Yüksek sesle çalışan buzdolabı özellikle gün içerisinde odaklanmaya ihtiyaç duyduğunuz anda, geceleri ise uyku sırasında sizi rahatsız edebilir.
E sınıfı buzdolapları, enerji verimliliği açısından ortalama bir seviyede kabul edilir. Bu sınıftaki buzdolaplarının enerji tüketimi, daha yüksek enerji sınıflarına göre genellikle daha fazladır ve uzun dönemde daha yüksek elektrik faturalarına yol açabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Bu aynı zamanda faturanızın düşük olması anlamına gelir. Bu nedenle enerji tasarrufu yapmak isteyenler için A enerji sınıfına sahip bir buzdolabı önerilebilir. A enerji sınıfı, en yüksek verimliliği temsil ederken G enerji sınıfı en düşük verimliliği temsil eder.
Enerji sınıfı E, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi evlerin olmazsa olmazı haline gelen cihazların kullanımında, yüksek elektrik ihtiyacının olduğu ve beraberinde getirmiş olduğu maliyet olarak tanımlamak mümkündür. Enerji Sınıfı E Ne Demek? Enerji sınıfı E, tüketiminden kullandığı enerji miktarıdır.
Buzdolabı enerji sınıfları yeni etiketlerde A ile G arasında gösterilmektedir. Bu demek oluyor ki en verimli yani en az elektrik harcayan model A sınıfı olan modelken en düşük verimliliğe sahip yani en çok elektrik harcayan model G sınıfıdır.
A+++ enerji sınıflı buzdolabı, en üst düzey enerji sınıfıdır. Enerji maliyetlerinizi düşürmek ve karbon ayak izinizi azaltmak için en doğru seçimdir. A enerji sınıfına göre %60 daha az enerji tüketir. A++ buzdolapları A enerji sınıfına göre %40, A+ modeller ise %20 daha az enerji tüketir.
F sınıfı buzdolabı tasarruf sağlamayan bir buzdolabıdır. Enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW olduğu bir buzdolabıdır. Bu rakam diğer enerji sınıflarına göre fazla bir rakamdır. Çünkü F enerji sınıfı genelde buzdolabı gibi beyaz eşyalarda tavsiye edilmemektedir.
Beyaz eşyada en verimli enerji sınıfı A sınıfıdır. Enerji verimliliği yüksek olan A sınıfı ürünler daha pahalı olmakla birlikte düşük enerji tüketimi sayesinde uzun vadede ekonomik olarak daha karlı hale gelir.
Bu yüzden tek bir tüketim tutarından bahsetmek mümkün olmaz ancak yukarıda A sınıfı ve B sınıfı buzdolaplarının tüketim sarfiyatlarını vermiştik. Buna göre; A sınıfı buzdolabı 1 ayda ortalama 40-45 Tl lik bir harcama yapar. B sınıfı bir buzdolabı ise 65 Tl lik bir elektrik harcaması yapar.
F Sınıfı Ne Demek? F sınıfı buzdolabı ne demek sorusunu cevaplayabilmemiz için F sınıfının ne anlama geldiğini iyi anlamamız gerekir. Eski etiketlerde yer almayan yeni sınıflandırma kriterlerinde gördüğümüz F sınıfı enerji düşük verimliliği olan, enerji sarfiyatı yüksek ürünler için kullanılır.
Mart 2021'den itibaren buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi ve bulaşık makinelerinde kullanılan A+, A++, A+++ enerji sınıflandırması yerine yeni sınıflandırma sistemi olan A,B,C,D,E,F,G enerji sınıfları kullanılacaktır.
Evde en çok enerji tüketen ev aleti buzdolabı olarak dikkat çekiyor. 7 gün 24 saat çalışan A sınıfı bir buzdolabı günde 1.5 kW enerji harcarken, B sınıfı buzdolabı ise yaklaşık 1.7 kW enerji harcıyor.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Eğer sizin buzdolabımız eski sistem bir buzdolabı ise 1 günde ortalama 3500 Watt mertebesinden elektrik harcayabilir. Günlük buzdolabı için aile bütçenizden çıkan ücret ortalama olarak 80 kuruş civarında olması muhtemeldir. Aylık ise elektirik için ödeyeceğimiz ücret 24 TL civarında olacaktır.
Eski model bir buzdolabınız varsa iç panelde yer alan derecelendirmelere göre ayar yapmalısınız. İdeal olarak bu derece mevsime göre 2-5 arasında değişir. No-Frost buzdolapları içinde bu geçerlidir. Kış aylarında dereceyi 2 veya 3'e getirmeniz yeterli olacaktır.
Ortalama olarak bir buzdolabının saatlik tüketimi, 100 ile 250 watt arasındadır. Bu nedenle günlük ortalama 1-2 kWh tüketimini düşünmek mümkündür.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
– Buzdolabını, fırın, radyatör gibi ısı kaynaklarından ve güneş ışınlarından uzağa yerleştiriniz. – Buzdolabını yerleştirirken arkasında ve yanlarında boşluk bırakınız. – Buzdolabının kapılarını uzun süre açık bırakmayınız. – Buzdolabına konulmadan önce, gıdaların fazla olan paketleri çıkarınız.
Yeni yönetmeliğe göre teknoloji ilerledikçe ürünlere eklenen '+' sınıfları yok olacak, artık etiketlerde yalnızca A (en verimli) ile G (en az verimli) sınıfları kalacak.
A+ mini buzdolabı özellikle küçük yiyecek ve içecekler için kullanılan bir üründür. A+ buzdolabı çeşitlerinden ışıklı model, görünüş bakımından özellikle geceleri oldukça şık ve güzel olan bir modeldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri