A2 sınıfı ehliyet alabilmek için yazılı sınav ve direksiyon sınavı olmak üzere 2 sınava girmeniz gerekiyor. Eğer daha önce başka bir sınıftan sürücü belgesi aldıysanız, yazılı sınava tekrar girmenize gerek yok. Yazılı sınav, MEB tarafından daha önce duyurulmuş tarihlerde saat 11:00'de başlıyor ve 60 dakika sürüyor.
Motosiklet Ehliyeti Almak İçin Şartlar Nelerdir? Motosiklet ehliyeti almayı düşünen vatandaşların öncelikle MEB'e bağlı sürücü kurslarına yazılarak direksiyon eğitimi ile teorik eğitim alması gerekir. Sonrasında belirlenen tarihlerde yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılmaktadır.
E-Sınıfı ehliyet almak için Motor, Trafik, İlkyardım ve Direksiyon sınavına girerek başarılı olduktan sonra ehliyete sahip olunur. E-Sınıfı Sürücü Belgesi ile Tır, Motosiklet ve İş Makineleri dışındaki bütün araçları kullanabilirler. B-Sınıfı ehliyeti olanlar Motor ve Direksiyon sınavına girerler.
A2 sınıfı sürücü ehliyeti almak isteyenlerin, sürücü kursuna A1 araçlarda olduğu gibi 2023 yılında ortalama 5.900 TL ödeme yapmaları gerekiyor.
İlgili 44 soru bulundu
24 yaşını doldurmuş iseler direk başvuru yapabilirler. 18-24 yaş arası iseniz 2 yıllık A2 sınıfı ehliyet zorunluluğu vardır.
A2 ve A sıkıntılı. Kursa gitmeden ehliyet almak diye bir durum söz konusu değil. Teorik dersler sağlık dersleri gibi bir dizi dersleri almanız gerekiyor.
A2 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2400 TL, sınav giriş ücreti 280 TL, harç ücreti 705 TL, Toplam 3385 TL.
A1 ehliyeti, 16 yaşını dolduran kişiler tarafından alınabilirken A2 için 18 yaş şartı aranmaktadır. A2 sürücü belgesi alan sürücüler, en düşük motor hacmine sahip 50 CC motorlardan 600 CC motor hacmine sahip motorlara kadar kullanabilmektedir.
A2 sınıfı sürücü belgesi
Motor silindir hacmi maksimum 600 cc olan iki tekerlekli motosikletleri kullanabilmek için A2 ehliyet gerekiyor. Bu ehliyete sahip sürücüler güç sınırı 12 KW ve 16 beygiri aşmayan üç tekerlekli motosikletleri de kullanabiliyor.
E sınıf ehliyet, M, B, B1, F ve D1 ehliyet sahiplerinin kullanabildiği bütün araçları kullanabiliyor.
E SINIFI 5 YIL
Sonra Nüfus Müdürlüğü'ne giderek başvuru yapılıyor ve yeni ehliyet posta ile 1 günde adrese teslim ediliyor. Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli.
Kamyon ve kamyonetlerde 22 yaş ve üzeri bireylere E Sınıfı ehliyet alma imkanı sunulurken, otobüs kullanmak için E-Sınıfı ehliyet alma yaşı 24 ve üzeri olarak belirtilmektedir.
A2 ehliyetinin kullanabildiği araçlar 35 KW kadar 2 veya 3 tekerlekli motosikletlerdir. - Motor gücü kilovat ve altında olan 3 tekerlekli motosikletler kilovat / kilogram oranının maksimum 0,2 olduğu durumlardır.
A2 sınıfı ehliyet alabilmek için yazılı sınav ve direksiyon sınavı olmak üzere 2 sınava girmeniz gerekiyor. Eğer daha önce başka bir sınıftan sürücü belgesi aldıysanız, yazılı sınava tekrar girmenize gerek yok. Yazılı sınav, MEB tarafından daha önce duyurulmuş tarihlerde saat 11:00'de başlıyor ve 60 dakika sürüyor.
Ehliyetsiz çıkmak, kırmızı ışık ihlali vb. hatalar gibi trafikte yapılan her ihlal sürücüye para cezası ya da ceza puanı olarak geri döner . Bu hatalar bir yıl içinde yüz ceza puanına ulaşırsa Emniyet Müdürlüğü'nce ehliyetinize el konur.
Motor gücü 35 kw 'ya kadar olan (47 beygire kadar)motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir. Bunu 500 cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz.
Motor gücü 36 kw / 48 hp ve üzeri motosikletler için A sınıf sürücü belgesine ihtiyacınız vardır. 20 yaşındaki A sınıfı ehliyet alacakların en az iki yıllık A2 sınıfı araçlarda deneyim sahibi olması da şart koşuluyor.
Fakat Yallah Google! MT7 nin 35kw kiti var. Motor gücünü düşürüyor ve A2 ye uygun hale getiriyorlar.
Sıfırdan a2 aliyorsan 1-2 ay arası sürer. Sınav tarihlerini öğrenmen lazım. Elektronik sınav sistemine geçilmiş. Kurs ile konuşup hic derse bile girmeden en yakin tarihe randevunu alabilirsin.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek.
Direksiyon sınavındanda 4 hakkınız vardır ancak 4 sınav hakkındada başarısız olanlara ikinci bir 4 hak verilebilmektedir yeniden ücreti karşılığında ders almak kaydı ile 45 gün içinde başvuranlar bu hakkı elde edebilir. Bu hakkı kullananlar yazılı sınava girmeden 4 hak daha direksiyon sınavına girebilir.
SINAVSIZ OLARAK EHLİYET ALMAK KESİNLİKLE YASALARA AYKIRIDIR, SUÇTUR VE MÜMKÜN DEĞİLDİR.
İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur. Bu kişiler sadece 295 TL'lik direksiyon sınav ücretini ödeyerek sınava girebilirler.
Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen Sürücü Kursları Yönetmeliği Taslağı ile ilgili çalışmaları tamamladı. Yeni taslağa göre teorik ve direksiyon eğitiminde devam zorunluluğuna ağırlık verilecek. Teorik derslere ve direksiyon derslerinde 5'te 1 oranında devamsızlık yapan adayların kurstan kayıtları silinecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri