Evden e-Ticaret yaparken dükkan açma, şirket kurma zorunluluğu bulunmaz. Ayrıca evde üretim yapılarak, e-Ticaret sitelerinde, online pazaryerlerinde ya da sosyal medya üzerinden de satışlar yapılabilir. Bu şekilde, evden üretim yapılıp satıldığında da vergi muafiyetinden yararlanılabilir.
Ek Gelir Olarak E-Ticaret Yapmak
Ek gelir isteyen insanlar için şirket kurmadan satış yapabilecekleri bazı pazaryerleri bulunmaktadır. Ülkemizde bunlardan en yaygın olarak kullanılanları Gittigidiyor ve Amazon. Bu siteler üzerinden hem şirket hesabı hem de bireysel hesap açarak satış yapabilirsiniz.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar.
İlgili 42 soru bulundu
E-Ticaret yapabilmeniz için gerekenler
E-Ticaret ticaretin elektronik versiyonu olduğuna göre ticarette olduğu gibi bazı araçlara ihtiyacımız olacak. Bu araçlar ise; Tabiki ilk olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayar ihtiyacınız bulunmakta.
E-ticaret, çevrimiçi para kazanmanın en önemli yöntemlerinden biridir. Kendi işini kurmak isteyenlerin ilk tercihi olan bu sistem, popüler olduğu kadar para da kazandırır. E-ticaret yaparken imkanlarınıza uygun yöntemler deneyebilir, yolunuzda emin adımlar ile yürüyebilirsiniz.
E-ticaret Siteleri; Mobil duyarlı olarak tasarlanan e-ticaret siteleri üzerinden mobil e-ticaret yapabilmek mümkündür.
Sermayesiz E-Ticaret Nasıl Yapılır? Sıfır bir sermaye ile değil ama sermayesiz ticaret denilebilecek kadar az bir sermaye ile e-ticaret yapılabilir. Günümüz koşullarında az bir bütçe ile farklı iş modellerinde büyük işlere imza atabilirsiniz.
Ya da hangi durumlarda depolama yapmalısınız? Hemen cevaplayalım: E-ihracata başlamak için yurt dışında depo tutmanıza ya da depolama hizmeti almanıza gerek yok. Ürünlerinizi yurt dışı kargo hizmet veren lojistik firmaları üzerinden gümrük vergileri ödendikten sonra rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.
Şirket kurmadan vergiden muaf olarak internetten satış yapmak istiyorsanız online pazar yeri, sosyal medya ve e-ticaret sitenizde ürün pazarlama ve satışı yapmalısınız. El emeği ile üretilen mallar, alınıp satılan ikinci el ürünler, danışmanlık gibi hizmetleriniz muafiyete dahil edilebilir.
%4'lük gelir verisi ise herhangi bir işçi çalıştırmayan kişilerden alınan gelir vergisi oranıdır. E-ticaret şirketi kurmak için işletmelerin şirket kurmadan önce bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir.
Günden güne daha büyük paya sahip olan e-ticaret alanında birkaç gereklilik yer almaktadır. Vergi muafiyetinin olması, faaliyetlerin devamı için vergi levhasının olması ve mükellef olmak gerekir.
Yapılan yasal değişiklikle, 1 Ocak 2021'den itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere evlerde üretilen malların internetten satışında esnaf muaflığı tanındı.
Yapılan araştırmaların sonucuna göre online alışveriş ile en çok satın alınan ürünler teknoloji ürünleri oluyor. İkinci sırayı giyim ürünleri, üçüncü sırayı ise kitap ve çiçek siparişleri alıyor. Online alışverişle en çok satılan teknoloji ürünleri incelendiğinde ise karşımıza akıllı telefonlar çıkıyor.
Türk Ticaret Kanunu'na göre devlet memuru statüsünde çalışan kişilerin şahıs şirketi kurması, tacir veya esnaf olarak çalışması mümkün değildir. Fakat özel sektör çalışanları iş sözleşmeleri çerçevesinde şahıs şirketi kurabilmekte ve iş sözleşmesi tarafından engellenmedikleri takdirde ticari faaliyet yürütebilmektedir.
Şirket kurmak istediğiniz zaman limited şirket, anonim şirket ya da şahıs şirketi seçenekleriniz bulunuyor. Genellikle küçük ölçekli e-ticaret için şahıs şirketi açmak daha uygun olan bir durum. Şahıs şirketinin tavsiye edilmesinin sebebi ise, kuruluş maliyetlerinin düşük olması ve daha hızlı kurulabilmesi.
E-Ticaret normal ticaretten daha zordur. Sadece müşteri için kolaydır. Müşteri ürünü seçer, kredi kartı bilgilerini yazar, ödemeyi yapar ve artık ürünü bekler. Geri kalan tüm işlemler ile siz ilgilenirsiniz.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Satışlar İçin Vergi Mükellefi Olmak
Instagram üzerinden satış yapmak hukuki olarak bir e-ticaret faaliyetidir ve yapılan satışların yasal olabilmesi için çeşitli vergilendirmeler bulunmaktadır. Vergi mükellefiyeti olmadan kazanç sağlayanlara ilişkin cezalar bulunmaktadır.
E-ticaret uzmanı, internet üzerinden satış yapan işletmelerin satışlarını artırmak, online pazarlama stratejileri geliştirmek ve e-ticaret platformlarını yönetmekle sorumlu olan bir uzmandır.
Dilerseniz ilk olarak “E-ticarete atılmak gerçekten de mantıklı mı?” sorusu ile başlayalım. Bu soruya her ne kadar uzun bir cevabımız olsa da işleri basit tutmak adına evet diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri