Yılda toplam 10-15 kere yapılan e-YDS, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca ve Bulgarca olmak üzere 10 farklı dilde düzenlenmektedir. Sınav başvuruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvuru için belirlenen günde gerçekleştirilmektedir.
YDS Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacaktır. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular bulunacaktır (Tablo-1.B).
e-YDS'nin YDS'den tek farkı, sınavın bilgisayar ortamında yapılıyor olmasıdır. Bu sınava (e-YDS'ye) giren adaylar sınavı kazandıklarında, YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynı haklara sahip olacaklardır. e-YDS'nin en büyük avantajı, sınavın her ay yapılıyor olmasıdır.
YDS yani Yabancı Dil Sınavı'nın bir türüdür ve elektronik ortamda gerçekleştirilir. E-YDS İngilizce, Rusça, Almanca, Arapça gibi yabancı dil sınavı için puan almak isteyenler adına ek olarak düzenlenen bir sınav sistemidir. E-YDS sınavında, adayların yabancı dil bilgisi ve yeterliliği ÖSYM tarafından test edilir.
YDS sınavı nedir kimler girebilir? YDS sınavına başvuru için herhangi bir kısıt bulunmamaktadır. Kamu personelleri, lisans öğrencileri, lisans mezunları veya lisanüstü öğrenciler YDS sınavına başvurabilir.
İlgili 22 soru bulundu
HİÇ İNGİLİZCEM YOK. DOĞRUDAN SINAV HAZIRLIĞINA BAŞLAYABİLİR MİYİM? YDS, YÖKDİL ve YKS-DİL gibi sınavlara hazırlanma planları olan kişiler sınav hazırlığına başlamadan önce en az Intermediate yani orta düzeyde genel İngilizce bilgi ve becerisine sahip olmalıdır.
E-YDS, YDS'den daha mı zor? kolaylık-zorluk açısından YDS ile eşdeğerdedir, yani YDS'den daha zor değil ancak soruları bilgisayardan okumak ve yanıtlamak özellikle bilgisayarı bu amaçlar için çok sık kullanmayan adaylar için zorlayıcı olabilmektedir.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
Diğer Üniversite sınavlarına göre YDS daha uzun süreli kullanım imkanı tanımaktadır. ÖSYM mevzuatı üzerinden bakıldığı zaman, geçerli olan birçok farklı kurum adına YDS puanı 5 yıl boyunca kullanılabilmektedir.
e-YDS ve YDS Farkları;
e-YDS ise ÖSYM'nin geliştirmiş olduğu yazılım üzerinden bilgisayar başında gerçekleştirilir. * YDS İlkbahar ve Sonbahar dönemi olarak yılda 2 kez yapılırken e-YDS yılın hemen hemen her ayı yapılmaktadır.
Sınava girecek olan adayların birçoğunun aklında olan “YDS'ye girdim e-YDS'ye Girebilir miyim?” sorusuna gelecek olursak, - Aynı yıl içerisinde hem normal YDS hem de e-YDS'ye sayısız kez girebilirsiniz. Sınava girme anlamında ÖSYM'nin belirlemiş olduğu herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
56 doğru 70 puan getirir. 60 doğru 75 puan getirir. 64 doğru 80 puan getirir.
E-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikle adaylar 3 ayda bir kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek. E-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.
Adaylar saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Şurada Paylaş! E-YDS 2023/7 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? e-YDS 2023/7 İngilizce sınavının başvuru ücreti 490,00 TL'dir.
E-YDS de toplam 80 sorudan oluşmaktadır ve cevaplama süresi de 180 dakika, yani 3 saattir. E-YDS'de sorulan soru türleri ve içeriğinin YDS'den hiçbir farkı yoktur; E-YDS'de de kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama, yorumlama ve muhakeme becerisini ölçen sorular sorulmaktadır.
e-YDS 2023/8 Arapça/Rusça alanlarında; 11 Haziran 2023 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacaktır.
YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı
e-YDS 2023/3 İngilizce alanında, 18 Mart 2023 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacaktır.
YDS Ekim ve Nisan aylarında yapılan bir sınavdır. 2023 yılı için yapılacak Yabancı Dil Sınavı Nisan ayının 2 . haftası ve Ekim ayının 3 veya 4. haftası olacaktır. 2023 YDS tam sınav tarihlerini öğrenmek için 2023 ÖSYM sınav takvimini kontrol edebilirsiniz.
YABANCI DİL
Yabancı dil bilgisi okuma, yazma, konuşma, dinleme becerileri olarak ayrı şekilde derecelendirilmelidir. Varsa sınav puanı eklenebilir. (IELTS, TOEFL, YDS vb.)
YÖKDİL sınavı dil tazminatı için kullanılabilir mi? Hayır, kullanılamaz. Dil tazminatı için YDS ve e-YDS kullanılmaktadır.
- 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. YDS'de Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? YDS'ye giren doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.
İstanbul, Ankara ve İzmir dışında bir yerde e-yds için özel olarak hazırlanmış e-sınav binaları olmadığı için bu şehirler dışında e-yds'ye girme şansınız yok maalesef. Elektronik yds diye de geçer e-yds. Yani elektronik ortamda bilgisayar üzerinden sınava giriyorsunuz.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
1) YDS kağıt üzerinde yapılırken e-YDS bilgisayar başında gerçekleştirilir. ÖSYM tarafında geliştirilen bir yazılım yardımıyla sınav gerçekleştirilir. Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan sınav merkezlerinde bu sınav gerçekleştirilir.
Sınava başvuru kontenjanları sınırlı ve hemen doluyor. Hazırlık süresi daha uzun ve YDS'ye yönelik kaynak daha fazla. Optik formda yanlışlıkla boş bırakılan soru fark edilemiyor. Seçenekler tercih edildiğinde sorudaki boşluğa gelerek bir bütün olarak okunabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri