Kastamonu'nun Küre ilçesine yakın bir noktada Ecevit geçidi bulunuyor. Geçide yakın bir noktada bulunan Ecevit konağında ise Ecevit çorbası yaklaşık 700 yıldır yapılan bir lezzet. Bu sebeple Kastamonu çorba kültürünün en önemli lezzeti arasındadır.
Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet "Ecevit çorbası" sunuyor. Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet "Ecevit çorbası" sunuyor.
Lezzeti şanlı tarihimizin derinliklerinde gizli olan, ilk tattığınızda sizi derin hatıralara sürükleyecek olan meşhur Ecevit Çorbası…Yolunuz Kastamonu'ya düşerse Ecevit Çorbasını tatmadan sakın dönmeyin. Bu lezzeti ilk tattığınızda diğer çorbalardan ne kadar da farklı bir lezzete sahip olduğunu göreceksiniz.
Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk. hamur pişene kadar kaynatılır. Nane ile süsleyip servis edilir, afiyet olsun.
Bir bütün soğan (yaklaşık 100 g), 8 gram tuz, 2 litre su ve 5 gram karabiber ilave edilerek haşlanır. Elde edilen tavuk suyu, Kara Çorba yapmak üzere ayrılır. 2 litre tavuk suyuna 10-15 ml kızamık ekşisi eklenir ve karıştırılır. 20 gram un, 500 ml soğuk su ile karıştırılır ve kaynayan çorbaya eklenir.
İlgili 26 soru bulundu
HÖRRE ÇORBASI NASIL YAPILIR? 2 kaşık tereyağı ile un, kısık ateşte kavurulur. 5 bardak su eklenir, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra başka bir tavada yarım kaşık tereyağı eklenip akabinde salçası ilave edilir. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirildikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.
Tencereye küp doğranmış domatesi, biberi, sarımsağı koyup soteleyelim. Haşlanan tavukları, börülceyi ve ıslatılan tarhanayı tencereye alıp 4 bardak su ilavesiyle 15 dakika karıştırarak pişirelim. Tuzu, nohutu, pulbiberi ekleyin. Zeytinyağını kızdırıp üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir. Et suyu kaynatıldıktan sonra oğmaçlar ilave edilir, oğmaçlar pişince tereyağı ile nane bir kapta kavrulduktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Bu iştah açan, Bursa ilimizden bize armağan olan nefis çorbanın tarifini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Sofralarınıza lezzeti ve şifasıyla gelmesi dileğiyle! Afiyet olsun! Tıklayınız.
Ovmaç Çorbası (Kastamonu-Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
Üzerine; Eritilmiş tereyağı
1. Banga | Nijerya. Banga çorbası, hurma fıstığı meyvesinden, çeşitli baharatlardan ve çeşitli et ve balıklardan yapılan lezzetli bir çorbadır.
Kastamonu'ya özgü yemekler arasında etli ekmek, banduma, kuyu kebabı, incir dolması, siyez bulgur pilavı, ekşili pilav, simit tiridi, cırık tatlısı, mıklama, üryani eriği hoşafı, patates paçası, İnebolu simidi gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Anayasaları; Kalite ve lezzeti aynı standartta sunmak. Tarhana üretimi için Kütahya'nın tercih nedeni ise Tarhana üretimi için en ideal kuru havanın olduğu yer Tavşanlı ve Gediz'miş. Üretim yeri Tavşanlı, şirket merkezi İzmir. Yılda 350 ton tarhana yapıyorlar.
Bıt bıt çorbası kıyma ve ince bulgurla hazırlanan minik köftelerin nohutla birlikte terbiyeli bir çorbada pişirilerek hazırlanıyor. Bir açıdan lebeniye çorbasını andırsa da bazı farklar var. Bunların başında şüphesiz lebeniye çorbasının köftesinde bulgur olmaması var.
Borç çorbası veya borş çorbası (Ukraynaca борщ borşç), Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağından bir çorba. Borcun içerdiği sebzeler kemikli sığır etinin suyunda pişirilir. Rengini pancardan almaktadır. Bazen az pancar katılarak kırmızı yerine sarı renk elde edilmektedir.
Bu kültürün önemli bir parçası olan çorbalar, ekonomik ve besleyici olması bakımından Gaziantep mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Alaca çorba, Gaziantep yöresinde yer alarak, Türk ve Anadolu mutfak kültürünü temsil eden değerlerden bir tanesidir.
kırım tatarlarının nefis yemeklerinden birisidir.
Kırım'dan 18. yüzyılın sonunda Anadolu'ya göç eden Tatarlarla bilinir hale gelen "sorpa çorbası", yüksek besin değeri ve lezzetiyle Eskişehir'in yöresel yemeklerinin başında geliyor. Kuzu eti, taze nane, yoğurt, soğan, un, su ve kırmızı biber kullanılarak hazırlanan "sorpa çorbası" Eskişehir'de beğeniyle tüketiliyor.
Haşlanan mercimeğin suyunu süzüp tencereye ekliyelim. 1.5 lt su ile mercimekleri pişinceye kadar kaynatalım. Erişteyi, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de katalım. Erişteler pişip çorba koyulaştıktan sonra kırmızı pul biber ve naneyi erittiğimiz yağın içinde kızdırıp çorbaya ilave edelim.
Çürük çorbası aslında Adana mutfağına ait bir sokak lezzeti. İçinde yanak, boyun, beyin, dil gibi kelle parçaları bulunan bu çorba, kentte genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Zaman zaman Maraş usulü kelle paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat sevenlerin favorilerinden.
Beyran Çorbası (Gaziantep) Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında tüketilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.
Çorbası şu şekilde hazırlanır; bir tencerede yağ ile un kavrulur, t avuk suyu, tavuk eti ve salça eklenir, isteğe göre acı biber de konulup kaynatılır. Bu işlemler bittikten sonra Hamur tepsisinin ortasına çorba tası oturacak şekilde oyuk açılır. O oyuğa Arabaşı'nın çorbası konur veya çorba dökülür.
Miyane Çorbası Nasıl Yapılır
Tereyağında 1.5 kahve fincanı ölçüsünde un hafif kavrulur. 4 bardak tavuk suyu, bu una yavaş yavaş eklenir. Karıştırılarak kaynatılır. Tuzu konur. Limon sıkılarak içilir yada çorbanın üzerine çiğ domates rendesi konur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri