Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Herhangi bir liseden(LİSE ,MESLEK LİSESİ ,SAĞLIK MESLEK LİSESİ ) mezun olan öğrencilerimiz alan ayrımı yapılmaksızın(SAYISAL ,SÖZEL ,EŞİT AĞIRLIK ) Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hukuk, Mühendislik, Fizik Tedavi, Turizm, Spor ve diğer tüm bölümlere yerleştirilir.
Eczacılık Tercih Puanları
Sayısal puan (MF- matematik ve fen puanı) ile öğrenci alan bölüm genellikle yüksek puanlarla öğrenci kabul eder.
Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.
Eczacı olmak için belirli bir eğitim süreci gereklidir. İlk adım olarak lise eğitimini tamamlamalısınız. Daha sonra üniversite sınavına girerek Eczacılık Fakültelerine kayıt olmak için yeterli puan almanız gerekmektedir. Eczacılık fakültesine kaydolduktan sonra beş yıl boyunca eczacılık eğitimi alacaksınız.
İlgili 33 soru bulundu
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.500 TL ile 37.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Eczacı maaşı 24.600 TL iken, en yüksek ise 65.000 TL'dir.
Eczacılık mesleğine yönelik adayların Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Kimya, Biyoloji veya Moleküler Biyoloji ve Genetik gibi sağlık ve bilim alanlarından mezun olmaları gerekmektedir.
Eczacılık bölümü mezununun iş olanakları oldukça fazladır.Ar-ge de, Serbest eczacılık yaparak, hastane eczacılığı, ilaç fabrikaları, yardımcı eczacı, mesul müdür , akademisyen ve daha bir çok alanda çalışabilir. Eczacılık Fakültesi mezunları birçok farklı alanda çalışabilir. Bunlardan biri endüstri eczacılığıdır.
MADDE 5 – (1) Eczane açmak ve işletmek ile ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olmak şarttır. Serbest eczaneler ancak bir eczacının sahip ve mesul müdürlüğünde açılabilir.
2. Eczacılık eğitimi kaç yıldır ve ders içerikleri hakkında bilgi alabilir miyim? Eczacılık eğitimi hazırlık programı haricinde 5 yıldır. Yeni öğrenciler isterlerse, bilgisayar dersleri de verilen bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Sınıfına girmek için başvurabilirler.
Türkiye'de ve dünyada en çok tercih edilen mesleklerden biri olan eczacılık, öncelikle insan vücudunu ve işleyişini kavramayı sonrasında ise ilaçların bu işleyişe yapacağı etkileri anlamayı gerektirir. Hem sağlık bilimlerinin hem de kimyanın bir arada bulunduğu bu mesleğin eğitiminin kolay olmasını bekleyemeyiz.
Fakültemizden mezun olan eczacılar, yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde başta serbest eczanelerde (serbest eczacı) , hastanelerde (hastane eczacısı), ilaç ve kozmetik endüstrisinin üretimden başlamak üzere tüm birimlerinde, akademisyen veya araştırmacı olarak yüksek öğretim kurumlarında çalışabilirler.
Ülkemizdeki eczacılık fakültelerinden mezun olan gençler, genel olarak Avrupa ülkelerinde diploma denkliği kabul edilmediği için eczane açamazlar. Bir süre daha okumaları, gerekli kredileri tamamlamaları ve bazı sınavlardan geçmeleri gerekir. Bu durum ülkemiz içinde aynen geçerlidir.
Eczane yardımcılığı eğitimi almış kişiler artık eczane yardımcısı olmaya adaylardır. Lise diploması olan kişiler veya genel lise dengi mezun olmuş kişiler eczane yardımcısı kursu almaya uygun kişilerdir. Eczacı yardımcısı olmak için teknik olarak tek eğitim şartı budur.
Üniversite eğitimi yerine kurslara katılmanız durumunda ise T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Eczacıları Birliği ve T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte hazırlanan eğitim protokolüne uygun eğitimi tamamlamak ve sertifika almak şarttır. Eczane kalfası olmak için gerekli evraklar, ilgili kurumlar tarafından belirlenir.
Yeni sentezlenmiş veya bitkilerden ayrıştırılmış maddelerin etkilerini biyolojik yapısını laboratuvar çalışmaları ile deney hayvanlarında, klinik araştırmalar ile insanlarda inceleyerek ilaç geliştirme çalışmalarına katkı veren bir tıp ve eczacılık bilimidir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 17.500 TL ile 20.700 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Eczacı Kalfası maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 23.400 TL'dir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Psikolog maaş beklentisi aylık ortalama 24.900 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 20.100 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Hemşire maaşı 17.900 TL iken, en yüksek ise 65.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri