Eczanelerde 3 lira civarında.
Veteriner hekim reçetesiyle; veteriner muayenehanelerinde ve eczanelerde satılır (VHR).
Hepsi veterinerler de bulunur onlardan alıp evde kendiniz yapabilirsiniz.
Veteriner hekim reçetesi ile eczanelerde ve veteriner muayenehanelerinde satılır (VHR).
Eczanelerde 3 lira civarında. lütfen veterinerinize danışın.
İlgili 15 soru bulundu
Preperasyonun 3 haftalıktan 12 haftalığa kadar yavru köpeklerde önce 3 haftalık aralıklarla daha sonra her 3 ayda bir ve tek seferde olmak suretiyle uygulanması önerilir.
Köpeklerde İç ve Dış Parazit Uygulamaları İçin Özet Tavsiye;
3- İç parazitlere karşı tedavisi yapılan yavru köpeğin (1 aylıktan itibaren 2, 3 hafta ara ile 4 kez) sonrasında koruma amaçlı olarak ömrü boyunca 2 ayda 1 parazit kürünün tekrarlanması tavsiye edilir.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
İç parazitler için antiparaziter ilaç uygulaması yapıldıktan sonraki 2-3 gün içinde dışkıda parazit görülmesi halinde antiparaziter tedavinin devam etmesi gerekir. Bağırsak parazitleri ince çubuk (spagetti) veya çok küçük kurtçuklar (kırık pirinç tanesi) şeklinde görülmektedir.
Tenizol oral tabletin köpek ve kedilerdeki pratik dozu 10 kg canlı ağırlık için 1 tablettir.
İç parazit ilaçlarının uygulanma yoluna göre fiyatları; Enjektabl yöntemiyle uygulanan aşı ücretleri kediler için: 60 ile 80 TL arasında. Oral yolla uygulanan iç parazit ilaçları ücretleri: 50 ile 70 TL arasında.
Serbest olan elinizle hapı dilin mümkün olduğunca arka kısma atabilirsiniz. Kedinizin ağzını bu işlemin ardından hemen kapatmaya dikkat etmelisiniz. Yuttuğunu görene kadar da mutlaka boğaz bölgesine hafif sıvazlama hareketinde bulunmalısınız.
Kedi iç dış parazit aşısı uygulamak için farklı süreler belirlenmiştir. 1 yaşını doldurmuş kediler için her 3 ayda bir defa iç ve dış parazit aşısının yapılması gerekir. Kedilerde parazit aşı uygulamalarının her 3 ayda bir uygulanması tavsiye edilir.
İç Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Dış Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Kedi Karma Aşısı (2-6 ay aralığında 2 kez, sonraki her yıl birer kez tekrarlanır.)
sorusunun yanıtı evet olarak verilebilir. Kancalı kurtlar, bazı tenya türleri, toksoplazma gibi parazitler kedilerden insanlara geçebilir.
İç parazit kediyi öldürür mü sorusu değişkenlik gösterir. Eğer iç parazit yavru kedide meydana geldiyse bu ölümcül olabilir. Çünkü yavru kedilerin bağışıklık sistemleri çok daha zayıf ve savunmasız olur. Yetişkin kedilerde ise ölüm ihtimali oldukça düşük seyreder.
Eğer aşı olmazlarsa karşılaşabilecekleri zorlu ve sonu ölümle bitebilen hastalıklara yakalanabilirler. Bu zor hastalıklardan birkaçı ise, kedi gribi, kedi nezlesi, kompleks üst solunum yolu enfeksiyonu ve gençlik hastalığıdır. Üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar kedilerde ciddi sorunlara neden olabilir.
Bu olumsuz durumlarda tedavi amaçlı kullanılan kedi pire ilacı fiyatları, tüm eczanelerde, kokulu ve kokusuz formlarıyla satışa sunulur.
Ancak ilk vurulan iç dış parazit aşısı sonrasında yaş fark etmeksizin her 2 ya da 3 ayda 1 defa bu aşının tekrarlanması gerekmektedir. Düzenli bir şekilde bu periyot devam ettirilmelidir. Köpeğine aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri ise bu tedaviyi ilaç şeklinde de devam ettirebilmektedir.
Kullanım Şekli ve Dozu: Veteriner hekiminiz başka bir şekilde kullanımını tavsiye etmediği sürece kullanımı, kedi ve köpeklerde her 10 kg canlı ağırlığının başına 1 adet Tenizol tablet kullanıma uygundur. Örnek verecek olursak köpeğin canlı ağırlığı 15 kg ise 1 tam 1 de yarım tablet olarak verilmelidir.
İnsanlar için oldukça güvenilir kabul edilseler de asetominofen = parasetamol kedi ve köpekler için zehirli etki gösterirler . Küçük hayvanlar için genellikle öldürücüdür . Köpekler için ; 150 - 200 mg / kg canlı ağırlığı ya da üstü olarak belirlenmiştir.
Sağlıklı bir hayat sürmeleri için her kedinin aşı takvimine uygun şekilde aşı olması gerekmektedir. Kedilerin aşılarının gecikmesi onları salgın hastalıklara, viral enfeksiyonlarına ve mantar enfeksiyonlarına karşı savunmasız hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri