Eau De Parfum (EDP) Kullanımı Yoğun esans ve kalıcı koku sağlayan bu parfümler özellikle kış ayları ve gece gezmelerinizde sizin en doğru eşlikçiniz olacaktır. Sıktıktan sonra 5-6 saat sonra tekrar sıkarak parfümünüzün üzerinizdeki yoğunluğunu arttırabilirsiniz.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
EAU DE PARFUM (EDP)
EDP'ler yüksek esans konsantrasyonuna sahip olduğu için soğuk aylarda veya gece saatlerinde kullanılmaları tercih edilir.
Parfümü çok uzaktan ya da çok yakından sıkmayın. 10-15 cm parfüm sıkmak için ideal uzaklıktır. Kuru cilt yerine nemli ya da yağlı bir ciltte parfüm daha kalıcı olur. Bu sebeple parfüm sıkmadan önce o bölgeyi nemlendirebilirsiniz.
Genel olarak EDP'ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor. EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP'ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT'leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT'ler dört mevsim kullanılabiliyor.
İlgili 21 soru bulundu
Parfüm Tene Mi, Kıyafete Mi Sıkılır? Parfümü sadece cildinize uygulamalısınız.
Alkol ve su oranı EDT parfümden daha az olan EDP'ler, içerisindeki aroma seviyesinin fazla olması sayesinde tende 4 veya 5 saat kalabiliyor. EDT'lere kıyasla daha yoğun kokulara sahip olan EDP parfümleri genellikle kış aylarında ve gece etkinliklerinde tercih edebilirsiniz.
Kokuları EDP parfümlere oranla daha hafiftir. Kokusu daha hafif olduğu için günlük aktivitelerde ve gündüz davetlerinde tercih edilen kokulardır. EDT parfümleri EDP parfümlere kıyasla daha az yoğun olmaları sebebiyle kalıcılıkları da daha kısa sürer.
Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur sorusuna yanıt olarak kıyafetler verilebilir. Parfümlerin giysilerinizde uzun süre kalmasını istiyorsanız, kumaş pamuk gibi malzemelerden yapılmış olmalıdır. Parfüm kokusu diğer triko ve giysilerde kalıcı olmayabilir.
“Eau de toilette parfüm ne demek?” sorusuna, kısaca kalıcılığı 4-6 saate kadar olan kokular şeklinde cevap verebiliriz.
EDT, hafif bir konsantrasyona sahiptir ve ferah bir koku vadeder. Gün içerisinde tazelemeyi gerektirir. EDP, yoğun bir konsantrasyona sahiptir ve bunun sonucunda da daha uzun süre kalıcılık sağlar. EDT'ye göre daha zengin esans yoğunluklarına sahiptir.
Size tavsiyemiz sıcak bir iklimde parfümünüzü saçlarınıza veya kullandığınız fulara sıkmanız yeterli olacaktır. Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır.
Öncelikle parfüm nasıl kullanılmalı şeklinde gelen soruların ilk yanıtı olarak; parfüm sıkılacak yerin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Çünkü parfüm kokusu ten ile karıştıktan sonra koku bırakmaktadır. Bu yüzden temiz ve kuru bölge parfüm kokusunu tam anlamı ile ortaya çıkaracaktır.
cilde sıkılırsa, koku maksimum iki saat durabilir. ondan sonra yok olur. elbiseye sıkılırsa, iki, hatta üç gün kokusu kalır. en güzel formül ikisine de sıkmaktır. özellikle kıyafetin ense kısmına ve kendi ensenize ve kulak arkanıza sıkarsanız, hem kokunuz kalıcı olur hem de etrafa konunuz yayılır.
PARFÜMÜNÜZÜN DAHA KALICI OLMASI İÇİN İPUÇLARI
Parfümü sıkmadan önce cildinizin nemli olmasına dikkat edin. Temiz ve nemli bir cilt parfümünüzün daha iyi tutunmasına yardımcı olabilir. Parfüm öncesinde hafif bir vücut yağı veya nemlendirici losyon kullanmak, kokunun cilde daha iyi yapışmasına yardımcı olabilir.
Yoğun parfümlerden 1-2 fıs, hafif parfümlerden 3-4 fıs sıkmak genel bir öneridir. Parfümün cilde yedirilmesi için ovmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı parfüm kullanımı, boğucu bir kokuya neden olabilir.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Parfüm kullanırken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de kıyafete parfüm sıkılmaması gerektiğidir. Çünkü kıyafetler vücut kokusunu da aldıkları için parfümle karıştığında kötü koku ortaya çıkarabilirler. Bunun yanında kıyafete sıkılan parfümün kalıcılığı tene sıkılmasına göre çok daha düşüktür.
Eau de parfum ile eau de toilette arasındaki temel fark, parfüm yağı hacmindedir. Bir Eau de parfum (EDP), yaklaşık % 15-20 oranında yüksek dozda parfüm yağları ile yapılır. Kalıcılığı yaklaşık 6 saat kadar devam eder.
abdest suyu. eau de toilette tuvalet suyu demektir. bunun nedeni fransada eskiden kanalizasyon altyapısı değil, üstyapısı olmasıdır.
Daha çok kış aylarında kullanılan EDP parfüm seçeneklerinde esans yoğunluğu da % 10 ile % 20 arasında bulunmaktadır. Bu yüzden yaz aylarında EDP parfümleri ağır kokulara yol açabilmektedir. Özellikle kalabalık davetlerde EDP parfüm kullanımı da önerilmemektedir.
Eau de Toilette ve Eau de Cologne çeşitlerine göre daha kalıcı ve etkili olan EDP parfümler, alkol içinde daha fazla koku konsantresi bulundurur.
Ayrıca parfümlerin etiketlerine dikkat edilerek kalıcılık derecesini de öğrenmek mümkündür. Parfümlerde üç farklı kalıcılık derecesi bulunmaktadır. Bu dereceler; EDP, EDT ve EDC olarak ortaya çıkmaktadır. Bir parfümün üzerinde Eau De Parfume ya da kısada EDP yazısı varsa o parfümün kalıcılık derecesi çok yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri