Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü toplam 152 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Bölümün 2022 yılı elektrik mühendisliği üniversite puanları 383.707 olmuştur.
Elektrik mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Elektrik Mühendisliği , üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği, elektronik devreler, biyomedikal sistemler, enerji sistemleri (üretimi, iletimi, dağıtımı), kontrol sistemleri, iletişim, otomasyon, hesaplama, bilgilerin depolanması ve aktarılması gibi alanların temelini oluşturmaktadır.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 283,80633, en yüksek 545,04138'dir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 298210, en yüksek 426'dır.
İlgili 31 soru bulundu
Elektrik Bölümü 2 yıl ve 4 dönemden oluşur. Bu bölümden mezun olmak için derslerin ve stajların başarıyla tamamlanması gerekir.
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır? Elektrik Elektronik Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 39.900 TL civarındadır.
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Demek? Elektrik mühendisleri, elektrik motorları, radar ve navigasyon sistemleri, iletişim sistemleri veya elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirir, test eder ve denetler.
Elektronik Teknolojisi 2 yıllık ne iş yapar sorusu için öncelikle mezunların elektronik teknikeri ve elektronik teknolojisi teknikeri unvanını kazandıkları belirtilebilir. Elektronik teknikeri, her türlü elektronik cihazın üretiminde görev alır. Ayrıca bu elektronik ürünlerin ilgili satış departmanlarında çalışabilir.
Elektrik Elektronik Mühendisliği – Mühendislik Fakültesi.
Üniversite Sayısı: Elektronik Teknolojisi bölümü toplam 75 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
KARİYER: Mezunlarımız Türk Telekom, Türk Kablo, TRT, Türk Hava Yolları, Askeri Elektronik Sanayi gibi kuruluşlarda, elektronik alet ve cihaz üreten firmaların yanı sıra haberleşme, tıp elektroniği, bilgisayar, tekstil, konularında faaliyet gösteren tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışabilirler.
Elektrik Teknikeri olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Teknikeri maaşı 2023 verilerine göre ortalama 25.200 TL civarındadır.
ATILIM ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği.
05 Ağustos 2021 günü yayınlanan YÖK İstatistiklerine göre Elektrik, Elektronik mühendisliği programlarından 2019-2020 öğretim yılında mezun olanlar sayılarına ilk bakışta şöyledir. 2019-2020 öğretim yılında 9.578 Erkek, 2.153 Kadın olmak üzere toplam 11.731 öğrenci mezun olmuşlardır.
Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü sayısal puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.
ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü başından beri Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile yakın işbirliği içinde olmuştur.
ÖSYM ve YÖK kayıtlarına göre bugüne kadar EMO'nun mesleki alanlarında toplam 110 bin 38 kişi mezun olarak mühendis olmuştur.
2 yıllık deneyimli mühendis: 25.000 TL. 5 yıllık deneyimli mühendis: 30.000 TL. 10 yıllık deneyimli mühendis: 35.000 TL. 20 yıllık deneyimli mühendis: 45.000 TL.
Elektrik Elektronik Mühendisi Elektriğin ihtiyaç duyulduğu heryerde iş yapabilir kesinlikle ve rahat iş bulma imkanı var ama yine söylüyorum kendini geliştirmek işi öğrenmek çok önemli.Üniversiteye girdiğinizde yaz tatillerinde çalışın bölümünüzle ilgili yerlerde. Tecrübesiz elemanı kimse istemez.
Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri