İncir yaprağı çayı hazırlanırken, 1 litre kaynayan suyun içerisinde 3 tane taze incir yaprağı ve 1 yemek kaşığı kurutulmuş olarak incir yaprağı eklenir. 10 dakika kaynattıktan sonra süzülerek içilebilir. Bitki çayı olarak oldukça fayda sağlayan incir yaprağı çayını günde 2 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz.
İncir Yaprağı Ne Zaman Toplanır? İncir yaprağını kullanmak için; sonbahar mevsimini bekleyebilirsiniz. Gerekli tüm vitamin ve mineralleri yapısına alan incir yaprağı, sonbahar aylarında toplanıp kurutmaya hazır hale gelir.
İncir sütü içerik açısından çok güçlü bir besin maddesidir. Kalsiyum, potasyum, A ve L vitamini, bakır ve magnezyumun yanı sıra antioksidan da içerir. Bu yüzden pek çok cilt hastalığına da faydası bulunmaktadır. İncir sütü siğil sorunu ile başı dertte olanlar için de şifa kaynağıdır.
Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
İncir yaprağı suyu veya çayı bağırsakları çalıştırıp, sindirim sistemini iyileştirir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Antibiyotik etkisi vardır. Kan şekerini düzenler.
İncir yaprağının yaygın olarak bilinen faydaları arasında bağırsakları çalıştırması geliyor. Tıpkı meyvesi gibi incir, yaprağıyla da bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir etki oluşturabiliyor. Eğer kabızlık gibi bir sorununuz varsa incir yaprağı çayı demleyerek içmeniz önerilenler arasında yer alıyor.
Kalp hastalıklarının tedavisi için doğal içerikli bir yardımcı olan dut yaprağının kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Bu bitkinin faydalarından yararlanmak için dut yaprağı ile birlikte alıç çiçekleri kaynatılabilir.
Dut yaprakları A, B, C, D ve E vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve kalsiyum içerir. Yapraklar ayrıca protein açısından zengindir ve gözler için faydalı olan lutein içerir. İyi bir antioksidan kaynağı olmasının yanı sıra dut yaprakları midedeki asitliği azaltmaya yardımcı olur.
-Dut yaprağı özellikle şeker hastalığı için oldukça faydalıdır. -Ayrıca tansiyonu dengeleyici özelliği de bulunmaktadır. -Hatta dut yaprağının kötü kolesterolü düşürücü özelliği de bulunmaktadır. -Tam bir karaciğer dostudur.
İncir yaprağı sütü günümüzde alternatif tıpta kullanılmaktadır. Özellikle pek çok şeye iyi gelmesi nedeniyle insan sağlığına faydalı besinler arasında yer almaktadır. İncir yaprağı sütü kozmetikte çok sık kullanılmaktadır.
Ayrıca incir sütü et beni gibi ciltteki belirgin rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. El üzerinde oluşan siğilleri doğal yöntemlerle temizlemek için incir sütünü tercih edebilirsiniz.
VARİSTEN İNCİR YAPRAĞI İLE KURTULUN
Doğal ve bitkisel yollarla varisin önüne geçmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Dr Ömer Coşkun, “İncir yaprağı varis için oldukça etkilidir.
İncir Yaprağının Zararı Var mı? Yapılan araştırmalar neticesinde hem incir meyvesinin hem de incir yaprağının herhangi bir zararı bulunmadığı biliniyor. Tabii mutlaka diyabet problemi olan ve insülin kullanan kişiler, incir yaprağına değerlendirmeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır.
genel olarak Ocak- Şubat aylarında yapılır. İklimin ılıman geçtiği Aydın ve İzmir illerinde ağaçlar yaprağını döker dökmez Kasım ayından itibaren budama işlemine başlanabilir. b) Yaz Budaması: Yaz boyunca ( Mayıs- Haziran- Temmuz ayları) yapılan budamadır.
Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.
Ceviz yaprağı antioksidan etkiler gösteriyor, vücudu toksinlerden arındırıyor. Antioksidan etkileri sayesinde vücudu birçok hastalığa karşı koruyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan şekerini düşürücü bir etki gösterebiliyor, bu yüzden mutlaka doktora danışarak tüketmek büyük önem taşıyor.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Körpe dut yapraklarını bu harçla sarın ve tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve 2 su bardağı su koyup pişirin. Soğuk servis edin. Afiyet olsun…
Yüksek anti-oksidan kaynağı, karaciğer hücrelerini yenilemede birebir etkili, kan şekerini dengeleyici ve ağrı kesici özelliği ile saymakla bitmeyecek faydaya sahip dut yaprağını mutlaka tüketmeliyiz.
1 litre suyu kaynatın. Ardından 3 ya da 4 adet kurutulmuş dut yaprağını kaynar suyun içine atın. Yaklaşık 2 saat ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Demlenen dut yaprağı çayını her sabah kahvaltıdan önce ya da akşam yemekten önce aç karnına tüketebilirsiniz.
İncir yaprağı vücuttaki iltihap ve enfeksiyonunun doğal olarak atılmasını sağlar. Özellikle idrar yolu enfeksiyonun temizlenmesinde etkili olduğu görülmektedir. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan incir yaprağı, diyabet hastalarının doktorlarının onayıyla incir yaprağı tüketebilecekleri aktarılmaktadır.
Şekerin faydaları
Beyin veya kaslar hızlı bir şekilde enerjiye ihtiyaç duyduğunda, glikoz gibi basit şekerler bunu özellikle hızlı bir şekilde sağlar. Kırmızı kan hücreleri ve böbrek medullası da bir enerji kaynağı olarak glikoza bağlıdır.
İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır. Sindirimin düzenlenmesine, kalp sağlığının korunmasına ve kan şekeri yönetimine yardımcı olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri