Her bankanın EFT için günlük işlem limiti mevcuttur. Bu limitin oranı, bankadan bankaya farklılık gösterir. Genellikle bankacılık sektöründe limit koyma prensibi, banka kullanıcılarının güvenliği açısından uygulanmıştır. EFT limiti ile kullanıcıların bilgisi dışında para gönderimini engellemek amaçlanır.
İşlem saatlerinin yanında EFT limiti de bankalara göre değişebiliyor. Yine genelleme yapacak olursak bankalarda gün içerisinde yapılabilecek olan EFT limiti 200.000 TL ila 300.000 TL arasındadır.
Limit arttırımı için müşterisi olunan bankanın şubesine gidip birebir bilgi alarak başvuru yapılabilir, ya da bankaya ait ATM'ler üzerinden bu talep iletilebilir. Ek olarak, bankanın çağrı merkezi aranabilir. Bu konuda zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu bu kanalları kullanmak oluyor.
EFT işlemlerinde para transferi için bir üst sınır yoktur. FAST işlemlerinde tek seferde 20.000 TL'ye kadar olan miktarlar için para transferi yapılabilir. EFT işlemleri internet ve mobil şubelerden, banka şubelerinden, telefon bankacılığı üzerinden ve ATM'lerden gerçekleştirilir.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
İlgili 16 soru bulundu
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
İnternet şubesi bireysel müşteri yoluyla yapılan EFT işlemlerinde ise Bin TL'ye kadar 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar 2.29 TL ve 50 Bin TL üzeri işlemlerde 28.65 TL işlem ücreti alınmaktadır.
Güncel olarak Ziraat Bankası tarafından uygulanan EFT limiti, bireysel hesaplar için 200.000 TL'dir. Bu limit banka tüzel hesaplar için ise 1.500.000 TL olarak belirlenmiştir.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında, 20.000 TL ve altındaki para transferlerinizi 7 gün 24 saat yapabilir, işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Garanti BBVA Mobil (Bireysel) üzerinden 20.000 TL ve altı, başka bankaya yapılacak tüm para transferi işlemleri FAST sistemi üzerinden gönderilmektedir.
Sistem 8 Ocak 2021'de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 14 Şubat 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 20000 TL'ye yükseltilmiştir.
Kullanıcıların farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde Para aktarımı gerçekleştirdiği Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlemlerinde limitler 20 bin liraya yükseltildi.
Para transferinizi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında yapmak istiyorsanız 7 gün 24 saat işlem yapabilir ve tek seferde 20.000 TL'ye kadar gönderim yapabilirsiniz.
Bankalar arası EFT işlemi 7 gün 24 saat boyunca FAST ile yapılabilir. Fonların Anlık ve sürekli Transferi olarak isimlendirilen yeni sistem ile farklı bankalardaki hesaplara para transferleri 5 dakika içerisinde 7/24 gerçekleştirilebilir. Göndereceğiniz hesaba ait Hesap veya İBAN numarası, cep telefon numarası, T.C.
Alıcının banka hesap bilgileri doğru ve eksiksiz girilmelidir. Alıcının adı doğru ve eksiksiz girilmelidir. Bu yapılmadığında transfer alıcı bankada askıda kalabilir ve kontrolü bekleyebilir. Mesai saatleri dışında, geleceğe dönük EFT komutu verilecekse hesapta yeterli tutarın bulunduğundan emin olunmalıdır.
Hafta sonu 2.000 TL üzeri EFT işlemlerinizi ileri tarihli olarak gerçekleştirebilirsiniz. ***** FAST ile ve Kolay adrese yapılan para transferi işlemleri tek seferde maksimum 2.000 TL'dir. Tüzel Müşteriler günde toplam 50.000 TL ye kadar FAST işlemi sağlayabilmektedir.
“Kolay Adres” ile başka bankaya 20.000 TL'ye kadar olan transfer işlemlerinizi artık 7/24 yapabilirsiniz. Ancak banka şubeleri üzerinden EFT yapmak için mesai saatlerini takip etmek gerekir. Hafta sonlarında ya da resmî tatillerde EFT ile para gönderilemez.
FAST ile ödemeler hangi saatler arasında yapılabilecek? FAST 7/24 kesintisiz çalışır.
FAST ile bir gün içinde toplam 40.000 TL işlem yapılabilir. (EFT ve Havale işlem limitleri haricinde yeni limit tahsis edilmiştir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri