İnternet şubesi bireysel müşteri yoluyla yapılan EFT işlemlerinde ise Bin TL'ye kadar 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar 2.29 TL ve 50 Bin TL üzeri işlemlerde 28.65 TL işlem ücreti alınmaktadır.
Bankalar arası para transferi işlemi için bankalar genellikle gönderilmek istenen tutara bağlı olarak değişen belirli bir ücret talep eder. Söz konusu bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösterir. Belirlenen rakam, EFT yapıldığı anda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.
Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar.
Hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonu gerçekleştirilen EFT/FAST işlemlerinde bankalar, azami EFT/FAST tarifelerinin yüzde 50 fazlası kadar ücret alabiliyordu. 1 Aralık 2023'te yürürlüğe girecek düzenlemeler ile saat veya gün farkı olmaksızın bütün EFT/FAST işlemlerinde azami ücret tarifesi aynı uygulanacak.
EFT ücreti almayan bazı bankalar da vardır. Bu bankalar Enpara, Kuveyt Türk, Kuveyt Türk' e bağlı olarak çalışan seninbankan.com.tr, Albaraka Türk, Fibabanka ve Cepte TEB'dir.
İlgili 28 soru bulundu
FAST ile para gönderme ücretli mi? Evet, hızlı para transferi işlemi FAST ücrete tabidir. FAST ile para gönderme ücreti T.C. Merkez Bankası tarafından yine TCMB'nin EFT için belirlediği azami ücret sınırlamaları göz önünde bulundurularak belirlenir.
EFT ücreti, işlem tutarının 4.300 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 4,22 TL'yi, ATM'den yapılan işlemlerde 14,73 TL'yi, diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 21,1 TL'yi geçemez.
FAST Para Transfer Sistemi ile saniyeler içerisinde para transferi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz! Üstelik bireysel müşterilerimiz için 7 gün 24 saat ücretsiz olan FAST para transferleriyle işlemleriniz sonunda anında bilgilendirme alabilirsiniz.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
**ATM aracılığıyla yapılacak EFT işlemleri, iş günlerinde 08:30-15:59 saatleri arasında yapılabilmektedir.
Akbank, İş ve Garanti Bankası cep telefonundan EFT gönderilirken, herhangi bir komisyon almıyor.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) ile hızlı ve kolay bir şekilde 7/24 para transferlerini ücretsiz gerçekleştirebilirsin.
Transfer bedeli (YP Transfer) İşlem ücreti alınmayacaktır.
Enpara.com olarak, müşterilerimizden hiçbir zaman EFT, FAST ve havale işlem masrafı almıyoruz ve bunu bankacılık sözleşmemizde açık açık yazıyoruz.
(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 25,20-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
Şube üzerinden yapılan 1000 TL'ye kadar olan EFT işlemlerinde işlem ücreti 5.73 TL, 1000 TL ve 50 Bin TL arasındaki işlemlerde ücret 11.46 TL, 50 Bin ve üzeri para transferi işlemlerinde ise 114.60 TL'dir. İnternet şubesi üzerinden yapılan işlemlerde ise 1000 TL'ye kadar 1.14 TL işlem ücreti alınır.
Dijital kanallarımızdan Havale-EFT-FAST (EFT Mesaj ücreti Hariç) işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebiliriz.
EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
FAST ile EFT farkı nedir? FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
2024 yılı için 0-4.300 TL arasındaki EFT'lerin tavan işlem ücreti limiti 8,83 TL olarak belirlendi ancak bankalar tavan ücret yerine Garanti BBVA'da olduğu gibi daha düşük tutarlar talep ediyor.
Dijital bankaların çoğu (Enpara, Papara gibi), orta ölçekli bankaların bazıları (Vakıf Katılım, Kuveyt Türk gibi) uzun zamandır EFT, Fast ve havale işlemleri için herhangi bir kesinti yapmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri