İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
EĞERSAY FORMÜLÜ
Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Bir hücre aralığında belirli bir değerin kaç kez göründüğünü saymak için EĞERSAY işlevini kullanın . EĞERSAY işlevi, önemli bir istisna dışında EĞERSAY işlevine benzer : ÇOKEĞERSAY , birden çok aralıktaki hücrelere ölçüt uygulamanıza olanak tanır ve tüm ölçütlerin karşılanma sayısını sayar.
Excel'in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
İlgili 23 soru bulundu
Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
Eğerhata işlevi formüldeki hataları yakalamayı ve bu hatalar için istenen ifadelerin yazılmasını sağlar. Bir formül bir hata sonucu döndürürse belirttiğimiz sayısal veya metinsel değeri verir; aksi takdirde, formülün sonucunu verir.
EĞERERROR işlevini formülde hataları yakalama ve işleme için kullanabilirsiniz. EĞERERROR işlevi, bir formül hata değerlendiriyorsa belirttiğiniz bir değeri döndürür; aksi takdirde, formülün sonucu verir.
=EĞERHATA(A2/C2;0) formülünü kullandığınızda, Excel öncelikle A2/C2 formülünü çalıştırır ve sonucu hata vermezse sonucu gösterir. Eğer A2/C2 hata sonucu döndürürse, EĞERHATA formülü devreye girerek, hata değerini gizler ve =EĞERHATA(A2/C2;0) ifadesinde olduğu gibi 0 değerini hücreye yazar.
EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür.
İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
ÇOKEĞERSAY işlevi birden çok aralıktaki hücrelere ölçütler uygular ve tüm ölçütlerin kaç kez karşılandığını sayar. Bu video, İleri düzey EĞER işlevleri adlı eğitim kursunun bir bölümüdür.
Not: EĞERORTALAMA işlevi, bir sayı grubunun merkezinin istatistiksel dağılımdaki konumu olan merkezi eğilimi ölçer. Merkezi eğilimin en yaygın üç ölçüsü şunlardır: Ortalama aritmetik ortalamadır; bir grup sayı toplanıp, toplam bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır.
VE işlevinin yaygın bir kullanımı, mantıksal sınamalar gerçekleştiren diğer işlevlerin kullanım alanını genişletmektir. Örneğin, EĞER işlevi mantıksal bir sınama yapar ve sınama DOĞRU olarak değerlendirilirse bir değer ve YANLIŞ olarak değerlendirilirse başka bir değer verir.
Hücreye “=BAĞ_DEĞ_SAY(A1:A6)” formülünü işlediğimizde arada sayısal değer içeren kaç tane hücre olduğu boş veya dolu olup olmamasına bakılmaksızın hesap edilmektedir. Sayı haricinde başka verileri içeren hücre adedini bulmak için formülümüzü şu şekilde yazabiliriz: “=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(F1:F3)”.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Excel'de EĞERHATA Fonksiyonu nasıl kullanılır? Excel'de EĞERHATA formülü, oluşturduğunuz bir formülün sonucu hata olarak gelirse, EĞERHATA Formülü içinde kullandığınız parametreyi döndürür. Formülünüz hata vermezse, formülün sonucunu döndürür. = EĞERHATA(değer; eğer_hataysa_değer) şeklindedir.
#DEĞER, Excel'in "Formülünüzün yazımıyla veya başvuruda bulunduğunuz hücrelerle ilgili bir hata var." anlamında kullandığı bir ifadedir. Hata çok geneldir ve tam nedenini bulmak zor olabilir.
İşlevin genel kullanımı: =EĞERORTALAMA(Aralık;Ölçüt;Ortalama_Aralık) şeklindedir. Burada: Aralık :Sayılar veya adlar, diziler veya sayı içeren başvurular dahil olmak üzere ortalaması alınacak bir veya daha fazla hücre.
Microsoft Excel, bir sayı sıfırla (0) bölündüğünde #BÖL/0! hatasını gösteriyor. Bu hata, =5/0 gibi basit bir formül girdiğinizde veya bir formül, bu resimde de gösterildiği gibi 0 değerine sahip veya boş olan bir hücreye başvurduğunda oluşur.
Dinamik dizi yeniden boyutlandırmaları, elektronik tablonun tam olarak hesaplanmasını sağlamak için ek hesaplama geçişlerini tetikleyebilir. Bu ek geçişler sırasında dizinin boyutu değişmeye devam ederse ve sabitlenmezse, Excel dinamik diziyi #TAŞMA! olarak çözer.
#### Excel hatası, bir hücrede görüntülenen sayının hücre boyutuna sığmadığı anlamına gelir. Bu genellikle, hücrenin sütun genişliğinin sayının formatına göre yeterli olmadığı durumlarda meydana gelir.
ETOPLA işlevi, belirtilen bir koşula uygun olan hücrelerin toplamını hesaplar. Örneğin, =ETOPLA(A1:A5,B1:B5,"<5") formülü, A1'den A5'e kadar olan hücrelerden, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerleri kontrol ederek, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerlerin 5'ten küçük olanları toplar.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri