Egzamaya hangi yağlar iyi gelir sorusuna doğal yöntem olarak verilecek en doğru yanıt; Sedir Yagı, Sardunya Yağı, Lavanta Yağı, Alman Papatyası, Buhur Yağı, Bergomot Yağı, Kekik Yağı egzama tedavisinde iyileştirici etkisi ile öne çıkar.
Yağ, cilt tarafından kolay bir şekilde emilir ve egzamada sıkça görülen kaşıntı hissini önemli ölçüde hafifletir. Aynı zamanda yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.
Egzama tedavisinde kortizon dışı bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar, ıslak pansumanlar ve lokal kortikosteroidli pomadlar kullanılır. Atak sıklığını azaltmak, deriyi güçlendirmek amacıyla nötral sabunlar, bariyer kremler, nemlendiriciler, egzama eldivenleri ve egzama şampuanları önerilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Egzamaya iyi gelen başlıca bitkiler; Aloe vera, salatalık, papatya, zerdeçal, meyan kökü, sarı kantaron, empos tuzu, lavanta, yulaf tozu, sandal ağacı olarak sayılabilir. Egzamaya iyi gelen bitkisel sabunlar ise şöyle: Bıttım Sabunu: Bakteri oluşumunu engeller. Mikrop öldürücü özelliği vardır.
Egzamaya ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından da masaya yatırılan bir konudur. Saraçoğlu, yarım litre suda bir avuç dut kurusunun 5-6 dakika kaynatılmasını, ardından ılıyan suda egzamalı bölgenin 10 dakika bekletilmesini önermektedir.
Bunun için kantaron yağı doğrudan cilde uygulanabileceği gibi doğal içerikli olduğundan emin olunan kantaron yağı içerikli krem ve losyonlardan da yararlanılabilir. Tüm bunların yanı sıra egzama, kontakt dermatit ve pişik gibi sorunların önlenmesini sağlar.
Tetikleyiciler arasında kozmetikler, sabunlar, deterjanlar ve ağır kokulu losyonlar da bulunur. Parfüm ve temizlik ürünlerine maruz kalmak cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bazı kişilerde hava değişiklikleri, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ve stres egzamayı daha da kötüleştirebilir.
Deri üzerinde meydana gelen enfeksiyonlarda iyileşme sürecinin hızlanmasını destekler. Ayrıca akne ve yaralara bağlı olarak oluşan izlerin azaltılmasında da yardımcı etki sağlar. Kantaron yağı egzama, pişik ve dermatit gibi sorunların önlenmesini sağlar.
Antioksidan özellikleri ise cilt bariyeri işlevini ve onarımını iyileştirmeye destek olurken yaşlanma belirtilerini de ötelemeye yardımcıdır. Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki zengin E vitamini ile cildi derinlemesine nemlendirir. Bu nedenle kuru cilt ve egzama gibi atopik cilt sorunlarına da yardımcı olur.
Prebiyotikler bağışıklık sistemini destekleyerek egzamanın iki ana sebebi olan iltihabı azalar ve egzamaya karşı sizi korur. Yoğurt, kefir, süt ve süt ürünleri bol miktarda prebiyotik içerir. Sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, kereviz ve enginar gibi sebzeler ve çilek, elma, muz ile üzüm gibi meyveler prebiyotik içerir.
Oleik asit adlı bileşen, zeytinyağının anti-inflamatuar özelliklerinden sorumludur. Zeytinyağı, bu özelliği sayesinde sivilce, egzama, dermatit gibi cilt problemlerinin tedavisine yardımcı olabilir.
Egzamaya hangi yağlar iyi gelir sorusuna doğal yöntem olarak verilecek en doğru yanıt; Sedir Yagı, Sardunya Yağı, Lavanta Yağı, Alman Papatyası, Buhur Yağı, Bergomot Yağı, Kekik Yağı egzama tedavisinde iyileştirici etkisi ile öne çıkar.
Egzama tedavisinde egzama sabunlarından da yardım alınabilir. Egzama sabunu olarak bilinen çok sayıda sabun vardır. Özellikle bıttım sabunu, papatya sabunu, zeytinyağı sabunu, kefir sabunu ve kakao sabunu en çok kullanılan sabun çeşitlerindendir.
sirke İle Egzama Tedavisi
* Bakterilerle mücadele eden sirke, egzamanın yayılmasını engellemektedir. Tahriş olan bölgeye uygulandığında tahrişi azaltır ve kaşıntının azalmasını sağlar. * Organik sirke kullanmaya özen göstermelisiniz. Sirke cildinize zarar verdiğinde vakit kaybetmeden yıkayıp temizlemelisiniz.
Aşırı kuruluk yaşayan, hatta egzama belirtileri baş gösteren ciltlere doktor kontrolünde vazelin uygulanabilir. Vazelin döküntülerin giderilmesine, tahriş ve kaşıntıların engellenmesine yardımcı olacaktır.
Eller ılık suyla yıkanmalı, kurulanmalı ve sık sık nemlendirilmeli. Bol su içmek, cildi temiz tutmak ve doktor tarafından reçete edilen ilaçları düzenli kullanmak gerekir. Ayrıca hekim tarafından sakıncalı bulunmadığı takdirde egzamalı bölge üzerine bazı bitkisel karışımlar uygulanabilir.
Zengin bileşenleriyle sarı kantaron yağı, saçı ve saç köklerini beslediği için saç dökülmesini önler. Saçları güçlendirir ve gürleştirir. Saç derisinde oluşan pullanma, kepek ve egzamaya karşı kullanılabilmektedir.
Vücudu mikroplara karşı koruyan sarı kantaron yağı egzama, varis gibi cilt rahatsızlıklarında da güçlü etkiler gösterir.
Egzama ve Kuru Cilt Durumlarını Yatıştırır
Kuru bir cilde sahipseniz lavanta yağı cildinizin nem bariyerini dengelemek için kullanılabilir. Yumuşak, kaşıntısız bir cildi desteklemek için ekstra kuru olan bölgelere birkaç damla lavanta losyonu veya lavanta içeren vücut yağı ile masaj yapmak cildinizi yatıştıracaktır.
Maden suyu, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemleri için de faydalı olabilir. İçeriğindeki mineraller cildin doğal iyileşme sürecini hızlandırır ve ciltteki kaşıntı ve tahrişi azaltır.
Aloe veranın yanık ve yaraların iyileşmesinde, iltihaplanmada, cilt kuruluğunda; seboreik egzama (dermatit), sedef hastalığı ve liken planus gibi bazı cilt hastalıklarında da etkili olduğuna dair araştırmalar mevcut. Aloe veranın topikal kullanımıyla ilgili ciddi bir yan etkisinin olmadığı kanıtlanmış.
Alerjik egzama kronik bir hastalıktır. Hafif dereceli hastalarda kendiliğinden veya kısa süreli, dozu düşük ilaç kullanımları ile tamamen iyileşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri