Kullanıcıların, nemli oksijen kullanmadıklarında, burunda yanma, boğazda kuruluk ve öksürük gibi şikayetleri olabilmektedir. Bunu önlemek için mutlaka oksijen konsantratörü su kabının minimum ve maksimum limitleri arasına saf su veya içme suyu konulmalıdır.
Oksijen suyu nasıl yapılır? Oksijen su yapımı için 1 ölçek hidrojen peroksit ve 1 ölçek saf su kullanılmalıdır. Bir sprey kutusu içerisine eklenebilir. Kutu içerisinde birleştirildikten sonra iyice çalkalanmalıdır.
“Oksijenli su nerede satılır?” sorusunun cevabı ise medikaller, alışveriş platformları ve eczaneler olarak sıralanabilir. Buralardan temin ettiğiniz bu kimyasal maddeleri kullanırken yukarıdaki noktalara dikkat etmeniz, güvenli ve başarılı bir sonuç elde etmenize olanak tanır.
Ø REGÜLÂTÖR ( BASINÇ DÜZENLEYİCİ ) OKSİJEN TÜPÜNE TAM OLARAK OTURTULMALIDIR. Ø SU HAZNESİ, SU SEVİYE ÇİZGİSİNİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE DİSTİLE SU VEYA KAYNATILIP SOĞUTULAN SU İLE DOLDURULMALIDIR. SU HAZNESİNİN HER OKSİJEN KULLANIMI SONRASI SUYU BOŞALTILARAK TEMİZLENMELİDİR.
Mantar veya iltihaplı bölgeye bir pamuk yardımıyla uygulanabilir. Doğrudan uygulamak özellikle hassas ciltli kişilerde tahrişe neden olabilir, bu nedenle saf suyla da karıştırılabilir. Oksijeni suyu cilt dışında saç için de tercih edebilirsiniz. Saç için oksijenli su genellikle saçın rengini açmak için kullanılır.
İlgili 25 soru bulundu
Ecza- nelerden temin edilen oksijenli suyun içeriğinde %97 ora- nında su ve %3 oranında hidrojen peroksit bulunur. Bazı bakterilerin hücre duvarlarını yok ederek yaraları steril hâle getiren bu bileşik, 1920'lerden bu yana antiseptik ola- rak kullanılıyor.
Daha sonra bu karışım sprey yardımıyla saça uygulanmakta ve güneş ışığında saçın kuruması için 20-30 dakika beklenildiği, bir iki uygulama sonunda da saç rengini açıldığı belirtilmiştir.
Bu işlem sanayide yapılırken büyük kazanlarda, laboratuvarlarda yapılırken cam borularda yapılır. Her iki elde etme yönteminde de distilasyon olmuş oluyor. Distile su, normal çeşme suyunun kaynatılıp daha sonra yoğunlaşmasından elde edilen bir su çeşididir. Bunun için farklı bir su kullanılmaz, çeşme suyu kullanılır.
Distile suyun iletkenliği bulunmuyor. Saf su ile arasında bir fark yoktur. Yani, bu iki su çeşidi aslında aynıdır. Suyun en katıksız ve berrak halidir.
Soğutma sistemlerinde, buhar üretiminde ve temizleme işlemlerinde tercih edilir. Tıbbi uygulamalar: Distile su, tıbbi cihazların temizlenmesi ve sterilizasyonu için kullanılır. Ayrıca, intravenöz sıvılar ve ilaç hazırlamada kullanılır.
Oksijenli suyun diğer adı hidrojen peroksittir. Çoğu zaman ev temizliğinde sirkenin yetersiz olduğu durumlarda oksijenli su kullanılır. Eski zamanlardan beri ilaç dolaplarının içerisinde mutlaka bulundurulur. Oksijenli su yara ve kesikler için dezenfektan olarak da kullanılmaktadır.
Saf oksijenli su oldukça yoğun ve tehlikeli olduğundan genellikle %3 oranında seyreltilerek halk arasında bilinen haline dönüşür. Seyreltilmiş çözeltiyi satın aldığınızda dahi işleme göre ekstra olarak su ile karıştırmanız önerilir.
Oksijenli su, enfekte ya da iltihaplanmış bölgeleri temizlemek ve tedavi etmek için idealdir. 1 litrelik ambalajda sunulur ve saklama koşulları, kapağının kapalı tutulması ve güneş ışığından uzak bir yerde saklanması gerektiğini içerir.
– BATİKON ANTİSEPTİK SOLÜSYON : Küçük sıyrıklarda ve kesiklerde ortaya çıkabilecek enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanılır. Enfeksiyonlara neden olabilecek bakterileri öldürerek çalışır. – OKSİJENLİ SU : Ufak yaralar ve kesikler için kullanılmaktadır.
DERMOLİFE OKSIJENLİ SU çevresinin temizlenmesinde stik ve fungusit olarak kullanılabilir. çevresine günde 2-3 kez dökülerek veya pamuğa emdirilip çevresine sıkılarak kullanılır. 5 dk. içinde etkisini göstermeye başlar.
Damlalık kullanarak, etkilenen kulağa dört ila beş damla hidrojen peroksit koyun. Bir ya da iki dakika bekleyin. Sıvının kolayca boşaltılmasını sağlamak için başınızı aşağı doğru eğin.
Kimyadaki adı ile ifade edecek olursak “Hidrojen peroksit” bilinen sudan oldukça farklıdır. Kimyadaki karşılığı H202 olmaktadır. Sıradan su ile kıyaslandığında yoğunluğu daha fazladır. Suyun yoğunluğunu 1 olarak alırsak; oksijenli suyun yoğunluğu 1.465 olarak gözlemlenir.
Kaynamış su saf su mudur? Kaynamış su saf değildir. Ancak kaynamış suyun buharı damıtıldığında belli oranda saf su elde edilmesi mümkündür.
Yağmur Suyu Kalitesi:
Hava içinde bulunan su buharını teorik olarak “saf su”, yani saf H₂O olarak kabul edebiliriz. Yağmur damlası da bu saf su buharının yoğunlaşması ile meydana geldiğine göre, yağmur damlasını da teorik olarak “saf su” olarak kabul etmemiz mantıklıdır.
Bunu önlemek için mutlaka oksijen konsantratörü su kabının minimum ve maksimum limitleri arasına saf su veya içme suyu konulmalıdır. Saf su (kaynatılıp soğutulmuş su da olabilir) su kabında kireçlenme olmasını geciktirecektir, böylece su kabı daha uzun süre kullanılabilir.
Yapısında kendinden başka madde bulunmayan ve özellikleri her noktasında eşit olan maddeler saf madde kabul edilmektedir. Bu özellikler dikkate alındığında içme suyunun saf özellikte olduğu ortaya çıkmaktadır. Çözeltiler ise içerisinde birden fazla karışım bulundurmaktadırlar.
Etiket üzerindeki son kullanma tarihi geçmiş çözelti kullanılmaz. su emildiğinde, hemoliz ve ağır derecede elektrolit dengesizlikleri riski ortaya çıkar.
Ambalajı açılmış ürünü 6 aylık sürede kullanınız.
Oksijenli su yarı yarıya sulandırılarak, vincent anjininde ağız ve boğaz antiseptiği olarak kullanılabilir.
Yaraları oksijenli su ve tentürdiyotla temizlemeyin
Ayrıca sürülen alkol içerikli maddeler, yara bölgesini tahriş ederek alerjik rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Düşme ya da kesme gibi nedenlerle oluşan yaralarda temiz su ve sabunla yıkayıp, temiz bir bezle örtmek genellikle yeterli olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri