Ehliyet almak isteyen tüm sürücü adaylarının harç ödemesi zorunludur. Ödenen harç bedeli karşılığında alınan makbuz ile ehliyet işlemleri tamamlanır.
Sürücü Belgesi Ücretleri
Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösterir. A sınıfı sürücü belgesi için harç ücreti 825 TL, vakıf payı 145 TL ve değerli kağıt bedeli 624 TL'dir. Bu da toplamda 1.594 TL'lik bir ücrete denk gelir. Bu ücret A sınıfı ehliyetin yanı sıra A1, A2 ve F sınıfı için de geçerlidir.
Ehliyet başvurusunda bulunan bir kişi, belirlenen harç bedelini ödemişse ve başvurusu kabul edilmemişse, harç parasını geri alma hakkına sahiptir. Ehliyet harç parasını geri almak için başvuru sahibinin, başvurusunun reddedildiğini veya iptal edildiğini kanıtlayan belgeleri sunması gerekmektedir.
SINAVSIZ OLARAK EHLİYET ALMAK KESİNLİKLE YASALARA AYKIRIDIR, SUÇTUR VE MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
İlgili 38 soru bulundu
2.3. B Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar? B sınıfı ehliyet harç ücreti ise 2023'de 2.489,90 TL. Bu ehliyet sınıfına sahip sürücüler otomobil ve kamyonet kullanabildikleri gibi M, F ve B1 sınıf araçları sürme iznine de sahip oluyor.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Kişinin ehliyet alması için gerekli eğitim şartları durumu, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 76. maddesine göre belirlenmektedir. 2023 yılındaki yönetmeliğe göre ilkokul mezunu olmanız istediğiniz ehliyet türünü almak için yeterli olacaktır. Buna göre ehliyet almak için lise diploması şart değildir.
Kimliğinizin önlü-arkalı fotoğrafını bize atmanız gerekiyor. 3 bin 350 TL ücreti var. Sizi ehliyet sınavına girmiş gibi gösteriyoruz. 15 gün sonra çıkan ehliyeti kapınıza kadar gönderiyoruz. Tamamen devlet onaylı.
Sürücü belgesi için gereken evrakları tamamladıktan sonra yatırmanız gereken harç ücretlerini de yatırarak randevu aldığınız Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından sürücü belgeniz yaklaşık 1 hafta kadar sonra başvuru esnasında belirttiğiniz adrese posta yoluyla gönderilecektir.
Ehliyet Harç Ödemeleri Nereye Yatırılır? Değerli kâğıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılıyor.
Harç ücretleri yüksek olduğu için, sürücü adayları ehliyet sertifikalarını hemen ehliyete dönüştürmekten kaçınıyor. Ehliyet sertifikanızı en çok 2 yıl dolmadan ehliyet belgenize dönüştürünüz.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
7. Direksiyon eğitimi sonunda kendini yeterli görmeyen kursiyerlerin talep etmeleri ve ilan edilen kurs ücreti üzerinden ödeme yapmaları halinde, gerekli beceriler kazandırılana kadar akan trafik içinde direksiyon eğitimi verilir. PROGRAMIN SÜRESİ B sınıfı sürücü belgesi için; 14 ders saatidir.
18 yaşını doldurmadan ehliyet kursuna yazılabilir miyim, eğitim alabilir miyim ? Ehliyet kursuna yazılabilmeniz için 18 yaşınızı gün, ay ve yıl olarak doldurmuş olmanız gerekmektedir. Resmi olarak kaydınız yapılmadan herhangi bir eğitime-kursa katılamazsınız.
2005 doğumlu olanlar doğdukları aya göre 2023 yılında araba ehliyeti için müracaat edebilirler. Ehliyet almak için 18 yaşını doldurmak gerekiyor mu? Evet araba ehliyeti almak için 18 yaşınızı doldurmanız gerekiyor.Ancak A1 motosiklet ehliyetini 16 yaşında alabilirsiniz.
Yeni sistemle birlikte sürücü belgesi almak için istenilen yaş şartları şu şekildedir. M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor.
B Sınıfı Ehliyet Harcı Ücreti
B sınıfında ilk defa ehliyet alacaklar için harç ücreti 2.489,90 TL, değerli kağıt bedeli 624 TL, vakıf payı ise 145 TL ve toplamda 3.258,90 TL'dir.
İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.
Ehliyet yenileme işleminde yalnızca değerli kâğıt bedeli ve vakıf katkı payı olarak belirlenen 15 TL'nin bankaya ödemesi yapılmalı ve dekont Emniyet Müdürlüğüne iletilmelidir.
Sürücü belgesi yenileme harcı + vakıf bedeli 769 TL'dir. Peki, ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme harç ücretini, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşmalı bankaların şubelerinden, ATM kanalları veya internet bankacılığı üzerinden ödeyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri