Hekiminiz muayene sırasında sağlık durumunuzla ilgili sorular yöneltecek. Bu sorulara doğru cevap vermeniz oldukça önemli. Ayrıca denge ve refleks testleri de bu muayene sırasında yapılıyor. Eğer hiçbir sorun yoksa hekiminiz, üzerine fotoğrafınızı yapıştırdığı “Sürücü olur” raporunu size hemen veriyor.
Bu gruba dahil olan bir ehliyete sahip kişilerin her 5 yılda bir devlete ve üniversitelere bağlı hastanelere ya da özel sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunarak sürücü olur sağlık raporu almaları gerekiyor. Yeni ehliyet alacak adaylara verilen sağlık raporları ise 2 yıl geçerlilik süresine sahiptir.
Ehliyet için sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.
İşitme kaybı, denge kaybı, madde ve alkol bağımlılığı, katarakt, gece ve renk körlüğü, görme bozukluğu, epilepsi gibi hastalıkların var olup olmadığının tespit edilmesi için gerekli olan muayeneler ve testler uygulanır. Ehliyet sağlık raporu alırken özellikle de göz muayenesinin göz ardı edilmemesi gerekir.
Ehliyet ve Sağlık Raporu. Kliniğimizde haftanın her günü 08.00 - 20.00 saatleri arası Ehliyet Sağlık Raporu verilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Sağlık raporu alma süresi, kurumun işlem politikasına ve yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir ancak genellikle aynı gün içerisinde sağlık raporunuzu alabilirsiniz.
Aile Hekimi Neden Sağlık Raporu Vermiyor? Aile hekimliğinden sağlık raporunun alınamamasının iki farklı sebebi mevcuttur. Bunlardan ilki, kişilerin kendi aile hekimlerinden sağlık raporu almamalarıdır. Diğeri ise kişilerin ihtiyaçları olan sağlık raporunun aile hekimliğinden alınmamasıdır.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
Göz Çizdirme Ameliyatı
Ehliyet almak için gerekli sağlık raporuna göre göz muayenesi olmak gerekmektedir. Ehliyet için göz muayenesi ile görme dereceleri saptanarak yeterli görme seviyesine sahip kişilere ehliyet almak için rapor düzenlenmektedir.
1 Ocak 2021 İtibariyle Sürücü Belgesi Sağlık Raporları Kurumumuza Online Gönderilecek. 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle ehliyet için alınan sağlık raporları ilgili sağlık kuruluşu tarafından kurumumuza sistem üzerinden online olarak gönderilmesi gerekmektedir.
Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapması gerekir. e-Devlet sistemine girdikten sonra sağlık raporunun alınması için sağlık hizmetleri bölümüne giriş yapılması gerekir.
5. Verilen raporların geçerlilik süresi iki yıldır.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Aile hekimi veya bir üst olan uzman doktorlardan alınan sağlık raporlarının geçerlilik süresi bir (1) yıldır. Askeri sağlık raporlarının geçerlilik süresi altı (6) aydır. Ehliyet sağlık raporu geçerlilik süresi iki (2) yıldır.
Uzman doktor gerekli muayeneyi gerçekleştirecek ve muayene sonrasında sürücü olur verirse aile hekimi ile uzman hekimin imzası birlikte sürücü olur raporu düzenlenecek. Ancak uzman onay vermezse ve tedavilik bir durum var ise tedavi sonucunda kişi tekrar değerlendirmeye alınır ve onaylanırsa raporu temin edebilir.
1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.
Ehliyet Fotoğrafı Çekilirken Gözlük Takmak
Göz sağlığınızın durumu sürücü belgenize ve sicilinize işleyeceğinden herhangi bir sorun yaşamamanız adına fotoğraf çektirirken reçeteli gözlüğünüz yoksa çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.
Zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak. Daha önce sürücü belgesi verilmesi uygun görülmeyen bazı kalp damar hastalarına, uzman doktor kanaatine göre sürücü belgesi verilebilecek.
Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır.
1. Engelli sağlık kurulu raporu almak için öncelikle MHRS (Alo 182 ve MHRS Mobil) üzerinden randevu alınması gerekmektedir. 2. Randevu tarihinde Sağlık Kurulu biriminde rapor için başvuru yapan hasta, kullanım amacına yönelik hazırlanan özel dilekçe formunu doldurmalıdır.
Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Sağlık raporu alabilmek için kişinin ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmesi gerekir. Özel hastaneler, poliklinikler, aile hekimleri ve özel tıp merkezlerine başvuru yaparak sağlık raporu alabilirsiniz.
UYARI: İstirahat dışındaki raporları sadece bağlı bulunduğunuz aile hekiminden alınız. E imza ile rapor düzenlendiği için aile hekimi dışında başka hekime sistem rapor vermeye izin vermemektedir. Bütün sağlık Raporu isteklerinde, önce: e- Devlet üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu Doldurulması gerekmektedir.
Bu rapor aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve özel hastanelerden alınabiliyor. Sağlık raporu için kuruma gidildiğinde gerekli adımlar hakkında bilgi verilir. İş için sağlık raporu ise aile hekimi veya iş yeri hekiminden alınabilmektedir.
Ehliyet almak için gerekli olan "Sürücü olur sağlık raporu" aile hekimi, devlet hastaneleri, özel poliklinik veya hastanelerden alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri