Hiçbir tatlandırıcı ve renklendirici içermeyen organik gıdaların tamamı düzenleyici besinler içerisinde yer alır. Diğer düzenleyici besinler, laktozsuz yoğurtlar, yeşil sebzeler ve chia tohumu.
Düzenleyici Besinler
Karbonhidrat ve yağlar enerji verici, proteinler yapıcı ve onarıcı, vitaminler, mineraller ve su da düzenleyici besin grubunda yer alır.
Vitaminler, mineraller ve su vücudumuzda koruyucu ve düzenleyici olarak görev yapan besin öğeleridir.
Vücudumuzda düzenleyici olarak görev yapan besinlere düzenleyici besinler diyebiliriz. Bunlar mineraller, vitaminler ve sudur.
İlgili 23 soru bulundu
Vitaminler: Vücudumuzda düzenleyici ve dengeleyici olarak görev yapar.
1- Düzenleyici Besinlerin İçerikleri:
Protein bakımından zengin olan düzenleyici besinler yüksek oranda B, C ve K vitamini içerir. Hiçbir tatlandırıcı ve renklendirici içermeyen organik gıdaların tamamı düzenleyici besinler içerisinde yer alır.
Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına etkisi bulunmaktadır: Mide rahatsızlıklarını önler. Şeker hastaları için yararlı bir besindir: Kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
Mineraller, su ve vitaminler ise düzenleyici görevdedirler. Yani, bu soruya cevabımız sebzelerde ve meyvelerde bolca bulunan ve vücutta düzenleyici olarak görev yapan besin türünün adı VİTAMİNLER , MİNERALLER VE SU olacaktır.
Şeker grubu: Şeker saf karbonhidrat olarak biliniyor ve sadece enerji içeriyor. Bu özelliğinden dolayı günlük beslenmede şekere çok az yer veriliyor ya da verilmiyor. Bunun yanında enerji ihtiyacı yüksek olan çocukların şeker, reçel, bal, pekmez ve benzerleri ile şekerli ve tatlı türünden besinleri (kek, dondurma vb.)
Cevap. Cevap: Balın içinde şeker olduğu için bal karbonhidratlar bölümüne girer bu yüzden bal düz ne ley içidir<3.
Bu sebeple sorumuzun cevabı A seçeneği yani karbonhidrattır.
Cevap. peynir yapıcı ve onarıcıdır.
Yine su ve madensel besinlerde yapıcı ve onarıcı grupta yer alır. Enerji verici besinler, bu besinler yağlar, karbonhidratlar ve proteinlerdir. Açlık anında ilk olarak karbonhidrat sonra yağ daha sonra protein tüketilir. Düzenleyici besinler, hücrelerdeki metabolik olayların düzenlenmesini sağlayan besinlerdir.
Cevap: Yağlar düzenleyici değildir. Yağlar enerji vericidir ve enerji verici olarak görev yapar.
✔ Yapıcı onarıcıdırlar ancak düzenleyici değillerdir.
6. Sebzeler: Enerji için önemli bir mineral olan demirden bol miktarda içeren brokoli ve ıspanak, pırasa ve Brüksel lahanası gibi gıdaların tümü, enerjiyi üst seviyelere çıkarır.
karpuz Enerji verici,yapıcı onarıcı,düzenleyici - Eodev.com.
MERHABA ; >Protein düzenleyici değildir ,protein yapıcı ve onarıcıdır. Düenleyici olanlar su ve minerallerdir.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Vitamin; vücutta kan basıncı gibi faaliyetleri ayarlayan çok küçük ve gözle görülemeyen canlılardır. Vitaminler düzenleyicidirler ve türleri vardır.
Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır. Tahıllar insan beslenmesinde özellikle ülkemizde önemli yer tutar.
1 porsiyon tahıl grubu : 1 ince dilim ekmek (25 gram), 1 küçük kase çorba, 2 yemek kaşığı pilav/makarna, 2-3 bisküvi, 1 avuç leblebi, 3 kestane, ¼ simit, 1 küçük boy patatestir. Bu besin grubu karbonhidrattan ve B grubu vitaminlerden zengindir. Günlük enerjimizin büyük bir kısmını oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri