Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz. Ehliyet fiyatları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
İlden ile ve kurstan kursa bu fiyatlar değişebilir. Yani Toplam 1000 ile 1200 TL arası değişen bir ücret talep edilmektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 1000 TL ile1200 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir.
E-Sınav tarihinizden itibaren sınav ücretinizi yatırarak 15 gün sonra tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.
Elektronik sınava girip sınavdan başarısız olmanız durumunda bir sonraki sınava girebilmek için tekrar ehliyet sınav ücreti yatırmanız gerekir. Elektronik sınav ücretini yatırdıktan sonra elektronik sınav randevu işleminiz sürücü kursunuz tarafından yapılır.
Bir sürücü adayı direksiyon sınavından kalırsa 2 saatlik bir telafi eğitimi alma zorunluluğu var. Gene ilçe milli eğitim planlamasına göre en yakın tarihte tekrar sınava girebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Direksiyon sınavından kalanlar eğer 4 hakkını doldurmamışsa tekrar direksiyon sınavına girer. Kayıt oldukları sürücü kursundan 2 saat direksiyon eğitimi alır ve tekrar direksiyon sınav ücreti yatırır. Daha sonra bir sonraki ay direksiyon sınavına tekrar girerler.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır.
Boş bıraktığını bir soru da ise gene yanlış olarak kabul edilir ve puana dahil edilme yani yok sayılır. Yanlış cevap ile boş cevap arasında hiç bir fark bulunmaz. Bu kural ehliyet sınavı için geçerli bir kuraldır.
L park yaparken ise park alanına tek seferde girmelisiniz. Araç belirlenen alana girdikten sonra bir ileri bir de geri manevra hakkınız bulunuyor.
2020 yılında da geçerli olmak üzere, bir sürücü teorik sınava toplam 4 kez ve uygulamalı sınava aynı şekilde 4 kez girme hakkına sahiptir. Sınavlara mazeretsiz bir şekilde giriş yapmayan öğrenci sınav hakkını kullanmış sayılır. Sınav süresi toplamda 45 dakikadır.
Teorik sınava en fazla kaç defa girebilirim ? Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır.
2023 Ehliyet Sınavı Ücreti ve Ehliyet Fiyatları
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
2023 yılı için 240,00 TL'dir.
Eğer sınavda başarısız olursanız zorunlu 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor.
Ehliyet sınav sonuçları kapsamında adayların uygulamalı sınav aşamasına geçip geçmediği belli oluyor. Ehliyet sınavını Milli Eğitim Bakanlığına ait resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
Merkezi sınavlarda sonuçlar 10 gün sonra açıklanmaktadır. Aday sınavdan kalınca bir sonraki sınav tarihini beklemek zorunda kalıyordu. Bu aylar sürebiliyor.
Sınavın en güzel yönü budur ki herhangi bir sınırlama yok. Ne olursa olsun toplam 35 doğru yapmanız gerekiyor. isterseniz motor sorularına hiç dokunmayın toplam doğru sayınız "en az 35" olsun geçiyorsunuz. 15 Yanlış yaparsanız gerisi doğru olursa sınırda 35 doğru, 70 puan alarak sınır puanla geçersiniz.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri