2023 yılı güncellemeleri ile birlikte, ehliyet sınavını geçtikten sonra en geç 5 iş günü içinde ehliyetinizi teslim almanız gerekmektedir.
Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
Sertifikayı aldıktan sonra trafiğe çıkmak için en kısa sürede randevu almalı ve harç ücretini ödeyerek ehliyet belgesi haline çevirmeniz gerekiyor. Ehliyetiniz olmadan araç kullanmanız için elinizde geçici ehliyet belgesi olması gerekiyor.
Ehliyet Yazılı ve direksiyon sınavlarını geçtim bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Sürücü Kursunuzdan sertifikanızı alıp Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyet belgenizi çıkarabilirsiniz.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
İlgili 45 soru bulundu
Ehliyet fiyatları kaç TL 2023? F sınıfı ehliyet toplam ücreti 12.121 TL, M sınıfı ehliyet ücreti 10.439 TL ve Engelli sınıfı ehliyet fiyatı ise 13.746 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet her şey dahil ne kadar 2023? B sınıfı ehliyet almak isteyen yeni sürücü adayları her şey dahil 10.345 TL ödemek zorunda.
Ehliyet Harç Ödemeleri Nereye Yatırılır? Değerli kâğıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılıyor.
2023 ehliyet fiyatları için maliyeye ödenen ehliyet yani sürücü belgesi harç ücretleri 13 Temmuz 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre şu şekilde: A sınıfı sürücü belgeleri (A1 ve A2 dahil): 825,70 TL. B sınıfı sürücü belgeleri: 2.489,90 TL. F ve H sınıfı sürücü belgeleri: 825,70 TL.
Bugün itibarıyla başlayan uygulama sayesinde motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Bu işlemler iş yüküne göre yaklaşık 2-5 iş günü sürmektedir.
Bu ücretleri sürü belgesi için başvurmadan önce yatırmanız gerekmektedir. Başvuru tarihinden önce harç ücretlerini anlaşmalı bankalara ödemelisiniz.
Kanunlar nezdinde Ehliyet sertifikası, ehliyet belgesi yerine geçmemektedir. Ehliyet randevu alarak sertifikanızı ehliyet belgesine dönüştürmeniz gerekiyor. Ne yazık ki sürücü sertifikası ile araç kullanılamaz.
E-sınavda başarılı olduktan sonra direksiyon derslerimi istediğim zaman alabilir miyim ? Hayır, başarılı olduğunuz tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde direksiyon eğitimleriniz programlanıp sisteme girişi yapılmalıdır.
Değerli kâğıt ve harç bedelleri; Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Emniyetten başvurunuzu tamamladıktan sonra, 15 gün geçerliliği olan geçici sürücü belgesi olan bir kağıt veriyorlar. Ehliyetiniz de 3-5 güne geliyor. Ehliyet gelinceye kadar bu geçici sürücü belgesini kullanabilirsiniz.
Kimliğinizin önlü-arkalı fotoğrafını bize atmanız gerekiyor. 3 bin 350 TL ücreti var. Sizi ehliyet sınavına girmiş gibi gösteriyoruz. 15 gün sonra çıkan ehliyeti kapınıza kadar gönderiyoruz. Tamamen devlet onaylı.
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Ehliyet için Gerekli Evraklar
Nüfus Cüzdanı 2 Biometrik Fotoğraf. Öğrenim Durum Belgesi(E-Devlet üzerinden alabilirsiniz)
7. Direksiyon eğitimi sonunda kendini yeterli görmeyen kursiyerlerin talep etmeleri ve ilan edilen kurs ücreti üzerinden ödeme yapmaları halinde, gerekli beceriler kazandırılana kadar akan trafik içinde direksiyon eğitimi verilir. PROGRAMIN SÜRESİ B sınıfı sürücü belgesi için; 14 ders saatidir.
Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri